Ha erőt veszek magamon kijöhetek a depresszióból?
Súlyos depresszióm van, egész nap fekszem az ágyban, semmi és senki nem érdekel, még a fürdést is megerőltetőnek tartom. Csak akkor megyek bárhova is, ha muszáj, olyankor megjelennek a szorongásos tünetek, pánikrohamok, önértékelési zavaraim is vannak. Dolgozni félek elmenni, félek, hogy nem bírnám és az akkora csalódás lenne, hogy mégjobban magamba zuhannék. Ha mondjuk fokozatosan elkezdem először megcsinálni az itthoni teendőket, majd megpróbálok keresni magamnak olyan hobbikat amik örömet okoznak, gondolok itt először csak kis dolgokra (pl. elmenni sétálni, futni), utána elkezdek ismerkedni, vagy legalább a meglévő pár barátommal találkozni akkor javulhat az állapotom? Nagyon szeretnék teljes életet élni és jobban lenni. Most tényleg elhatároztam, hogy változtatok. Pszichológusnál jártam, ő is ezeket mondta. Gyógyszert nem szeretnék.
25/L
A sport az vitathatatlanul hasznos. Ez tény,annak aki már vagy még fel tud tápászkodni és elkezdi intenzíven művelni.
A testi erőnlét hozhat sikerélményeket és ez pozitívan hat a lélekre. Úgy kell elképzelni mint egy mérleg két karját. Amikor egyenesen áll az ember egészségesnek érzi magát. Mikor valamelyik oldal lebillen ez kihat a másik oldalra is.
A test betegsége nem egy élmény,tehát megterheli a lelket(pszichét) és a tartósan valamiért presszió alatt lévő psziché kihat egy idő után a testi funkciók valamelyikére. Azt meghatározni hogy kinek mennyi sportolás szükséges a mérleg karjainak optimális helyzetbe hozásához mindenki magában kell hogy érezze.
Sajnos a neurológus néha pszichológusnak véli magát mert vékony a határvonal. A pszichológus hasznos lehet a megfelelő gyógyszerrel de tudnia kellene hogy ez csak tényleg egy mankó és nem a megoldás. A beteg embernek el kell jutnia abba a fázisba hogy önként kezd sétálni,kommunikálni majd sportolni.Az önmaga köré emelt képletes falat lassan lebontani.
Ez nem sport, hanem egy nem is tudom, milyen módszer, orvosi, pszichológiai? Egy új, roppant egyszerűnek tűnő, zseniális német módszer. Megpróbálom leírni, ahogy én láttam. Szóval igazából az emberekben rengeteg érzés él a múltjukból, nagyon sokszor öröklött érzés egy felmenőtől (a múltkor ezerhétszázvalamennyiből találtak nálam valamit, de ennél sokkal régebbig is eljutottak már másoknál). Talán sokan szkeptikusak az ilyenekkel szemben, de igaz. Vannak ilyen zavaró érzések, melyek megkeserítik az ember életét, ezek mind a múltból származnak. Nagyon sokszor ezek miatt alakul ki a depresszió, fóbiák, szorongás, alvászavar, kényszerbetegségek, skizofrénia, pánikbetegség, stb. Ezeket az érzéseket nem sikerült feldolgoznunk. Több módszerből alakult ki ez a terápia. Tudni kell, hogy ha egy ilyen "zavaró" érzés felmerül, akkor az ember izomzata azonnal megváltozik. Tehát össze kell szorítani a páciensnek a hüvelyk- és a mutatóujját, és a "coach" megpróbálja szétnyitni. Ha valami zavarja az embert, azonnal szét tudja nyitni, hiába próbálod összeszorítani. Hihetetlennek hangzik, de ha bizonyos egyszerű tárgyakat, anyagokat fogsz a másik kezeddel, akkor is szét tudja nyitni, mert azok megzavarnak valamit a testedben. A saját bőrömön tapasztaltam már sok ezerszer ezt. Na szóval, különböző kérdéseket tesz fel a segítő, milyen érzés, mikortól származik, melyik felmenődtől (ill. a vége mindig, hogy milyen érzések, felsorolja, és ha szét tudja nyitni, akkor azok). Ezután jobbra-balra kell mozgatni a szemedet, így dolgozod fel ezeket az érzéseket (ezért mozog a szem álmodás közben). Nagyjából ennyi, amit megértettem belőle.
Amúgy számomra a munka inkább segített, sokat, addig is elfoglalod magad és nem vagy egyedül. Én annyira nem is voltam depis közben, csak mikor hazaértem.
Amit leírtál róla, kicsit olyan, mint a kinezológia...
Alaptalan tudománynak tartom, ezek mind arra jók, hogy megszabadítsanak a pénzedtől. Még a pszichológusok, pszichiáterek nagyrészére is igaz.. voltam ennél is annál is tapasztalatból beszélek.. Ráment úgy 10 évem ... Mégis mi értelme a múltban dagonyázni, mindig lesz olyan, hogy tovább boncolgatjuk és még tovább.. így eljuthatunk Ádám Éváig, és akkor mi van?
Nekem igazán az segített, mikor kibsztam az összes gyógyszert és doktort az életemből...
És Csak előre nézek, soha vissza azóta halad az életem, azóta élek, mosolygok, nem mesélek a sérelmeimről, nem panaszkodom, Sportolok, hálát adok minden nap azért, amim van, a legfontosabb kell egy reális cél és csak arra koncentrálj, segíts közben másokat, ettől jó érzéseid lesznek, ennyi az élet Titka, szerintem ! Célnak az is megfelel elsőkörben, hogy felkelsz reggel és nem fekszel egésznap, reggelizel, vitaminokat szedsz, és 5 percet tornázol. Szépen lassan lehet újabb célokat kitűzni mondjuk 3 nap múlva a postaláda a cél...nagyon mély pontról jöttem így ki ... Viszont nem szabad abbahagyni! Most az a célom, hogy lefussam a heti 20km-ert, és minden nap 1 órát edzek, munka mellett, egyre több az energiám és annyi mindent csinálok még mellette, hogy ezt 2 éve el sem tudtam volna képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!