Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehetek kepes arra...

Hogyan lehetek kepes arra amire Speed hatasa alatt?

Figyelt kérdés
Arrol van szo ,h parszor kiprobaltam a cuccot es teccenek az efektek csak nem szertnek fuggo lenni.De tole annyira jo dumam lex es jol erzem magam barmijen tarsagba ,h jo vola szer nelkul is ezt meg csinalni ... (ugy gondolom ha kepes vagyok ra aval akkor anelkul is kene menjen ...) Valami kinia csodatea vagy valami sima bogyo a patikabol vagy valami kozerzet/hangulatjavit akarmi csak ha lehet ne roviditsem meg az eletemet altala... (na tessek most is menyit irtam: )))))
2010. ápr. 25. 01:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi lennék! :) nem speedezek de arra már én is gondoltam h elbattyogok a háziorvoshoz h írjon fel hangulatjavítót. ha nem lehet rá alkoholt vagy ilyesmit inni. azt kell! vagy energiaitalt. szerintem olyan lesz .)
2010. ápr. 25. 01:40
 2/19 anonim válasza:
24%
Kedves kérdező! Csak gratulálni tudok neked, és kívánom, hogy továbbra is ennyire hasznos társa legyél a társadalomnak. Mit szólnál hozzá, ha esetleg speedezés és party-ba járás helyett, inkább a nyelvtanórákat látogatnád sűrűbben? Kúrvára nincs ahhoz kedvem, hogy később az én pénzemből és adómból tartsanak el ilyen tetveket. Kérlek, tedd magad hasznossá, és ha már szellemileg nem tudsz jelentőset felmutatni, fogd meg a kapát és húzzá' dolgozni. Köszi.....
2010. ápr. 25. 02:37
 3/19 A kérdező kommentje:

Kedves 2. kommentelo mar vartam ,h valaki jojjon ezzel a mar mar unalmas es kozhelyes valszaval...A kerdes leirasaban ott van ,h kiprobaltam es ,h epp az nem akarok lenni ...Ne nezz mindekit utolso mocskos drogosnak , 20 eves vagyok melozok kulfoldon segittem a anyamat es igen kiprobaltam ... es ha tudni akarod meg neha elszivok 1 vicces cigit is de alkoholt nagyon ritkan fogyasztok ...

Most akkor jobb a legalis alkohol amit joparan megisznak naponta es hazza mennek es szetverik a csaladot es a TE adodbol ulnek 24 orat a sitten vagy elvonon az autobalesetekrol nem is bexelek ...

2010. ápr. 25. 03:00
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Kèrdező, rossz hìrem van: nincs semmi legàlis hangulatjavìtò szer, ami helyettesìtenè hatàsaiban a partydrogokat. Gondolj bele, ha lenne, akkor ki akarna cuccost hasznàlni? Am a spurira nem tudsz ràszokni, nem okoz kèmiai függősèget, viszont hosszùtàvon komolyan depressziòs leszel tőle (ha napi szinten hasznàlod). Esetleg pròbàlkozz a herbàl ekivel, az legàlis, boltban kaphatò, mivel nem tartalmaz amfetamint, de valamelyest megpörget. Arra viszont ne szàmìts, hogy valaha is magadtòl is olyan leszel, mint ezekkel...
2010. ápr. 25. 03:28
 5/19 anonim ***** válasza:
Nekem az Energiaitalnak van ilyen hatása, hogy ritkán fogyasztom (ha minden nap megiszom egyet, akkor már semmilyen hatása nincs egy idő után) meg az alkoholnak is ilyen hatása van (azt gyakran még nem fogyasztottam), de mindenesetre legális, és a helyedben inkább meginnék egy felest gátlás oldás céljából, nem kell ahhoz drogozni
2010. ápr. 25. 09:36
 6/19 anonim ***** válasza:
"De tole annyira jo dumam lex es jol erzem magam barmijen tarsagba ,h jo vola szer nelkul is ezt meg csinalni ... (ugy gondolom ha kepes vagyok ra aval akkor anelkul is kene menjen ...)" - szerintem pszichológus segíthet ezen.
2010. ápr. 25. 11:38
 7/19 anonim ***** válasza:
Szia! Ügye tudod, hogy a függőség kialakulásához elegendő két hónap is. Én a helyedben elkerülném ezeket a szereket, mert rámehet az életed is.
2010. ápr. 25. 18:26
 8/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Minden drog, így a speed is függőséget alakít ki. Ráadásul a speed a közhiedelemmel ellentétben "nehéz" drog, nagyon veszélyes lehet. Ezeket bizonyára te is tudod.

Minden emberenk szüksége van megerősítőkre. Akiknek az életük nem annyira stabil, az énképük nem annyira pozitív, kisebb az önbizalmuk, még erősebben igénylik a megerősítőket. Szerencsére a természet biztosított nekünk természetes megerősítőket (pl: szex, sport, jó társaság stb), melyek a mindennapi életünket gazdaggá teszik. A drogok az ún. mesterséges megerősítőkhöz tartoznak. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy az agyi anyagcsere folyamatokat mesterséges módszerekkel alakítják át, és még nagyobb gáz, hogy használatuk teljesen hatástalanná tesz minket a természetes megerősítőkre. A rendszeres droghasználóknak már semmi más nem lesz örömforrás az életükben az anyagon kívül. Semmi! Az egész életük a drog iránti sóvárgásról fog szólni. Mindent elveszítenek szép lassan.

Amit javaslok neked: speed helyett használj sok sok természetes megerősítőt. Szexelj, menj el sportolni, táncolni, alakíts ki magadnak egy jó társaságot. És nem utolsósorban keress fel egy szakembert, akivel együtt kiderítitek, miért van neked szükséged módosult tudatállapotra, hogy a legjobb formádat tudd hozni. Van egy olyan érzésem, hogy nagyon kevés lehet az önbizalmad, kevéssé érzed magad hatékonynak a mindennapi életben. Ezeken a problémákon lehet segíteni. A speed nem fogja ezt megtenni. Te soha nem lehetsz nála erősebb!

2010. ápr. 25. 20:21
 9/19 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó: én aztán nem akarok kampányolni a speed mellett, de annyira nem számít kemény drognak, hogy eredetileg hangulatjavító szerként

indult, orvosok írták fel, patikákban volt kapható... Nem okoz kémiai függőséget, tehát nem lehet rászokni, nem rombol jobban a szervezetben, mint az alkohol.

Többi dologban teljesen igazad van.

2010. ápr. 25. 23:24
 10/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Egyszer beszélgess el Csernus doktorral, vagy egy másik addiktológussal erről a kérdésről, hogy mi számít kemény drognak és mi nem. Arról is, hogy mi okoz függést és mi nem. Egyébként a könnyű- kemény drog csak elméleti fogalmak, valójában minden drog keménynek számít. Az, hogy a patikában mit lehetett kapni és mit nem, nem jelent semmit. A nyugtatók is kábítószerek és függést okozhatnak. A gyermekek hiperaktivitására használatos szer szintén amfetaminszármazék.

Bámennyire is nehéz elfogadni, még a marihuána is komolyan károsítja az idegrendszert és a viselkedésben is negatív változásokat okoz. (ld. amotivációs szindróma)

De tényleg nem kell nekem elhinni ezt egy fórumon, keress fel egy addiktológust és ő majd elmagyarázza. Vagy látogass el Csernus doktor holnapjára.

2010. ápr. 26. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!