Hogyan lehetek kepes arra amire Speed hatasa alatt?
Kedves 2. kommentelo mar vartam ,h valaki jojjon ezzel a mar mar unalmas es kozhelyes valszaval...A kerdes leirasaban ott van ,h kiprobaltam es ,h epp az nem akarok lenni ...Ne nezz mindekit utolso mocskos drogosnak , 20 eves vagyok melozok kulfoldon segittem a anyamat es igen kiprobaltam ... es ha tudni akarod meg neha elszivok 1 vicces cigit is de alkoholt nagyon ritkan fogyasztok ...
Most akkor jobb a legalis alkohol amit joparan megisznak naponta es hazza mennek es szetverik a csaladot es a TE adodbol ulnek 24 orat a sitten vagy elvonon az autobalesetekrol nem is bexelek ...
Kedves kérdező,
Minden drog, így a speed is függőséget alakít ki. Ráadásul a speed a közhiedelemmel ellentétben "nehéz" drog, nagyon veszélyes lehet. Ezeket bizonyára te is tudod.
Minden emberenk szüksége van megerősítőkre. Akiknek az életük nem annyira stabil, az énképük nem annyira pozitív, kisebb az önbizalmuk, még erősebben igénylik a megerősítőket. Szerencsére a természet biztosított nekünk természetes megerősítőket (pl: szex, sport, jó társaság stb), melyek a mindennapi életünket gazdaggá teszik. A drogok az ún. mesterséges megerősítőkhöz tartoznak. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy az agyi anyagcsere folyamatokat mesterséges módszerekkel alakítják át, és még nagyobb gáz, hogy használatuk teljesen hatástalanná tesz minket a természetes megerősítőkre. A rendszeres droghasználóknak már semmi más nem lesz örömforrás az életükben az anyagon kívül. Semmi! Az egész életük a drog iránti sóvárgásról fog szólni. Mindent elveszítenek szép lassan.
Amit javaslok neked: speed helyett használj sok sok természetes megerősítőt. Szexelj, menj el sportolni, táncolni, alakíts ki magadnak egy jó társaságot. És nem utolsósorban keress fel egy szakembert, akivel együtt kiderítitek, miért van neked szükséged módosult tudatállapotra, hogy a legjobb formádat tudd hozni. Van egy olyan érzésem, hogy nagyon kevés lehet az önbizalmad, kevéssé érzed magad hatékonynak a mindennapi életben. Ezeken a problémákon lehet segíteni. A speed nem fogja ezt megtenni. Te soha nem lehetsz nála erősebb!
Utolsó: én aztán nem akarok kampányolni a speed mellett, de annyira nem számít kemény drognak, hogy eredetileg hangulatjavító szerként
indult, orvosok írták fel, patikákban volt kapható... Nem okoz kémiai függőséget, tehát nem lehet rászokni, nem rombol jobban a szervezetben, mint az alkohol.
Többi dologban teljesen igazad van.
Kedves utolsó!
Egyszer beszélgess el Csernus doktorral, vagy egy másik addiktológussal erről a kérdésről, hogy mi számít kemény drognak és mi nem. Arról is, hogy mi okoz függést és mi nem. Egyébként a könnyű- kemény drog csak elméleti fogalmak, valójában minden drog keménynek számít. Az, hogy a patikában mit lehetett kapni és mit nem, nem jelent semmit. A nyugtatók is kábítószerek és függést okozhatnak. A gyermekek hiperaktivitására használatos szer szintén amfetaminszármazék.
Bámennyire is nehéz elfogadni, még a marihuána is komolyan károsítja az idegrendszert és a viselkedésben is negatív változásokat okoz. (ld. amotivációs szindróma)
De tényleg nem kell nekem elhinni ezt egy fórumon, keress fel egy addiktológust és ő majd elmagyarázza. Vagy látogass el Csernus doktor holnapjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!