Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudom elkerülni a depress...

Hogy tudom elkerülni a depressziót?

Figyelt kérdés
Pár éve volt egy depressziós időszakom, majdnem két évig tartott, azóta kicsit jobb lett, de folyamatos hangulatingadozásokkal. Most úgy tűnik, kezdődik újra, pár hete egyre rosszabb. Nagyon félek.
2010. ápr. 21. 18:53
1 2
 1/11 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

mosolyogj, nevess sokat!

relaxálj, meditálj,

sportolj,

egyél csokit,

vannak antidepresszánsok is végső esetre

2010. ápr. 21. 18:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi az oka, hogy kezdesz megint depressziós lenni. MOst én is így érzem magam (munkanélküliség, kilátástalan jövő).

Próbálj társaságba menni, nem bezárkózni.

NEvetni, mosolyogni, keresni valami új hobbit vagy sportot, amivel lekötöd magad és nem a problémá(ido)n rágódsz. Esetleg tanulj valamilyen nyelvet, vagy süss-főzz, hogy hasznosnak érezd magad.

Én próbálok többet sportolni, hasznossá tenni itthon magam, olvasni, önbizalmat erőltetni magamba.

Nehéz, de muszáj, mert ha magad alatt vagy, az kívülről is látszik.

Sok sikert és kitartást

2010. ápr. 21. 19:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Nincs kedvem semmihez, mosolyogni és emberek közé menni pláne nem. A munkahelyemen mosolygok, pörgök, de utána örülök, ha nem kell senkihez szólni, nem kell úgy csinálni mintha minden menne.
2010. ápr. 21. 19:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Tűzz apró célokat magad elé, ha jól értelmezem te nem depressziós vagy csak lusta és ezt mentségnek használod. Sok sikert önmagad megismeréséhez, mert itt a problema XD
2010. ápr. 23. 08:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem jól értelmezted, mert egyértelműen írtam, hogy töb éve depressziós voltam és azóta is sok a hangulatingadozásom. Amúgy nem hiszem, hogy napi 10 óra mellett lusta lennék, egyszerűen csak örömöt nem találok semmiben és a munkámat is csak kötelességklént teljesítem, pedig régebben nagyon szerettem.
2010. ápr. 23. 13:30
 6/11 A kérdező kommentje:

töb = több

napi 10 óra MUNKA mellett (kimaradt a munka szó)

Elnézést a hibákért!

2010. ápr. 23. 13:31
 7/11 anonim ***** válasza:
higyj nekem. ha magad nem tusz vele megbirkozni kérj szakembertől segitséget. szerintem te velószinü egyedül élsz és magányos vagy. céltalan igy az élet nem.elnézést hogy vájkálok.
2010. ápr. 25. 14:45
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem élek egyedül, de magányos vagyok, pedig nagyon szeretem a páromat és sok barátom is van, mégis...
2010. ápr. 25. 14:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Hogy lehet az, hogy szereted a párodat és magányos vagy?

Lehet hogy mégsem szereted úgy ahogy szeretned kéne valakit?

Lehet, azt hiszed hogy szerelmes vagy, de mégsem vagy az?

2010. ápr. 26. 17:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Nézegesd a

[link]

-t meg a napiszar.hu -t és gondolj arra hogy egyszer te is felkerülsz ha sokat depizel

:D:D::D:D:D:D:D::D:D:D:D

2010. ápr. 26. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!