Súlyos depresszióm van, egész nap fekszem az ágyban, semmi és senki nem érdekel, még a fürdést is megerőltetőnek tartom. Csak akkor megyek bárhova is, ha muszáj, olyankor megjelennek a szorongásos tünetek, pánikrohamok, önértékelési zavaraim is vannak. Dolgozni félek elmenni, félek, hogy nem bírnám és az akkora csalódás lenne, hogy mégjobban magamba zuhannék. Ha mondjuk fokozatosan elkezdem először megcsinálni az itthoni teendőket, majd megpróbálok keresni magamnak olyan hobbikat amik örömet okoznak, gondolok itt először csak kis dolgokra (pl. elmenni sétálni, futni), utána elkezdek ismerkedni, vagy legalább a meglévő pár barátommal találkozni akkor javulhat az állapotom? Nagyon szeretnék teljes életet élni és jobban lenni. Most tényleg elhatároztam, hogy változtatok. Pszichológusnál jártam, ő is ezeket mondta. Gyógyszert nem szeretnék.
Nekem totálisan semmit nem használt semmilyen tevékenység. Fizikailag kiviteleztem őket, de ennyi.
2016. szept. 4. 00:50
2/16 anonim válasza:
(első vagyok: én már meggyógyultam, de ahhoz gyógyszer is kellett. 25/L)
2016. szept. 4. 00:52
3/16 A kérdező kommentje:
Milyen gyógyszert szedtél és kell még szedned vagy már nem?
2016. szept. 4. 01:19
4/16 anonim válasza:
Igenn, segíteni fognak, ha szerencséd van :)
Az is segíthet, ha van olyan barátod/barátnõd akiben megbízol, akinek kiöntheted a lelked és megbeszélheted vele a dolgokat :)
Sok sikertt!
2016. szept. 4. 01:21
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Van egy legjobb barátnőm és egy fiú barátom is, velük tudok beszélgetni meg vannak még páran akikkel elmehetek kikapcsolódni, csak arra nem igazán tudtam rávenni magam mostanság, de muszáj lesz visszarázódni a társasági életbe:)
2016. szept. 4. 01:23
6/16 anonim válasza:
Semmit sem muszáj, de ha magadtól akarsz kijönni a helyzetből akkor apró lépésekkel kezd. Pl. Vegyél egy füzetet és ír bele egy Célt magadnak... És csak a célodra koncentrálj, legyen az életedben rendszer minden nap 7 kor felkelsz eszel, 1-2 óra múlva tornázol 5-10 percet, kitakarítod a szobád, olvasol, zenét hallgatsz (kizárólag vidámat ) ... Vitamint szedjél.
Gondolj vissza arra az időszakra, amikor minden jó volt... Csak lassan sikerülni fog ! Hallgass Szabó Pétert fent van a youtubeon, ő hajléktalan volt és kb 10 évvel ez előtt meg akart halni, mert nem tudta, hogy valaha jobb lesz e az élete... Jelenleg Magyarországon az egyik legjobb Motivációs tréner !
2016. szept. 4. 08:15
7/16 kovacsattila1991 válasza:
Őszintén nagyon remélem hogy találni erre a betegségre megoldást. 5 hónapja nálam is szinte csak a szoba maradt. Kezdek belefáradni és teljesen elkeseredni. Reménytelennek látszik a jövő teljesen. Így 25 évesen.. Tudtok esetleg valamit a szorongás könnyítésére? Gyógyszert vagy bármit.
2016. szept. 4. 08:36
8/16 anonim válasza:
Frontin 0,25,Citalopram!Pszichiáter írja fel!Szeretnéd vagy sem,ha csak ezek tudnak kihozni,szedni kell!Ezek olyanok mint egy mankó...!Nekem bevált!
2016. szept. 4. 18:05
9/16 homo ludensz válasza:
Az az igazság hogy én kötelességszerűen jártam melózni mert a nejem volt a váltótársam egy árudában és én otthon fetrengtem volna az ágyon míg ő egész nap ott dolgozik. Sokkal rosszabb lett volna mint ha lemegyek melózni.Az igazi probléma nekem a buszozás volt mikor leváltott. Legmélyebb fázisokban ha ismerőssel találkoztam és beszélt hozzám az sem segített. Szapora szívverés,légzésgyorsulás és kín volt megtenni azt a néhány megállót. Azután jött a zebrán való átkelés a tömeggel....borzalom. Akkor már nem számított hogy milyen gyógyszert ír fel a pszichiáter és milyen dózisban kell szednem. Ezt az állapotot próbáld megelőzni mert hogy most te mit szeretnél az egy dolog de ha jön az hogy semmit nem szeretnél és ülsz az ágy szélén csak nézel ki a fejedből az egy másik dolog.
2016. szept. 4. 19:55
10/16 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok! 23/F Ha szeretnél beszélni írj! Talán segítenénk egymáson kicsit.Én most nagyon magányos vagyok, reménytelen helyzetben, nem tudom meddig bírom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!