Ha nem lehetne természetes módon gyereketek, mit választanátok?
Örökbefogadás, mesterséges megtermékenyítés, vagy pedig egyáltalán nem akarnátok gyereket ebben az esetben? Etika órán vetődött fel ez a kérdés és az osztály véleménye elég megosztott volt, én kíváncsi lennék többek véleményére.
Én a mesterséges termékenyítést választanám, ha mindketten nagyon szeretnénk gyereket a párommal. Lehet hogy genetikailag nem az enyém lenne, de tudnám hogy az én feleségem ad neki életet, és én tarthatom kezembe már a születésénél, én nevelhetem fel így jobban magaménak érezhetném, mintha mondjuk örökbefogadnánk valakit. Persze adoptált gyereket is ugyanúgy szeretnénk mint bárki mást, de nekem mégis a mesterséges lenne a legrokonszenvesebb.
Órán csak a fiúkra vonatkozott a kérdés, de nyugodtan válaszolhatnak lányok is. Minél több ember annál jobb! :)
Akkor nem lenne gyermekem, remélem, azért találnék valami pótgyereket, aki tartósabb lesz, mint az előző... Mondjuk nem találkoztunk olyan sokszor, de azért megvolt az előnye :)
Az a helyzet, hogy nekem nagyon OK lenne az örökbefogadás, ha nem járna macerával. Irtózom a macerától. Ha orvos kellene a szüléshez, saját se lenne.
Én az örökbefogadást választanám!
Mert akkor nem kell csecsemőt örökbe fogadni, és szagolni a szaros pelenkáját, hanem mondjuk örökbe lehet fogadni egy 16 éves thaiföldi kislány, és ha rosszalkodik, akkor megbüntizni!
62/F
Megbüntetni bárkit lehet, a pedofil hajlamaikat meg gondolom nem a gyerekükön szeretnék kiélvezni az emberek. Még ha nem is a sajátjuk :D
Köszi az eddigi válaszokat!
Itt van egy kis tévedés... mármint a kérdésben. Ha nem lehet valakinek természetes úton gyereke akkor lehet próbálkozni ún. inszeminációval és utána lombikkal.
Ezek sem természetes módszerek, de nem is jelentenek idegen sejtet.
Ha ezek nem sikerülnek az után érdemes teljesen más szülőtől származó gyerekre gondolni.
Örökbe fogadnék.
Meglehet kövezni, de kicsit elítélem azokat, akik bármiféle más módszerrel csinálnak gyereket. Az árvaházakban szenvednek egyedül a gyermekek, de rengeteg család óriási pénzeket öl bele, akár veszélyes procedúrákba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!