Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek zaklatás vagy...

Szerintetek zaklatás vagy molesztálás kategóriájába tartozik az alábbi?

Figyelt kérdés

Ha egynél több személy erőszakosan kifaggat,és ezt úgy teszi,hogy félelemkeltően,és nem tudom lerázni. Ismétlődő jelleggel fordul elő ugyanattól az embertől vagy emberektől.Például addig ordít,vagy elém áll,körbe állnak, rám tapad,(közben lefagyok), míg el nem mondok neki valamit.

Gyerekként sok ilyen volt egy erőszakos iskolai közegben,és azóta van üldözési mániám.

2016. aug. 28. 13:11
 1/5 A kérdező kommentje:
Az ilyen szitukat ,hogy lehet megelőzni??
2016. aug. 28. 13:12
 2/5 anonim válasza:
100%
Öcsééém kik ezek az emberek? ismerősök vagy mi? én elküldeném a p-ba ha nemért a szóból akkor feljelenteném zaklatásért stb.
2016. aug. 28. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Kicsit kifejthetnéd bővebben, mert nem világos a szituáció. Felnőtt vagy és emberek üvöltözve faggatnak? Kik ezek? Valaki, akivel együtt élsz? Hagyd ott. Munkahelyen? Keress másikat. Utcán? Kerüld ki. Az első verziónál persze előfordulhat, hogy nem teheted meg, ebben az esetben sok lehetőség nincs.
2016. aug. 28. 13:32
 4/5 kovacsattila1991 válasza:
Szia. Próbálj meg nem figyelni rájuk. Sok ember gondolkodását nem tudod megváltoztatni. Tehát kezd el magadat arra ösztönözni hogy ne vedd fel. Hagyd ott őket amikor ilyenek. Tudom milyen amúgy. Megélem én is....
2016. aug. 28. 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:
41%

A zaklatás definíciója a Btk szerint:

"Btk. 222. § Zaklatás

Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon,őt rendszeresen/tartósan háborgatja,ha súlyosabb bcs. nem valósul meg,vétség:1 év

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség: 2 év."

A molesztálás büntetőügyi definícióját nem találtam meg, de azt általában szexuális értelemben szokták használni. Ha jól értem, ebben az esetben erről nem volt szó, tehát én zaklatásnak mondanám.

Mondjuk ha mindez már a múlté, akkor nem igazán értem, hogy miért fontos, hogy hogy nevezzük. Inkább az üldözési mánia gyógyítására kéne koncentrálnod szerintem.

2016. aug. 28. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!