Hogyan lehetek kepes arra amire Speed hatasa alatt?
Nagyon elterjedt drog. Használatában két irányzat teljesen eltérő tüneteket okoz.
Az akut speedfogyasztók élete bármelyik keménydrog-függőséghez hasonló. Komoly elvonási (fizikális és lelki) tüneteket okoz. A társadalomból teljesen kiszakít, leépít. Az alkalmi fogyasztók élete nem olyan kritikus, a szórakozásra épül. A fogyasztás módjai ugyanígy eltérnek. A komoly függők többnyire eljutnak az intravénás használatig, míg az alkalmi fogyasztók orrba szívják (rántják), vagy feloldják italban. Küllemre főleg fehér, de lehet rózsaszín vagy sárga por. Közös pont az extasyval, hogy az alkalmi fogyasztóknál a hatás hangos ütemes zene mellett teljesedik ki.
Ára: 3000 Ft/gramm
Tizenéves kortól felfelé fogyasztják.
Speedfogyasztó elnevezései: spuris, bespurizott, beszívott, betépett.
Speed hatása alatt álló személy kinézete: tág pupilla, mozgáskényszer, erős szívverés, szapora pulzus. Rágáskényszer. Ez a száj kisebesedéséhez vezethet. Beesett arc, hirtelen fogyás. Gyors beszéd. Sok beszéd. Kapkodó, felületes figyelem. Előzékenység.
A speed azonnali hatásai hasonlóak az extasyéval. Gyakori az amfetamin-pszichózis.
A speed hosszú távú hatásai: durva személyiségtorzulás, lásd A Narkósnál.
Látványos elvonási tünetei: erősen depresszív állapot, aluszékonyság, néha izomrángás, nyugtalanság, vagy „minden mindegy”-érzés.
Tévhit, hogy könnyű drog.
Én csak annyit tudok mondani, hogy az életet jobb kiélvezni mig lehet, amig tart! Szoval ha mar nem akarsz/nem tudsz leszokni, hat a helyedben LSD-vel egíyut csinalnam nahh azt nevezem kemenynek am meg legyel te is yolo!
1. Élvezd amit csinálsz!
2. Nem számít más mit mond!
3. Ne önmagad légy, hanem az aki szeretnél lenni!
4. Az amit te csinálni akarsz, szex,szex és szex!
5. Bulizz! Ma van a te napod! Minden nap hatvankilencedike.
6. Csak azt csináld, amit te akarsz!
7. Egyszer élünk, mi döntjük el, hogyan.
8. Légy boldog, élj!!
9. Nem az számít meddig élsz, hanem hogy boldog vagy e.
10. És higyj a Yolo-ban! Nem fogsz csalódni!
11. Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki szívjon ameddig bír!!!
A függőségeket általában droggal kapcsolatos problémáknak tartják. De inkább definiáljuk úgy ezt a viselkedést ami erős vággyal és ideiglenes megkönnyebbüléssel jár. De hosszútávon negatív következményei vannak és az ön konntról elvesztését eredményezi... tehát a személy szeretné abba hagyni vagy megígéri, hogy abba hagyja de mégse képes megtenni.
Ha ezt megértitek.. láthatjátok sokkal többféle függőség létezik mint pusztán a drogfüggőség.
Létezik munkamánia, vásárlási függőség, internet függőség, játék.., hatalom...
Van egy általános mítosz miszerint a drogok önmagukban függőséget okoznak. Valójában a drogok elleni háború azon az ötleten alapul ha megszüntetjük a beszerzési forrást akkor letudjuk küzdeni a függőséget.
De önmagában semmi sem okoz függőséget!!!!!
NIncs olyan anyag, nincs olyan drog vagy viselkedés ami önmagában függőséget okozna.. nem mindenki lesz alkoholista aki megiszik napi egy pohár bort.
Az igazi probléma ami igazán kiteljesedetté teszi a függőséget, amikor egy függőségre hajlamos egyén találkozik egy potenciálisan függőséget okozó szerrel vagy viselkedéssel. Röviden ... NEM a drog az ami függőséget okoz, hanem az egyén fogékonysága okozza a függőséget arra a bizonyos anyagra vagy viselkedésformára.
ÉS MI TESZ FOGÉKONNYÁ?
az élettapasztalatokat kell vizsgálni.
ez régi felfogás... bár széles körben fenntartott, hogy a függőségnek genetikai okai vannak.. tudományosan egyszerűen fenntarthatatlan.
A Valódi magyarázat az, hogy bizonyos élettapasztalatok teszik az embert fogékonnyá.
Tapasztalatok amim nem csak az ember személyiségét és pszichológiai szükségleteit alakítják hanem bizonyos ódon az agyat is, és ez a folyamat a méhben kezdődik.
Kimutatták pl, hogyha az anyát a terhesség alatt stressz éri, a gyermeke valószínűleg rendelkezni fog olyan jellemzőkkel amelyek hajlamossá teszik a függőségekre. ENnek oka az, hogy fejlődését a pszichológiai és szociális környezet formálja. Tehát az emberi lány biológiáját már az anyaméhben szerzett tapasztalatok is programozzák.
Már magzatként ki vagy téve mind azon információnak ami az anya vérkeringésén keresztül érkezik.
Heti rendszerességgel fogyasztottam speedet, az elmúlt egy évben(vendéglátás).Lassan már 2 hónapja nem fogyasztottam egyáltalán, miután megjegyezték hogy fogytam. Nincsenek fizikai fájdalmaim, és kb. egy hét kellett ahhoz hogy vissza álljak a normális kerékvágásba. De amondó vagyok, hogy totál leépíti a szervezetet, ha nem figyel oda az ember... Én figyeltem, megfelelő vitaminokat, kalciumot, magnéziumot, vasat, mindent napi szinten szedtem, és mellé próbáltam rendszeresen táplálkozni. Ezek nélkül már nem lennének fogaim, és tuti valami gyomor betegséget is össze szedtem volna... Egyszerűen, nem ér annyit az egész...
Kedves kérdező: Azonnal tedd le, és többet ne fogyassz, mert könnyen rá lehet menni, és szerintem ez a legpusztítóbb cucc a szervezet szempontjából. Az hogy nem alszol, meg nem eszel akár napokon át, iszonyatosan le tud építeni, sajnos van egy két ismerősöm, akin jómagam is látom.
Ha speed -ezel 4-6 órára megkapod a boldogság érzetét (meg az általad leírtakat).
Ha egészségesen akarsz élni, akkor a természet tálcán kínál mindent, amitől minden nap ugyan ezt a hatást elérheted!
Szerecsendió - Kedélyjavító [link]
Boldogsághormon alias ENDORFIN = Szerotonin + Dopamin + Adrenalin
Szerotonin források: A szerotonin szint emelkedését segíti a cukor, illetve a keményítőben gazdag élelmiszerek, például a tészta, a barnarizs, a burgonya és a kenyér.
Dopamin források: mandula,avokádó,banán,tökmag,szezámmag
Adrenalin: Extrém sport, Szex. ;)
Ennyire egyszerűen összerakható a boldogság (hormonja ;)
A minimum ötven százalékos kakaótartalmú étcsokoládék, vagyis a bennük lévő fenil-etilamin hozzásegíthetnek a jó hangulathoz.
Ginseng tágítja az ereket, jobb lesz tőle az izomzat + agy vérellátása = jobb fizikai és szellemi teljesítőképesség.
Ha pedig bulizni akarsz, akkor az aszpirin fájdalomcsillapítóként szolgálhat az afterpartyra ;)
Ha pedig azt szeretnéd, hogy "jól érezd magad bármilyen társaságban", akkor inkább rakd rendbe az önbizalmadat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!