A Prozac oldatot jó ha vízben elkeverem?
PROZAC 20 mg/5 ml belsőleges oldat - amennyiben erről a készítményről van szó...
Mérje ki a megfelelő adagot az adagolópohárral, fecskendővel vagy mérőkanállal és igya meg.
Felnőttek:
A készítmény ajánlott adagja:
- Depresszió: A javasolt adag 5 ml belsőleges oldat (20 mg) naponta. A kezelést követő 3-4 héten belül orvosa módosíthatja az adagot, ha szükséges. Az adagolást szükség esetén fokozatosan 15 ml belsőleges oldatra (60 mg-ra) lehet emelni. A dózist óvatosan kell emelni, hogy a lehető legalacsonyabb hatásos dózist kapja a beteg. Lehetséges, hogy nem érzi magát azonnal jobban, amikor elkezdi szedni depresszió elleni gyógyszerét. Ez megszokott dolog, mivel a depresszió tüneteinek javulása az első néhány hét után jelentkezhet. Depresszióban szenvedő beteget legalább 6 hónapig kell kezelni.
- Bulimia nervosa: A javasolt adag 15 ml belsőleges oldat (60 mg) naponta.
- Kényszerbetegség: A javasolt adag 5 ml belsőleges oldat (20 mg) naponta. A kezelést követő 2 héten belül orvosa módosíthatja az adagot, ha szükséges. Az adagolást szükség esetén fokozatosan 15 ml belsőleges oldatra (60 mg-ra) lehet emelni. Amennyiben 10 héten belül nem jelentkezik javulás, orvosa újra átgondolja kezelését.
Depresszióban szenvedő gyermekek és serdülők 8-18 éves korban:
A terápiát a betegség kezelésében jártas szakorvosnak kell kezdeményezni és felügyelni. A kezdeti adag 10 mg naponta (2,5 ml Prozac belsőleges oldat). 1-2 hét múlva az orvos emelheti az adagot napi 20 mg-ra. Az adagolást óvatosan kell emelni, hogy a beteg a legalacsonyabb hatásos adagot kapja. Kisebb testsúlyú gyermekeknek alacsonyabb adagra lehet szükségük. Amennyiben kielégítően reagál a kezelésre, kezelőorvosa átgondolja majd a kezelés folytatását 6 hónapon túl. Amennyiben 9 héten belül nem jelentkezik javulás, kezelőorvosa újra fogja értékelni a kezelés indokoltságát.
Idősek:
Orvosa óvatosabban fogja az adagot emelni és a napi adag nem haladhatja meg a 10 ml belsőleges oldatot (40 mg-ot). A maximális adag 15 ml belsőleges oldat (60 mg) naponta.
Májkárosodás:
Ha májbetegsége van vagy olyan gyógyszert szed, mely kölcsönhatásba léphet a Prozac-kal, orvosa alacsonyabb adagot írhat elő, vagy javasolhatja a Prozac szedését másodnaponta.
Egyébként ez a gyógyszer vényköteles, akkor meg a doktor, miért nem irt elő adagolást???
Szia, kedves kérdező!
Én is Zoloft oldatot szedtem, de szerencsémre jól hatott, és mára már nem kell szednem. Valóban, vízzel felhígitva kellett bevenni. Ezért is olvastam végig a kérdéseddel kapcsolatban, ha már hasonló oldat, mint a Zoloft, akkor miért nem említi azt, hogy vízbe kell beleengedni, és úgy meginni. Valóban a tájékoztató nem említi, így jogos a kérdésed. A leírásban találtam egy részt, ideidézem neked
"Mit tartalmaz a Prozac:
A készítmény hatóanyaga a fluoxetin-hidroklorid. 5 ml (egy adagolókanálnyi mennyiség) 20 mg fluoxetint tartalmaz hidroklorid formájában.
Egyéb összetevők: benzoesav, szacharóz, glicerin, menta-aroma (0,23% alkoholt tartalmaz) és tisztított víz."
Ott van a végén: tisztított víz. Gondolom azt nem tiltja semmi, hogy bevétel után azonnal igyál egy pohár vizet. Szal ha rossz az íze, én bizony felhígítanám, ahogy a Zoloftot is tettem.
Kérdezem tőled, mi volt a baj a Zolofttal? Miért kaptál másik gyógyszert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!