Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti mit tennétek ha a gyerekete...

Ti mit tennétek ha a gyereketek elő állna azzal hogy valaki zaklatja?

Figyelt kérdés

Igazából töprengtem hogy feltegyem ezt a kérdést mert tudom hogy érzékeny téma. Engem csak annyiban érint, hogy anyukám egyik testvérénél mikor kicsi volt próbálkozott egy idős bácsi (a házból ahol ők laktak), így anyukám engem és a testvéreimet nagyon féltett egész gyerekkorunkban. Egyik barátnőm csak nemrég mesélte el, hogy az egyik szomszéd bácsi zaklatta őt. :-( Mikor pedig évekkel később elmesélte az anyjának, először nem hitt neki (kedvelték a szülei) majd könnyen lerendezte annyival, hogy már régen történt.

Olvasok ilyen történetekről, és ami a legjobban felháborít amellett, hogy ilyen mocskok léteznek, az egyes szülők reakciója.

Olvastam olyan anyukáról, aki nem hitt a kisgyerekének, ráfogta hogy csak kitalálta, de olyanról is hallottam hogy az anyuka a gyereket hibáztatta hogy biztos ő provokálta ki. :-O (Ha így is lett volna, egy felnőtt embernek normálisan kell kezelnie és elutasítania ilyen közeledést).

Ilyen történet is fenn van, hogy az illető lány évekkel később mesélte el a szüleinek hogy a nagybátyja zaklatta gyerekkorában, az anyuka először nem akarta elhinni, majd sírt, az apuka meg a lányra förmedt rá hogy lehet ilyen önző hogy ilyeneket mesél az anyjának. :-O

Egyszerűen nem értem....Épp elég rossz, és küzdelem szerencsétlen áldozatnak (legyen az lány vagy fiú) feldolgozni amit tettek vele, így is magukat szokták hibáztatni, főleg ha még a legközelebbi családtagjai is őt támadják vagy nem is hisznek neki. Ilyenkor felmegy a vérnyomásom!! Nem nevezném az ilyet szülőnek!!

Az én anyukám ha ilyen történt volna velem gyerekkoromban, egész biztos nekem hitt volna, akkor is ha barát, rokon, vagy a saját apám lett volna (ő mondta nekem mindig hogy nekem hinne) és első dolga lett volna feljelenteni az illetőt a rendőrségen.

Szerintem ez a helyes hozzáállás.

És biztos van olyan eset, mikor a gyerek kitalál valamit, élénk a fantáziája, vagy anyuka áll bosszút volt élettársán, nem vitatom biztos történik ilyesmi, de egy szakképzett gyerekpszichológus ki tudja deríteni 100%-osan, hogy a gyerek igazat mond- e.

Én azt mondom inkább higgyen egy anya a gyerekének mindenképp ilyen témában, hátha igaz. Inkább, minthogy az legyen, hogy anyuka nem hisz neki, az a mocsok meg tovább folytatja a játékait.....

Szóval mondja meg nekem valaki, miért van az hogy egyes szülők nem hisznek a gyereküknek vagy ha hisznek is miért, miért a gyereket okolják érte??

2016. márc. 11. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én se tudom,talán mert az ilyen szülő maga is debil... biztos nincs rendben minden az agyukban.
2016. márc. 11. 21:16
 2/4 Blade Bone ***** válasza:
87%

Még ha csak egy fura zajt hallana a szobájában, és szólna, akkor is odamennék megnézni minden rendben van-e.. A gyerekem mindennél fontosabb lenne.

Azok a szülők akik meg nem figyelnek a gyerekeikre, a szememben bukott szülők.

2016. márc. 11. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:
53%
Nyisd ki a szemed, mindent elönt a teljes idiotizmus, és nézd az összefüggését a reprodukciós rátával! Miért lennének illúzióink?
2016. márc. 12. 08:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálam tök ugyanez volt. Nevelőapám hat éves koromtól molesztált. Anyám meg hazugnak nevezett, azt vágta oda nekem hogy csak tönkre akarom tenni a házasságát. Így utólag visszagondolva csak úgy sütött anyámról a félelem mikor szóltunk (én és a nővérem), de nem tett semmit. És a többi áldozatnál, akikkel beszélgettem is hasonló volt. Olyan mintha az emberek inkább a homokba dugnák a fejüket, félrenéznének csak hogy ne kelljen semmit tenni.
2016. márc. 12. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!