Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ez, panikbetegseg? Idegossz...

Mi ez, panikbetegseg? Idegosszeroppanas? SOS, teljesen ketsegbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
Az eletem iszonyuan stresszes, mar evek ota, es ugy tunik, most kezd betelni a pohar.Nagyon durva rosszulleteim vannak, szorongasi rohamaim.Egy evvel ezelott volt az elso panikrohamom, de mostmar szinte szunet nelkul rosszul vagyok.Nagyon nehez ezt szavakkal elmondani, de megprobalom, szoval olyan, mintha egy teljesen mas vilagban elnek,semmire sem tudok koncentralni, rettegek, ha ki kell lepnem az utcara, foleg ha emberek koze kell mennem, es ez eleg durva, mert vendeglatasban dolgozom...mar felek elmenni itthonrol, mert amint kilepek az ajton, kezdodik a szedules, es mindig azon agyalok, hogy mi van ha osszeesek valahol??Az a legdurvabb, hogy van, amikor meg ulto helyemben is ugy erzem, hogy szedulok es el fogok ajulni.Csinaltak koponya CT-t, de nem mutatott ki semmit, szoval tuti, hogy idegi alapon van.az egyetlen hely, ahol biztonsagban erzem magam, az agyam.Sirogorcsok jonnek ram, van, hogy ejjel felebredek, es percekig tart, mire rajovok, hogy hol vagyok.Aztan persze szivdobogas, retteges, hogy meg fogok halni, stb.Mit csinaljak???Lehet ezen enyhiteni valahogy?Eddig nem szedtem gyogyszereket, de mostmar ott tartok, hogy szuksegem van vmi nyugtatora, mert ezt igy nem birom tovabb!!
2010. ápr. 27. 13:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Menj el klinikai szakpszichológushoz (nagyon fontos, hogy tényleg ez klinikai legyen a végzettsége!!!), lehetőleg magánhoz (ha van rá pénzed) ÉS kineziológushoz is. MINDENT próbálj meg, amit javasolnak, minden erődet, és kitartásodat szedd össze, és fektesd bele a terápiába (mert ugye a te együttműködéseden is rengeteg dolog dől el).

Pszichiátert hagyd kérlek, semmit nem segítenek az esetek 90%-ában, csak bogyókkal akarnak megoldani mindent, attól lehet, hogy jobb lesz ugyan, de csak tüneti kezelés, a problémáidat, ami miatt a betegséged kialakult, soha nem oldja meg. Nagyon gyerekcipőben jár az agykutatás, és amíg ez így van, szerintem a mentális betegségek nagy része (nem az összes persze...) a klinikai szakpszichológus hatáskörébe tartozik.

A kineziológia egyelőre úgy tűnik, hogy nem nyugszik a klasszikus értelemben vett természettudományos alapokon, de az viszont tény, hogy a szorongásos bajokon segít, nem egy embertől hallottam már...

Szóval próbáld meg először minden erőddel és kitartásoddal gyógyszer nélkül!!! Jobbulást.

2010. ápr. 27. 15:59
 12/34 anonim ***** válasza:

A pszichológust azok szokták javasolni, akik nincsenek érintve a témában. A pszichológus hiába keres okot, ha NINCS. Nálam sem volt. Ez agyi folyamat hibája, kuruzslással nem mész semmire.

Bakker, ilyen tünetekkel sűrgősen gyógyszer kell. A 2. héten biztos, hogy rosszabb lesz (én betegszabin is voltam addig), de a 4.-től egyre szuperebb. Nyugodtan tudsz mellette dolgozni, sokkal jobban mint most.

2010. ápr. 27. 18:02
 13/34 anonim ***** válasza:

Tévedsz előző, érintve vagyok a témában!

Nem pánikbeteg vagyok ugyan, de szintén szorongásos zavarban szenvedek.

Különben meg MINDIG van ok, kivéve a súlyos elmebetegségeknél.

"Az eletem iszonyuan stresszes" - Ez már épp elég ok! Attól is kialakulhatnak szorongásos eredetű zavarok, ha valaki egyáltalán nem vagy nem megfelelően vezeti le a stresszt... Szóval ha nincs is más ok, ez is éppen elég, mint már mondtam.

2010. ápr. 27. 18:44
 14/34 A kérdező kommentje:
En pontosan tudom, hogy miert kerultem ebbe a helyzetbe!Megoldatlan problemak vannak az eletemben, es a folyamatos agyalas, szorongas vezetett idaig.Csak attol felek, hogyha ezek a problemak meg is oldodnanak, akkor sem lenne jobb utana.
2010. ápr. 27. 18:50
 15/34 anonim ***** válasza:

Akkor ezt tényleg nem oldja meg a gyógyszer.

Mindenképp menj el pszichológushoz, neki az a dolga, hogy segítsen megoldást találni, és oldani a belső feszültségeidet különböző terápiás módszerekkel. Ezt tanulta az egyetemen minimum 5 évig, szóval nem kuruzsló, hidd el!

2010. ápr. 27. 19:42
 16/34 anonim ***** válasza:

Nem. Mást is ér nagy stressz, mégsem lesz baj. Akinél baj lesz., ott szervi eltérés van. A stresszforrást pedig legtöbbször nem lehet megszüntetni.

És nálam nincs külön oka. Van jól fizető állásom, szerető családom, elég fizetésem és senki ismerősőm nem halt meg, nem láttam balesetet, nem volt probléma gyeremekkoromban stb. Csak minimális stressz ér és mégis 2 éve egy teljesen nyugodt este: pánikroham. Ehhez hiába jön pszichológus, akkor is ha 2x5 évet tanul.

El kell már fogadni, hogy ez is csak olyan, mint a magas vérnyomás, genetikailag kódolt a hajlam, a stressz csak előhozza, vagy még az sem kell.

2010. ápr. 27. 20:10
 17/34 A kérdező kommentje:
Szervi elteres?Dehat nem pont ez a panikbetegseg lenyege, hogy igazabol semmi testi bajod nincsen, csak idegileg vagy kikeszulve, es azert jonnek ezek a tunetek?(szivdobogas, legszomj, stb.)
2010. ápr. 27. 20:39
 18/34 anonim ***** válasza:
Dehogy van szeri eltérés!Mégcsak az kell h ezeket is beképzelje magának szegény van elég baja.Persze a pszichológus nem is mindig fog okot találni ugyanis nem az okokat keresik hanem a tüneteket nyomják el.A gyógyszertől egy idő után tényleg úgy érzed h jobb bár van amelyik első hónapokban még fel is erősíti a tüneteket.Az öcsémnek is írtak 2oldalnyi mellékhatás volt ráírva úgyhogy inkább ki sem váltotta azt mondta ettől még szarabbul lesz.Majd írd meg h döntöttél.
2010. ápr. 27. 21:16
 19/34 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy kulfoldon elek, es az itteni dokikban nem igazan bizom, foleg nem ilyen teren.Nem tudom, mit csinaljak.Amugy engem is akartak kezelni kamaszkoromban antidepresszanssal(paroxat), de rosszul voltam tole, ilyen fojtogato erzes jott ram mindig, szoval par nap utan abbahagytam.Bar akkor csak begyogyszereztem magam, nem volt ilyen gaz a helyzet, mint most.Akkor szerintetek eloszor probaljam meg a pszichiatert?
2010. ápr. 27. 21:27
 20/34 anonim ***** válasza:

Persze, hogy szervi eltérés. Az agy az nem szerv?? Természetesen erre gondoltam. Éppen ezért gyógyszerrel is kezelhető és ki is mutatható az érintett ingerülátvivő anyagok és folyamatok megnemfelelősége, csak nem könnyen és főleg nem olcsón. Egyelőre.

Nem tudom, miért képzelik még mindig sokan, hogy van a "lélek" önmagában mindentől függetlenül és azt kell kezelgetni. Nem a középkorban vagyunk. Minden érzést és magát a pánikot is az agy hozza létre.

2010. ápr. 28. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!