Szerintetek mennyire vagyok értelmi fogyatékos, ha tudom magamról, hogy az vagyok, mert nem olyan vagyok, mint a többi korombeli? (bővebben lent adjatok tanácsot, mondjatok veleményt légyszi)
Szeretnék segíteni, de sajnos nem tudom megmondani hogy mi a probléma. De vannak szakemberek, akik meg tudják mondani! Nem vagy értelmi fogyatékos szerintem, ők nem ilyenek. Lehet, hogy van valami születési rendellenességed, nem voltál oxigénhiányos mikor megszülettél?
De hogy így érzékelted a problémát és segítséget kérsz az mindenképp jó! A háziorvosodhoz menj el és ő majd eligazít.
Az egyes tüneteid nagyjából mióta tartanak? Pl. ez a lassított felvétel szerű állapot, hogy mindent elejtesz, a memóriazavar
Köszi nektek a válaszokat!
Második válaszoló:Már kiskoromtól ilyen vagyok,de kellett tornáztatni a nyakam,mikor kicsi voltam,lehet nyaki hipotónia volt,szóval nagy valószínűséggel volt születéskor oxigénhiányom. :( Amikor elsős voltam,akkor is ilyen voltam.Ha nem segített volna az a családtag,aki meghalt,akkor elveszek.Elfelejtettem sokszor elvinni dolgokat,ha én pakoltam be a táskámba,sok dolgot elfelejtettem,szóval ugyanilyen voltam,mint most,csak,akkor másoknak nem tűnt fel,aki nem ismert jól,mert itthon segített nekem a családtagom.Azóta extrémen szembetűnő minden ilyen bajom,mióta ő nincs.Mintha a másik felem lett volna,most meg nem vagyok teljes ember,hogy ő már nincs.Nem tudom vezetni az életem egyedül.Egyébként elméletben sok dolgot tudok tőle fejben,csak nincs valahogy lelki és fizikai energiám megtenni vagy,ha megteszem,akkor is elrontom stb,ahogy írtam feljebb.Pl még egy pohár vizet is képes vagyok kiönteni.Nem tudom megnyugtatni magam,mint normál emberek,tökre félek ebben a világban.Egyébként ennyire nem volt durva a helyzet,amikor az az illető élt,hogy még egy pohár vizet is kiöntöttem,azóta ilyen durva a helyzet,hogy meghalt,mert nem bízok magamban...joggal.Durva figyelemzavaraim is voltak,kb 3 percig tudtam odafigyelni órán is az anyagra,és olyan fáradt voltam,mikor hazamentem csak amiatt,hogy suliban voltam,hogy aludnom kellett,különben megmozdulni nem bírtam.Egyébként lehet autista is vagyok,azért nem értem az embereket,nem tudok kapcsolatokat kialakítani stb.Nekem az emberi kapcsolatok olyan kínaiak,mint egy humán beállítottságúnak a matek vagy rosszabb.Nem is tudom mihez hasonlítsam.
Ez általában csak a legjobb kifogás szokott lenni, hogy ne kelljen semmit csinálni.
Ha mégsem így van, szakemberhez kell fordulnod, mert mi nem vagyunk azok, de távolról még egy orvos sem tudna semmit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!