Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy éljem túl a hétvégét?

Hogy éljem túl a hétvégét?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok.

Rengeteget dolgozom, szinte mindig vagy tanulok, vagy csak dolgozom a projectjeimen, vagy a rendes munkahelyi munkámat csinálom, mert jelenleg abból van biztos bevételem. Szóval mondhatom, állandóan gép előtt ülök. - próbáltam ezzel is összhangba hozni a dolgot.

Jelenség

Állandóan azon merengek, hogy én valóban létezem-e, és hogy élek-e, és hogy mi az ami körülöttem van, egyszerűen nem értem. Állandóan magamban gondolkodom valamin, és nagyon hangosan, még akkor is ha beszélek valakihez, vagy valaki beszél hozzám. Csak állandóan töröm az agyamat valamin, és nem bírom abbahagyni, és közben néha beugrik a gondolat, hogy ilyet egészséges emberek nem szoktak csinálni - beteg vagyok - mitől készültem ki ennyire - ezt tuti nem én gondolom - ki vagyok én... ez után jön az érzés, amikor teljesen úgy érzem magam, mintha egy youtube videót néznék, nem érzem a létemet.

Nyomott vagyok, teli összeszedetlen gondolatokkal, így dolgozni sem bírok, de muszáj, és nagyon nagy szükségem lenne az erőmre, ami most nincs velem.

Eddig ezek a gondoltok csak itthon törtek rám, most már mindenhol.

2016. okt. 28. 12:23
 1/6 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..

Ezt 20 napja írtam, azóta sokat rosszabbodott. Figyelem a saját gondolataimat, és pánikolok azon hogy sosem lesz minden olyan tiszta mint régen. Nem érzem a teret, a hangok tompák, sorolhatnám.

Még csak orvoshoz sem tudok menni, mert épp pont helyettesítés van, ami igazából ma pont nincs. A rendelőre kiírták, hogy csak kedden és csütörtökön van, illetve ha valakinek problémája van hívjon ügyeltet, vagy hívjon mentőt. Akinek mentális problémája van, az hová meneküljön maga elől ilyenkor?

2016. okt. 28. 12:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Picit probalj lazitani, setalni, kirandulni, esetleg mozi, szinhaz, szorakozohely, mas az eddigiektol eluto programokat talalni magadnak.

Nem valoszinu, hogy komoly mentalis problemad lenne, 1-2-szer esetleg elmehetnel pszichologustol, hogy o mit mond, de szerintem csak be vagy feszulve azon, hogy egyoldalu, monoton dolgok tortennek veled. Ki kell torni ebbol!!! Es jobb lesz!!!

2016. okt. 28. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Derealizációban és deperszonalizációban szenvedsz. Érdemes kivizsgáltatni, mert akár neurológiai oka is lehet (pl. epilepszia vagy csendes migrén).
2016. okt. 28. 12:55
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitokat / válaszodat ( a két válasz nem tudom, hogy egy embertől érkezett-e ).

Ezzel érdemes lenne elmennem az orvosi ügyeletre, most pénteken tudna mit kezdene velem?

Eléggé gyengének érzem magam, egész nap csak az ágyban fekszem és aludnék, pedig nagyon sok teendőm lenne.

2016. okt. 28. 14:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem egy embertől érkeztek, általában csak a %-ok alapján tudom azonosítani ha nincs a válaszadónak neve, de volt.. :)
2016. okt. 28. 14:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Én az elso nev nelkuli valaszolo vagyok.

Ha elmennel most ugyeletre, nem tudnanak mit kezdeni veled, mert ninc szervi bajod, hazakuldenek, hogy pihenj.

Esetleg haziorvossal lehetne beszelni majd jovo heten, hogy igy is igy erzed magad, mit javasol hova menj, ahol segitenek.

Esetleges korhazi kezelesre is csak o tud beutalot adni, viszont ahogy irtam is neked, en elso korben egy pszichologushoz mennek magan uton, aki egybol meg tudja mondani, hogy van-e peoblemad vagy nincs.

2016. okt. 28. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!