Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha minőségibb dolgokon él az...

Ha minőségibb dolgokon él az ember, egészségesebb lesz?

Figyelt kérdés
Tehát pl a legtisztább ásványvizet és a drágábbat veszi
2016. aug. 16. 15:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

Nem. pl csapviz tisztasaga, foleg magyarorszagon kifogastalan, sok helyen jobb minosegu mint egy bolti asvanyviz.


Onagaban ha dragan veszel nem leszel egeszsegesebb. Pl a hazi kolbasz, hus, sajt, tej egeszsegesebb altalaban mint a bolti tartositoszerezett, feljavitott kulfoldi cucc.


Zoldsegbol is az egyszeru hazilag / kistermelo altal termesztett zoldseg a legjobb, es messze nem a legdragabb.


En inkabb amibol lehet a helyben termesztettet veszem meg.

2016. aug. 16. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen , az olcsóbb ásványvíz tisztább és nincs feljavítva adalékkal szervetlen nem felszívódó nyomelemekkel . A csokik se egészségesek , csupán az olcsóbb jobban leterheli a szervezetet . Pékárunál a kézi készítésű kovászolt teljes kiőrlésű az egészséges , de a tonusz kenyér ettől is jobb . Szabad termésű paradicsom általában drágább mint a külföldi fóliás paradicsom, de ez sem fix állapot .
2016. aug. 16. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem. Ésszerűen kell étkezni.


A mértékletes és változatos étkezés ilyenkor is fontos. A legfinomabb, legdrágább belga pralinétól is elhízol ha marékszámra eszed. Ugyan ez igaz mindenre.

2016. aug. 16. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem lesz egészségesebb, csak a pénztárcája lesz vékonyabb.
2016. aug. 16. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

A minőségi nem feltétlen jelenti azt hogy drágább. Az viszont tény, hogy az olcsó húsnak híg szokott lenni a leve. Ha élelmiszerről van szó, a minőségi alatt például olyat értek, hogy rendes, földben érlelt, természetes közegben nőtt paradicsom kontra a hidropónikus, táptalajon kinevelt génmanipulált puffasztott szar. Vagy a minőségi vörösbor esete a féldecis kiszerelésű hugyoskocsmai "ízű szeszesital" sósborszesz-párlattal vagy a palackos tablettás műborokkal. Nem véletlen hogy ilyen iszonyú ütemben terjednek az emésztőrendszeri betegségek, az ember meg csodálkozik, holott korunk divatja szerint vitaminkomplexumokkal tömi magát.

Szóval az én olvasatomban ezt jelenti a minőségi táplálék. Lehet műanyagot is enni, és megspórolni egy kis pénzt, aztán egy idő után a szervezeted telítődik a szarral, és a megtakarított pénz sokszorosát fogod orvosokra költeni.

2016. aug. 16. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
A minőségibb élelmiszer drágább, szóval a válaszom: igen.
2016. aug. 16. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

"...rendes, földben érlelt, természetes közegben nőtt paradicsom..."


Bár rokonok a krumplival, de a paradicsomnak a bogyótermését esszük, ami a föld felett nő.

2016. aug. 16. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim válasza:

Szerintem a minőségibb nem jelent nagy változást.

Nem hiszem, hogy bármi különbség lenne, ha két ember fél éven keresztül egy az egyben ugyanazokat az ételeket, termékeket fogyasztaná ugyanakkora mennyiségben, de úgy, hogy az egyik mindig a legolcsóbbat veszi, a másik meg a legdrágábbat.


Ráadásul a minőség sajnos nem mindig tükröződik az árban.

Mármint nem tudhatod, hogy azért mert a tej/kenyér/kolbász akármi kétszer akkora, kétszer "minőségibb" is.


Sokszor a márkát kell megfizetni, a sparos, tescós stb. termék meg azért olcsóbb, mert nem költenek marketingre, termékdizájnra stb.


Azt hiszem, hogy egy átlagember nem tudja megmondani, hogy két termék közül melyik a minőségibb, mert ezer tényező lehet.


Akkor leszel egészségesebb, ha egészségesebb dolgokat veszel, de sokszor azok drágábbak (friss zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű termékek stb)

2016. aug. 16. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Arra utaltam, hogy rendes földbe van ültetve, nem vegyszeres táptalajba meg tápoldatba. De ez bármilyen növényről elmondható. Abban biztos lehetsz, hogy a hidropónikus növénygyárakból csak a szar műanyag jön.

A TESZKÓ gazdaságos termékek, kevés kivételtől eltekintve, azóta is szinonimái a fogyasztásra teljesen alkalmatlan selejtnek.

2016. aug. 16. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
0%? Csak azért, mert kimondom a nyilvánvalót. Hidegen sajtolt étolaj egészségesebb, mint a sima Vénusz, az első 1400 ft, a másik kb. 400, nem tudom pontosan, mert nem veszem, de az biztos, hogy a hidegen sajtolt sokkal egészségesebb, meg is kérik az árát. Nem eszek húst, de húsból is a minőségi, vegyszer, hormon, stb. mentes a drágább, mint ahogyan a bio zöldség is háromszoros áron kapható. Ami nagyon olcsó, az sokszor baromi egészségtelen, pl. instant levesek, készételek. Olvassátok el a címkéket az élelmiszeren, utána lehet pontozni. Köszi.
2016. aug. 16. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!