Szerintetek mennyire vagyok értelmi fogyatékos, ha tudom magamról, hogy az vagyok, mert nem olyan vagyok, mint a többi korombeli? (bővebben lent adjatok tanácsot, mondjatok veleményt légyszi)
19-es:Ne hidd.Tapasztalat.Sok ellenségem van sajnos a rokonságban. :(
20-as:Az nem lehetséges sajnos,mert csak pszichiáteren keresztül lehet tb alapon pszochológust kapni,és vannak ellendrukkereim. :(
21-es:Bár csak annyi bajom lenne,jó lenne.Nem lennének súlyos gondjaim,ha csak az lenne a bajom. :)
Annyi ismerős a helyzetedből, hogy általános és középiskolában nagyon be voltam lassulva, különösen a matek rémített meg. Már fél órával a tanítás előtt elkezdtem másolni a táblára felírt példákat a füzetbe, hogy tudjam tartani a tempót a többiekkel. Később kiderült, hogy a nagy görcsösség okozta a leblokkolást, mert a tanárok tempója túl gyors volt nekem, stresszes állapotban egyszerűen képtelen voltam felfogni a matekot, közben bemagyaráztam magamnak, hogy ehhez én síkhülye vagyok, így szinte reménytelen helyzetben voltam. Ezt követően egy nagyon türelmes és jóindulatú magántanárhoz kezdtem járni és ő türelmes volt, mindent elmagyarázott az én tempómban és varzsütésre felgyorsultam, elmúlt a blokk, elkezdtem meglátni az összefüggséket és ötösre érettségiztem le ebből az általam utált tárgyból.
Egy másik dolog: olvasd el ennek a fiúnak a történetét, sokat tanulhatsz tőle:
"20-as:Az nem lehetséges sajnos,mert csak pszichiáteren keresztül lehet tb alapon pszochológust kapni,és vannak ellendrukkereim. :("
Hm. Nekem ez így nem kerek. Gyámság alatt állsz? Az ellendrukkerek ilyesmibe nem tudnak beleszólni. Ráadásul az orvosi titoktartás miatt senkinek nem is lehet köze hozzá, hogy kihez mész, és mit mondasz.
Igazából úgy igaz az, hogy pszichiáteren keresztül lehet tb-támogatott pszichológushoz jutni, hogy először is el kell menni a pszichiátriára, ahol eldöntik, hogy pszichoterápia megfelelő-e a te esetedben.
Én továbbra is azt mondom, hogy csak előadod itt az évszázad hisztijét, mert egyszerűbb, mint képezni, javítani magad.
Sokan csinálják ezt, ez divat manapság.
Ha valami hiányosságodat felismered, az fél siker lenne ahhoz, hogy javíts rajta. Mindannyiunk küzd valami hasonló jellegű mindennapi problémával. A különbség csak az, hogy míg a legtöbben azon dolgoznak, hogy ezen túllépjenek, addig a "depressziósak" önsajnálatba merülnek, és ezzel aztán így el is vannak.
A legtöbb, amit tesznek, hogy lepontozgatják az ilyen hozzászólásokat, mert akkor majd biztos igaz lesz, amivel hitegetik magukat, és továbbra is élhetnek "betegen", akinek szegénynek nem kell csinálni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!