A bipolárisokra jellemző a túlzott kötődés vagy ragaszkodás?
hát gratulálok annak a terapeutának. ez kb olyan, mint ha egy amolyan hamisítatlan, éppen a legmélyebben lévő depresszióssal elkezdenél ordibálni, hogy térjen már magához és irány a diszkó a haverokkal, nem kell itt búslakodni ...
nem, ez ellen nem tudsz tenni sajnos, pont ezért cél a kilengések megelőzése vagy legalábbis redukálása valamilyen fázisprofilaktikummal na meg életvitellel.
Mit szedsz egyébként?
Viszont azt meg kell jegyezni, nagyon reálisan látod magad, azaz nagy baj nem lehet veled. ronda egy dolog a bipolaritás, de ha nem jár pszichotikus tünetekkel, talán el lehet lenni vele valahogy, persze ismétlem, a mérték a nem mindegy.
és a kérdésre: elméletileg én nem tudok ilyen összefüggésről, de tapasztalatilag meg azt kell mondom, hogy igen, elég gyakran megfigyelem én is. Itt a kulcs sztem szintén az amit írtál: "nehezen tudom mérlegelni a dolgokat" > hát persze, kb erről szól a zavar jellege. De ha ezt te tisztán látod, az már hatalmas előny.
"....ez nem megy olyan könnyen."
>>>pontosabban, sehogy se megy.
Nem szedek semmi pszichiátriai gyógyszert, de sajnos lehet hogy előbb-utóbb muszáj lesz. Írtak fel ezt-azt de vagy nem szedtem, vagy ha igen, semmit nem ért vagy csak rosszul voltam tőle.
Pszichotikus tünetek nem jellemzőek, de fél éve mikor EMDR terápiát kezdett a pszichológus (akkor súlyos depressziós fázisban voltam) azt félbe kellett hagyni mert nagyon megviselt, napokig voltak hallucinációim utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!