Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ez, panikbetegseg? Idegossz...

Mi ez, panikbetegseg? Idegosszeroppanas? SOS, teljesen ketsegbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
Az eletem iszonyuan stresszes, mar evek ota, es ugy tunik, most kezd betelni a pohar.Nagyon durva rosszulleteim vannak, szorongasi rohamaim.Egy evvel ezelott volt az elso panikrohamom, de mostmar szinte szunet nelkul rosszul vagyok.Nagyon nehez ezt szavakkal elmondani, de megprobalom, szoval olyan, mintha egy teljesen mas vilagban elnek,semmire sem tudok koncentralni, rettegek, ha ki kell lepnem az utcara, foleg ha emberek koze kell mennem, es ez eleg durva, mert vendeglatasban dolgozom...mar felek elmenni itthonrol, mert amint kilepek az ajton, kezdodik a szedules, es mindig azon agyalok, hogy mi van ha osszeesek valahol??Az a legdurvabb, hogy van, amikor meg ulto helyemben is ugy erzem, hogy szedulok es el fogok ajulni.Csinaltak koponya CT-t, de nem mutatott ki semmit, szoval tuti, hogy idegi alapon van.az egyetlen hely, ahol biztonsagban erzem magam, az agyam.Sirogorcsok jonnek ram, van, hogy ejjel felebredek, es percekig tart, mire rajovok, hogy hol vagyok.Aztan persze szivdobogas, retteges, hogy meg fogok halni, stb.Mit csinaljak???Lehet ezen enyhiteni valahogy?Eddig nem szedtem gyogyszereket, de mostmar ott tartok, hogy szuksegem van vmi nyugtatora, mert ezt igy nem birom tovabb!!
2010. ápr. 27. 13:54
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Nézd én Serliftet szedek fél éve és jól vagyok tőle.

A 2. héten igen sz.rul voltam én is, nem szabad letenni ilyenkor, ez nagy hiba volt részedről. A hatásukat kb a 4.héttől fejtik ki rendesen.

Legrosszabb esetben sokáig szeded, vagy leteszed és visszajön, de addig jól leszel. Ha szerencséd van, meg is gyógyulsz.

Ami, a dobozra van írva mellékhatásként az igen csak tájékoztató jellegű. először is ráírják mindet, másodszor nincs ott mellette egyértelműen, hogy esélye 1:100000-hez pl, harmadszor még mindig sokkal enyhébbek, azoknál a tüneteknél, amiktől most szenvedsz.

Rábeszélős öngyógyítással (pszichológus segítségével) legfeljebb egy indiai jógi gyógyítjam eg magát, de nem hiszam, hogy az vagy és ha az ember már nem lát a szédülésrohamoktól nem is fog tudni erre kocentrálni.

2010. ápr. 28. 09:07
 22/34 A kérdező kommentje:
Tegnap este volt egy iszonyu panikrohamom....mas is ugy erzi, hogy elajul, amikor panikrohama van??Vagy ilyesmi lehetseges?(marmint az ajulas)
2010. ápr. 29. 11:46
 23/34 anonim válasza:

Kedves Pánikbetegek!

Azzal kezdeném, hogy megnyugtatok mindenkit, hogy van ellenszere a pánikbetegségnek, méghozzá gyógyszerek nélkül! Én egy évig szenvedtem ebben a betegségben, de sikerült kigyógyulnom belőle. Rettentően sok pánikbeteg van ma Magyarországon, és nem is tudják, hogy felesleges a betegségük, nem kéne, hogy erről szóljon az élet! Nekem megőrüléstől, hirtelen haláltól való félelmem volt, a szorongásom pedig főleg metrón és egyéb tömegközlekedésen volt súlyos. Rivotrilt szedtem, de ez csak a tünetek elmaszatolására volt jó, nameg folyamatosan álmos és dekoncentrált voltam. És nem szervi oka van, semmi elváltozás nincs, pont ez a lényeg. Az összes rosszullét és fájás pszichés alapú, ezért is hívják pszichoszomatikus betegségnek. És az se igaz, hogy csak a gyógyszer segít!

Szépen fontossági sorrendben leírom, rajtam mik segítettek:

1. Reflefológia- talpmasszázs, amivel hihetetlen eredményeket érnek el! A pánikbetegek az én reflexológusomnál mindannyian meggyógyultak, még a súlyos esetek is. Nálam 3 hónap (heti kétszeri) kezelés nyomtalanul eltűntette!!! Akkor mentem el, amikor már elegem lett a gyógyszerekből és már tényleg nem tudtam, mit kezdjek magammal. Egyik ismerősnél olyan súlyos

volt a betegség, hogy már olyanokat bebeszélt magának, hogy megvakul, és fél órákra tényleg meg is vakult, és még őrajta is lehetett segíteni, azóta boldogan él! A reflexológiás kezelésem alatt is szedtem gyógyszert, de egyre kevesebbet, aztán egy szép napon azon kaptam magam, hogy már három napja elfelejtettem bevenni a gyógyszert, és semmi bajom! Azt hiszem soha ilyen boldog nem voltam az életben.

2. Folyamatos és ütemes sport, lehetőleg futás, bicikli, akár kerti munka, vagy több órás túrázás. Lényeg, hogy nagyon elfáradj testileg, ez jót tesz az idegeknek! Hetente többször! Akármilyen táncórákkal is ki lehet egészíteni!

3. Elvarratlan magánéleti szálak megoldása! Nagyon fontos, hogy ne erőltessük a rossz házasságot, vagy ha szülőkkel lakunk, a folyamatos érzelmi zsarolás, vagy a közelieknek megfelelni nem tudás sok esetben a gyökere a pániknak!

4. Lefekvés este 10 órakor. Az idegek éjfélig pihennek, ne éjszakázzunk!

5. Ne fogyasszunk sok alkoholt, mert másnaposan kikészülnek az idegek!

6. Természetes idegnyugtató teák fogyasztása napi szinten.

7. Rendszeresség az életben - minden nap keményen dolgozni, még ha nincs is olyan munka, ami a végzettségünknek megfelel! A munkanélküliség rosszat tesz az önérzetnek, bizonytalanságot, szorongást okoz! Ezzel szemben a minden nap elvégzett kemény munka másnapra új erőt ad!

Remélem mindenkinek tudtam valamit segíteni, higgyétek el, ezek a dolgok működnek!!!

2010. ápr. 29. 14:21
 24/34 anonim ***** válasza:
Tegnapelőtt 21.16-os vagyok.Egyetértek az előttem íróval.Igaz én a kineziológiát javasoltam de a reflexológiáról is nagyon sok jót hallottam.Mindig van ok!!!Olyan nincs h nincs valamitől depressziós az ember.Maximum lehet h egy pszichiáter nem találja meg az okot pedig az mindig van.Én is rivotrilt szedtem 5 évig!Nekem sem volt jó semmire csak jól rászoktam már utcára sem mertem,menni amíg be nem vettem.Nagyon nehezen sikerült letennem.Állandóan álmos voltam volt h délig is aludtam tőle este viszont fent kukorékoltam sokáig.Szóval én is amondó vagyok h inkább alternatív gyógymóddal próbálkozz minél előbb.Ezt a legnagyobb jóindulattal írom neked.Rajtam is ez segített.Sok sikert!
2010. ápr. 29. 14:37
 25/34 anonim ***** válasza:

Az nem csoda, hogy rivotriltól nem gyógyultatok meg, nyugtatótól még senki nem gyógyult meg.

Egyébként hogyne lenne szervi oka, szerinted a rivotril mégis mire hatott, a "lelkedre" ?

2010. ápr. 29. 19:41
 26/34 anonim ***** válasza:

14:21-es, egyébként a válaszodból az következik, hogy, aki nem az 1-7. pontok szerint él, az mind pánikbeteg lesz.

Te is tudod, hogy ez nem így van. Na látod, itt vannak a szervi különbségek. (Mégegyszer leírom: az AGY IS SZERV)

2010. ápr. 29. 19:44
 27/34 A kérdező kommentje:
Nem mindenki lesz beteg, aki nem igy el, de vannak gyengebb idegrendszeru emberek, akik nem birjak a sok stresszt.Es azokbol lesznek a panikbetegek.
2010. ápr. 29. 20:47
 28/34 A kérdező kommentje:
De lehet, hogy a gyogyszer pont ezert nem hat, mert nem szervi a baj.Nem oldja meg a lelki bajokat, csak testileg lefaraszt.
2010. ápr. 29. 20:50
 29/34 anonim ***** válasza:

"de vannak gyengebb idegrendszeru emberek"

Már meg is válaszoltad. Látod pontosan ezt írtam én is, csak más szavakkal, ez egy szervi ok, ez a gyengébb idegrendszer.

Lefordítva ez egy biokémiai folyamatot jelent és erre hat kedvezően a gyógyszer.

2010. ápr. 29. 21:38
 30/34 anonim válasza:

19:44, a pszichoszomatikus betegségekre értettem azt, hogy nem szervi eredetű. A szervekre is hathat, bárhol fájhat, szédülhetsz, de a dolog lelki eredetű. Például a gyomorgörcsnek nem az az oka, hogy benyaltál valami vírust, hanem a külső tényezők, amik rossz lelkiállapotot, és emiatt rossz testi állapotot okoznak. Ép testben ép lélek, és ép lélek "körül" ép test, fordítva is igaz. Az agy közvetlenül figyelmezteti a testet, hogy a lélek nincs rendben, ilyen szempontból tényleg szervi, szerintem mindenki tudja, hogy az agy szerv. Az orvosi szaknyelvben szokták mondani, miután minden vizsgálaton átestél, és nem derül ki, mi okozza például a túl gyakori vizelési ingert, hogy valószínűleg "Nem szervi eredetű a probléma". Lehet, nem fogalmaztam egyértelműen, de az eredetére céloztam a dolognak.

Emellett azt is érdemes tudni a pánikról, hogy csak az utóbbi egy-két évtizedben kapott nagyobb figyelmet és csak most kezdik felfedezni, hogy ez nem agy, vagy elmebetegség.

Nem kell kiforgatni a szavaimat, nem lesz senki pánikbeteg, aki nem így él. Ez azoknak szól, akik épp benne vannak, és mindent meg akarnak tenni a gyógyulásért.

A rivotril szedése pedig a tüneteket szünteti meg, ideiglenesen, és nem annak az okát.

Remélem most már nem félreérthető a dolog.

2010. ápr. 29. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!