Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ez, panikbetegseg? Idegossz...

Mi ez, panikbetegseg? Idegosszeroppanas? SOS, teljesen ketsegbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
Az eletem iszonyuan stresszes, mar evek ota, es ugy tunik, most kezd betelni a pohar.Nagyon durva rosszulleteim vannak, szorongasi rohamaim.Egy evvel ezelott volt az elso panikrohamom, de mostmar szinte szunet nelkul rosszul vagyok.Nagyon nehez ezt szavakkal elmondani, de megprobalom, szoval olyan, mintha egy teljesen mas vilagban elnek,semmire sem tudok koncentralni, rettegek, ha ki kell lepnem az utcara, foleg ha emberek koze kell mennem, es ez eleg durva, mert vendeglatasban dolgozom...mar felek elmenni itthonrol, mert amint kilepek az ajton, kezdodik a szedules, es mindig azon agyalok, hogy mi van ha osszeesek valahol??Az a legdurvabb, hogy van, amikor meg ulto helyemben is ugy erzem, hogy szedulok es el fogok ajulni.Csinaltak koponya CT-t, de nem mutatott ki semmit, szoval tuti, hogy idegi alapon van.az egyetlen hely, ahol biztonsagban erzem magam, az agyam.Sirogorcsok jonnek ram, van, hogy ejjel felebredek, es percekig tart, mire rajovok, hogy hol vagyok.Aztan persze szivdobogas, retteges, hogy meg fogok halni, stb.Mit csinaljak???Lehet ezen enyhiteni valahogy?Eddig nem szedtem gyogyszereket, de mostmar ott tartok, hogy szuksegem van vmi nyugtatora, mert ezt igy nem birom tovabb!!
2010. ápr. 27. 13:54
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Szerintem nem voltál félreérthető de mindig lesz olyan aki félre fogja érteni persze még véletlenül sem kötekedésből:)
2010. ápr. 30. 10:00
 32/34 anonim ***** válasza:
jártam hasonló cipőben, és leírnám, hogy hogyan lettem túl rajta, de inkább csak privátban. ha gondolod küldj nekem üzenetet, mert nekem nem sikerült.
2010. ápr. 30. 18:39
 33/34 A kérdező kommentje:
Irnek, de nem tudok, mert nem lehet neked uzenetet kuldeni.Allitsd be.
2010. ápr. 30. 18:49
 34/34 anonim ***** válasza:

Különös,hogy mennyire nincs kint a köztudatban a lelki gyógymód lehetősége, az, hogy vannak már kiképzett pszichoterapeuták - két évtizede hazánkban is -, ők a lélekgyógyászok. Pszichológusok, pszichiáterek több éves kiképzéssel jutnak el ehhez a fokozathoz.

Különbséget kell tenni a pánik roham, a pánik betegség, és a fóbiák között.

A gyógyszer hatástalan fóbiák, és pánikroham esetén.

Ha igaz, pánikbetegség esetén lecsökken az agyi hírmolekulák termelése, de ez nem bizonyított, ugyanis élő emberben nem mérhető. Elvileg ez utóbbira kellene hatni az antidepresszánsnak. Amennyiben hat, akkor sem gyógyít, mert változatlanul hagyja azt az okot, amitől a pánikbetegség kialakult, jó esetben is csak tünetmentesít, de ez lehet akár placebó hatás is.

Az sem mindegy, hogy milyen pszichoterápiát választasz.

- A kognitív (értelemre ható) terápia elmagyarázza neked, hogy nem halsz bele.

- A viselkedés terápia megtanít, hogyan viseld el a szenvedést.

- A pszichoanalízisbe sok évig járhatsz öt perc eredményért.

- Az integratív terápia (hipnoterápia) átalakítja a bántó érzelmeket, ezáltal meggyógyítja a pszichés betegségeket.

A lényeg, hogy olyan személyhez fordulj, aki kiképzett pszichoterapeuta, annak érdekében, hogy valóban meggyógyulj.

Tehát van kiút, csak jól kell választani. Meg kell ismerkedni azzal a szakterülettel, ahol betegségedet orvosolni képesek.

2010. ápr. 30. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!