Ha minőségibb dolgokon él az ember, egészségesebb lesz?
Nem. pl csapviz tisztasaga, foleg magyarorszagon kifogastalan, sok helyen jobb minosegu mint egy bolti asvanyviz.
Onagaban ha dragan veszel nem leszel egeszsegesebb. Pl a hazi kolbasz, hus, sajt, tej egeszsegesebb altalaban mint a bolti tartositoszerezett, feljavitott kulfoldi cucc.
Zoldsegbol is az egyszeru hazilag / kistermelo altal termesztett zoldseg a legjobb, es messze nem a legdragabb.
En inkabb amibol lehet a helyben termesztettet veszem meg.
Nem. Ésszerűen kell étkezni.
A mértékletes és változatos étkezés ilyenkor is fontos. A legfinomabb, legdrágább belga pralinétól is elhízol ha marékszámra eszed. Ugyan ez igaz mindenre.
A minőségi nem feltétlen jelenti azt hogy drágább. Az viszont tény, hogy az olcsó húsnak híg szokott lenni a leve. Ha élelmiszerről van szó, a minőségi alatt például olyat értek, hogy rendes, földben érlelt, természetes közegben nőtt paradicsom kontra a hidropónikus, táptalajon kinevelt génmanipulált puffasztott szar. Vagy a minőségi vörösbor esete a féldecis kiszerelésű hugyoskocsmai "ízű szeszesital" sósborszesz-párlattal vagy a palackos tablettás műborokkal. Nem véletlen hogy ilyen iszonyú ütemben terjednek az emésztőrendszeri betegségek, az ember meg csodálkozik, holott korunk divatja szerint vitaminkomplexumokkal tömi magát.
Szóval az én olvasatomban ezt jelenti a minőségi táplálék. Lehet műanyagot is enni, és megspórolni egy kis pénzt, aztán egy idő után a szervezeted telítődik a szarral, és a megtakarított pénz sokszorosát fogod orvosokra költeni.
"...rendes, földben érlelt, természetes közegben nőtt paradicsom..."
Bár rokonok a krumplival, de a paradicsomnak a bogyótermését esszük, ami a föld felett nő.
Szerintem a minőségibb nem jelent nagy változást.
Nem hiszem, hogy bármi különbség lenne, ha két ember fél éven keresztül egy az egyben ugyanazokat az ételeket, termékeket fogyasztaná ugyanakkora mennyiségben, de úgy, hogy az egyik mindig a legolcsóbbat veszi, a másik meg a legdrágábbat.
Ráadásul a minőség sajnos nem mindig tükröződik az árban.
Mármint nem tudhatod, hogy azért mert a tej/kenyér/kolbász akármi kétszer akkora, kétszer "minőségibb" is.
Sokszor a márkát kell megfizetni, a sparos, tescós stb. termék meg azért olcsóbb, mert nem költenek marketingre, termékdizájnra stb.
Azt hiszem, hogy egy átlagember nem tudja megmondani, hogy két termék közül melyik a minőségibb, mert ezer tényező lehet.
Akkor leszel egészségesebb, ha egészségesebb dolgokat veszel, de sokszor azok drágábbak (friss zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű termékek stb)
Arra utaltam, hogy rendes földbe van ültetve, nem vegyszeres táptalajba meg tápoldatba. De ez bármilyen növényről elmondható. Abban biztos lehetsz, hogy a hidropónikus növénygyárakból csak a szar műanyag jön.
A TESZKÓ gazdaságos termékek, kevés kivételtől eltekintve, azóta is szinonimái a fogyasztásra teljesen alkalmatlan selejtnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!