Túlzott féltés, szeretteink elvesztésétől való félelem, félelem egy még be nem következett eseménytől?
Van egy ismerősöm, aki annyira félti a gyerekeit, hogy ha egy kicsit is később érnek haza, már elkezd aggódni. Múltkor volt egy olyan eset, hogy a fia (14 éves) néhány órával később ért haza, mert a barátaival elszaladt az idő, viszont a mobilja ki volt kapcsolva és nem lehetett elérni. Ilyenkor természetes, hogy félti őket, viszont annyira úrrá lesz ez rajta, hogy ez már egy nem egészséges állapot. Remegni kezd, csak ez jár a fejében, míg haza nem ér, heves szívdobogás, néha sírás. Egyáltalán nem szereti, ha elmennek otthonról, nem örül neki, de azért megenged egy-egy ilyen alkalmat, viszont az időt nagyon be kell tartaniuk, különben ilyen "rohamot" kap. Ennél az esetnél én is ott voltam és ő is belátta, hogy ez nem normális dolog, viszont nem tud ellene tenni. Magától attól fél, hogy valami bajuk esik/esett.
Mitől alakulhat ki ilyen? Van ennek a szorongásos "betegségnek" valamilyen neve? Nagyon szeretnék neki segíteni valahogy, mert se neki, se a gyerekeknek nem jó ez a helyzet.
Egy 14 éves tacskó kölyök(jó értelemben)igenis tartsa be a szülővel megbeszélteket,és zúzzon haza időre.
A mai világban igenis tökre félti egy normális szülő a gyerekét.
Én 6 éves kora óta neveltem egyedül a Fiamat,és én is kiakadtam(volna),ha a gyerekről 14 évesen órákig nem tudok semmit.
46 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!