Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez BPD vagy egy gyengébb fajtája?

Ez BPD vagy egy gyengébb fajtája?

Figyelt kérdés

Eddig nem tudtam tudtam pontosan hogy mi ez a betegség. Most olvastam egy cikket vital.hu-n és kábé sírvafakadtam azon amit olvastam. Több helyen is megegyeztt az amit ott olvastam azzal amit az életbe szoktam produkálni. Azt már eddig is tudtam hogy nagyon elszigetelten élek és hogy néhány emberre jobban támaszkodok mint kéne, és hogy nem vagyok nyílt de hogy ezeket leírva is láttam...Szóval velem az van hogy mindig azt az embert keresem aki - mint azt olvastam - 24 órában tudna velem fogllakozni, akinek elmondok nagyon sok dolgot...és ha úgy gondolom hogy megvan akkor csüngök rajta addig amíg elutasítást nem kapok...utána megutálom de 2-3 hét múlva megint ugyanez...Ezenfelül mindig annak a fényében ítélem meg azt hogy hogyan viszonyuljak egy emberhez amilyen az adott pillanatban velem, nagyon ritkán jut eszembe az hogy régen miket tett velem.

Továbbá mindig magányosnak érzem magam, nem egyszer volt már olyan hogy ültem a sötétben és csak néztem magam elé és azon gondolkodtam mennyire magányos vagyok, és hogy mennyire félek ettől hogy egyszer magam fogok maradni...egy ilyennek eredményeképp elkezdtem egyszer ököllel ütni a járólapot és elég durván elkezdett a kezem vérezni (magam voltam itthon ^-^' ) ..Na meg néha kapok dührohamokat is amik ilyen 20-30 másodpercig tartanak, de olyankor teljesen elvesztem az eszem...Szülőkkel sem túl jó a viszonyom az is nagyon ingatag...Úgy kezelem őket mint a havrjaimat, ha úgy érzem igazam van akkor visszapofázok a végtelenségig nekik is...ez mi? :S Az amire gondolok?

2010. ápr. 26. 21:57
 1/10 A kérdező kommentje:
Kiegészíteném azzal hogy 5 órányi alvás után már teljesen kitudom magam pihenni...ez 16 évesen nem kevés?
2010. ápr. 26. 22:01
 2/10 anonim ***** válasza:

tart ez már legalább 1 éve ? BPD-t nem nagyon szoktak 18 év alatt diagnosztizálni csak ha legalább 1 éve tart és máshogy is szokták megközelíteni stb

mindenesetre legegyszerűbb az lenne ha elmennél pszichológushoz/pszichiáter mert ez egyébként is elég összetett és ennyiből nem lehetne még rámondani hogy BPD, főleg egy nem hivatásos által , és ezen az oldalon szerintem nincs túl sok ( bocsi annak aki igen)

egyébként én is olvastam tüneteket és mondtam hogy hú olyan mintha az én életemet írták volna le , aztán elmentem pszichológushoz és mondta hogy nagyon el vagyok tévedve , ne olvassak ilyeneket :D

21/L

2010. ápr. 26. 22:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát a kézösszeveréses dolog konkrétan tavaly nyár közepén volt tehát 10 hónapja..
2010. ápr. 26. 22:28
 4/10 anonim ***** válasza:
nem tudom mások hogy vannak vele, de én biztosan örülnék, ha lenne egy ilyen "betegesen" ragaszkodó barátom, aki a nap 24 órájában velem szeretne lenni:)
2010. máj. 5. 15:16
 5/10 A kérdező kommentje:
én is örülnék neki :)
2010. máj. 5. 15:21
 6/10 anonim ***** válasza:
biztos ha kitartóan keresel egy jó barátot, egyszer találsz valahol.. ha akarod, cserélhetünk msn-t, de kizárt hogy pl. abban a megyében laknék, mint te
2010. máj. 5. 17:04
 7/10 A kérdező kommentje:

Hát elég szkeptikus vagy..pont gyakorikérdéseken fogom ezt a barátot megtalálni.. :)

De megkérdezem melyik megyébe laksz? :)

2010. máj. 5. 17:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Mármint szkeptikus vagyok*
2010. máj. 5. 17:19
 9/10 anonim ***** válasza:
bocs, hogy tegnap nem irtam választ, el kellett menjek. egyébként nem magyarországi vagyok, illetve csak voltam, mert elköltöztünk(ott miskolcon laktunk)
2010. máj. 6. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:
a szkeptikusságról annyit, hogy szerintem jobb a szerencsében hinni, minthogy otthon papíron számolgassad a dolgok előfordulásának valószinűségét :D
2010. máj. 6. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!