Mi ez, panikbetegseg? Idegosszeroppanas? SOS, teljesen ketsegbe vagyok esve!
Menj el klinikai szakpszichológushoz (nagyon fontos, hogy tényleg ez klinikai legyen a végzettsége!!!), lehetőleg magánhoz (ha van rá pénzed) ÉS kineziológushoz is. MINDENT próbálj meg, amit javasolnak, minden erődet, és kitartásodat szedd össze, és fektesd bele a terápiába (mert ugye a te együttműködéseden is rengeteg dolog dől el).
Pszichiátert hagyd kérlek, semmit nem segítenek az esetek 90%-ában, csak bogyókkal akarnak megoldani mindent, attól lehet, hogy jobb lesz ugyan, de csak tüneti kezelés, a problémáidat, ami miatt a betegséged kialakult, soha nem oldja meg. Nagyon gyerekcipőben jár az agykutatás, és amíg ez így van, szerintem a mentális betegségek nagy része (nem az összes persze...) a klinikai szakpszichológus hatáskörébe tartozik.
A kineziológia egyelőre úgy tűnik, hogy nem nyugszik a klasszikus értelemben vett természettudományos alapokon, de az viszont tény, hogy a szorongásos bajokon segít, nem egy embertől hallottam már...
Szóval próbáld meg először minden erőddel és kitartásoddal gyógyszer nélkül!!! Jobbulást.
A pszichológust azok szokták javasolni, akik nincsenek érintve a témában. A pszichológus hiába keres okot, ha NINCS. Nálam sem volt. Ez agyi folyamat hibája, kuruzslással nem mész semmire.
Bakker, ilyen tünetekkel sűrgősen gyógyszer kell. A 2. héten biztos, hogy rosszabb lesz (én betegszabin is voltam addig), de a 4.-től egyre szuperebb. Nyugodtan tudsz mellette dolgozni, sokkal jobban mint most.
Tévedsz előző, érintve vagyok a témában!
Nem pánikbeteg vagyok ugyan, de szintén szorongásos zavarban szenvedek.
Különben meg MINDIG van ok, kivéve a súlyos elmebetegségeknél.
"Az eletem iszonyuan stresszes" - Ez már épp elég ok! Attól is kialakulhatnak szorongásos eredetű zavarok, ha valaki egyáltalán nem vagy nem megfelelően vezeti le a stresszt... Szóval ha nincs is más ok, ez is éppen elég, mint már mondtam.
Akkor ezt tényleg nem oldja meg a gyógyszer.
Mindenképp menj el pszichológushoz, neki az a dolga, hogy segítsen megoldást találni, és oldani a belső feszültségeidet különböző terápiás módszerekkel. Ezt tanulta az egyetemen minimum 5 évig, szóval nem kuruzsló, hidd el!
Nem. Mást is ér nagy stressz, mégsem lesz baj. Akinél baj lesz., ott szervi eltérés van. A stresszforrást pedig legtöbbször nem lehet megszüntetni.
És nálam nincs külön oka. Van jól fizető állásom, szerető családom, elég fizetésem és senki ismerősőm nem halt meg, nem láttam balesetet, nem volt probléma gyeremekkoromban stb. Csak minimális stressz ér és mégis 2 éve egy teljesen nyugodt este: pánikroham. Ehhez hiába jön pszichológus, akkor is ha 2x5 évet tanul.
El kell már fogadni, hogy ez is csak olyan, mint a magas vérnyomás, genetikailag kódolt a hajlam, a stressz csak előhozza, vagy még az sem kell.
Persze, hogy szervi eltérés. Az agy az nem szerv?? Természetesen erre gondoltam. Éppen ezért gyógyszerrel is kezelhető és ki is mutatható az érintett ingerülátvivő anyagok és folyamatok megnemfelelősége, csak nem könnyen és főleg nem olcsón. Egyelőre.
Nem tudom, miért képzelik még mindig sokan, hogy van a "lélek" önmagában mindentől függetlenül és azt kell kezelgetni. Nem a középkorban vagyunk. Minden érzést és magát a pánikot is az agy hozza létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!