Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy a "lelki"...

Miért van az, hogy a "lelki" betegségeket, mint depresszió, szorongás, pánik rohamok a nem érintett emberek lekezelik és félvállról veszik?

Figyelt kérdés
Szörnyű azt tapasztalni, hogy itthon egyfolytában csak hajtanak és egyszerűen nem képesek észre venni, hogy nem megy minden olyan egyszerűen, mint egy érzelmileg kiegyensúlyozott nem labilis személynek a napi munkavégzés, szocializálódás, mint egy szorongásokkal küzdő, szociofóbiás embernek. Furcsának és "bunkónak" találnak minket, holott csak nem tudom hogy kell közeledni az emberekhez. Ráadásul ez egy ördögi kör, mert emiatt csak még inkább kirekesztenek. Mi egy ilyen helyzetre a megoldás? :) Valaki szenved ugyanezzel a problémával?

2016. aug. 9. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De komolyan gondolom! 6-os voltam
2016. aug. 11. 10:57
 12/16 A kérdező kommentje:

Az öngyilkosságot? ... üdv a klubban. Van kedved beszélgetni?

25/L

2016. aug. 11. 13:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Aki nem éli át, nem tudja, hogy milyen. A pánikbetegséget én nem ismerem szerencsére, a pánikrohamokat még kevésbé (talán egyszer egy szakítás után éltem át éjjel felébredve hasonlót, az nem volt kellemes), a depresszió és a szorongás viszont régi jó(...) barát.

Kis lépések előre, állandóan magadon kell dolgozni. Állandóan... Sokkal nehezebb ezekkel együtt élni, de az akadályok azért kerültek elénk, hogy leküzdjük azokat.

2016. aug. 12. 17:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is ezzel küzdök van aki még igen?
2017. máj. 3. 17:07
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen, azóta is szenvedek:D a helyzet semmivel sem jobb, sőt...
2017. máj. 30. 14:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért,mert az egészséges emberek nem tudják milyen valamilyen mentális betegséggel élni.

Gyerekkoruktól,a felnőtt társadalmi életig nagyjából azt nyomják mindenhol,hogy az alkoholisták,drogosok rossz emberek.

Gyerekként én is ezt gondoltam,ma már jobban megértem őket.Bár én egyikkel sem élek,és nem is akarok.

Jobban belegondolva azok kerülnek ilyen útra,akik valamilyen módon nem tudják elviselni az életet.

Kirekesztés.Hát igen.

Sajnos az sem jó,ha őszinte vagy,mert akkor tartanak tőled.Ha meg nem teregeted ki a gondjaidat,akkor titkolózó vagy.

Igazából úgy kezelik az ilyen embereket,mint a bűnözőket,pedig az ilyen emberek többsége sokkal inkább önveszélyes,mint közveszélyes.

A nyugati társadalmakban,ahol általános jólét van,ott már valamivel jobb a helyzet,többet foglalkoznak ezekkel a betegségekkel,kutatások is jobbak.

Nálunk,és a szegényebb országokban még a fizikai betegségekkel élőknek is nehéz.

Sajnos valahol ezek a dolgok a génekben vannak,és kb azt akarják,hogy változtass rajta,mintha mondjuk a szemed színét kellene megváltoztatni.

Persze gyógyszerekkel vannak,akiknek enyhébbek a tüneteik,de alapvetően szerintem az a baj,hogy egy olyan rendszerben,ahol az életed a tét,sosem lesz teljesen egészséges az ilyen ember.

Ha nem tudsz dolgozni,nincs pénzed,ha nincs pénzed lecsúszol.Ha dolgozol,rosszul leszel,lesz pénzed egy ideig,de romlik az egészséged,mert folyamatos rettegésben élsz,ideig-óráig bírod,aztán ugyanott vagy.

Ahogy az előző válaszolók is írták,időlegesek ezek a dolgok.

Van egy olyan érzésem,ha holnap azt mondanák,hogy mindenki kap +összeget,és nem a megélhetésért kell dolgozni,sokkal kevesebb mentálisan beteg lenne.

Sajnos kőkemény a harc,és a gyengék nem bírják.

Az ember az egyedüli lény,aki tisztában van vele,hogy milyen a világ,amiben élünk,mégsem tud békében,biztonságban élni.Talán mert,mindenki a másiktól fél.Az egész világot a félelem irányítja.

Amíg ez nem változik,addig marad ez,ami van.

2018. aug. 13. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!