Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túlzott macskaszeret. Normális...

Túlzott macskaszeret. Normális vagyok?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 3 évben alakult ki. Előtte is szerettem az állatokat, de az utóbbi három évben olyan furcsán kötődöm a cicákhoz. Van négy saját cicám, 40 nm albérletben. Mindenhova felmehetnek, a falon is macskalépcsők, macskaheverők tömkelege. Próbálom a lehető legtöbbet megadni nekik. Próbálok segíteni kóbor cicákon is, többnyire kisebb anyagi összeggel, voltam ideiglenes befogadó is. (4-ből 3 esetben nem is tudtam örökbeadni a cicát, megtartottam). Volt, hogy rosszabbul mentek a dolgok, nekem nem volt ételre pénzem, de a cicámnak megoldottam, be szoktam tartalékolni nekik. Alig bírok elmenni itthonról, rettegek, hogy mikor lesz otthon tűz, mikor törnek be és szaladnak világgá a cicáim. Ilyenkor rettegek. Volt egy lakótársam, nem jól zárta be az ajtót, első nap után elküldtem. Inkább egyedül próbálok boldogulni. Van egy barátom, inkább hagytam, hogy szakítson velem, mert befogadtam a 4. cicát. De hát kóbor volt, nem 10 cicám van, egyszer volt 5, de az ötödik csak ideiglenesen volt nálam. Addig nem volt szellőztetés, amíg nem volt cicaháló (1 hónap). A nap 24 órájából 20-ban rájuk gondolok. És most lenne egy külföldi munka is, Ausztria. De megszakad a szívem, ha nem láthatom őket, és rettegek, hogy a jelenlegi barátom mindent rendben hagy-e otthon, bezárja -e jól az ajtót, stb. Nem tudom, hogyan konnyithetnék ezeken a rémes gondolatokon. Nekem Ők az életem, belehalnék, ha valami történne Velük... 29/L

2016. nov. 10. 10:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
31%
A macskák szerettetik magukat. Főleg azzal szerettetik magukat akiről érzik hogy kölcsönössé alakul a szeretet. A macskák kimaradtak mindabból amit az emberek kitaláltak, az értelmetlen rohanó életmód, klímaváltozást okozó gázok termelése, politika, stb. Ezért az érintetlen természethez hasonlóan imádnivalóak.
2016. nov. 10. 10:17
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
Kéne neked egy gyerek... onnantól a nap 24 órájából 24-ben rá gondolnál.
2016. nov. 10. 10:19
 3/15 anonim ***** válasza:
28%
Ez már kicsit beteges.
2016. nov. 10. 10:27
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Első jóhülye, még hisz al gore meséiben. :D

És nem, nem vagy normális. Ez a tumblrös leszbi femináci agymosás kiteljesedése. "nem kell bráner jó nekem a dildó meg a macskák!"

Aztán meg 50 évesen rájön, hogy basszus, elcseszte az egész életét.

2016. nov. 10. 10:29
 5/15 A kérdező kommentje:
4 cicámat miert raknam utcára csak azert, mert az általad említett "bránerrel" rendelkezo szemely soknak találja? En ugy vagyok vele, hogy miert ne osztanam meg rászoruló cicakkal az otthonomat, ha van eleg hely nekik? Mindig megsajnáltam egyet (időközben rakban, veseelegtelensegben elment 3,cicám, hiaba a műtétek es kezelések sorozata). Igy jott az ujabb három, 2 honap leforgása alatt. De jobb, ha utcán hagyom őket?
2016. nov. 10. 10:46
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem normális dolog. De nem konkrétan a macskák miatt van, bármivel kapcsolatban kialakulhatott volna nálad ez a függőség.
2016. nov. 10. 10:47
 7/15 anonim ***** válasza:
71%

Én is nagy macskarajongó vagyok, a párom is, de ezt még én is túlzásnak tartom. Az egy dolog, hogy igyekszem maximálisan gondoskodni a cicáim kényelméről és biztonságáról, ez a része szerintem nem gond.

Ami a probléma, az a már-már beteges aggódás és ragaszkodás... hogy az emberi kapcsolataid elé helyezed a macskákat. Az odáig rendben van, hogy egy macskarajongónak fontos, hogy a társa is szeresse a macskákat (közös értékrend, életstílus, stb., ez minden kapcsolatban kiemelten fontos). De nálad már ez is picit túlzónak tűnik.

Na meg a túlféltés... ennek biztosan van valamilyen gyerekkori oka...

2016. nov. 10. 11:22
 8/15 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak cicáim meg kutyám is ès ideiglenesen is szoktak nálam lenni állatok, mégis érzem hol a határ, pedig kertes házban lakom.

Nyilván én is megadok mindent az állataimnak ès van bennem annyi FELELŐSSÉGÉRZET, hogy ha már magamhoz vettem őket akkor inkább én nem eszem de róluk gondoskodom.

Viszont nekem van párom, munkám, hobbim stb. És nem egy kis lakásba zsúfolok be ennyi állatot, nem akarlak megbántani de marha büdös lehet nálad.

Ha belegondolsz ezeket a cicákat oltatni, ivartalaníttatni, etetni kell. Ha meg valamelyik megbetegszik azt el kell vinni orvoshoz. Ekkora helyen nem normális ennyi macska.

Az meg kényszeres amit csinálsz...

2016. nov. 10. 13:42
 9/15 A kérdező kommentje:

Természetesen mindegyikük öltött (kombinált) és ivartalanított. Szóval ha a párod azt mondaná, hogy vagy ő megy, vagy az állataid, akkor utcára tenned az allataidat?

Miért lenne büdös? Új építésű lakás, minden nap egyszer porszivozok es felmosok, valamint a cicahalo miatt gyakran van nyitva az ablak. 5 Naponta teljes alomcsere, persze közben almozpk rendesen is. Nem ertem, miert kell azt feltetelenzni, hogy büdös van...

2016. nov. 10. 14:19
 10/15 anonim ***** válasza:
Igen, jobb. Képzeld.
2016. nov. 10. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!