Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Állandóan analizálom az...

Állandóan analizálom az embereket, mi történhetett velem?

Figyelt kérdés

Mindig is agyalós ember voltam.. de ahogy idösödtem ez egyre csak fokozodott nálam, mignem eljutottam arra a szintre, hogy minden embert aki a környezetembe kerül folyamatosan analizálok. Tegyük fel beszélgetünk és én amellett, hogy kommunikálok vele, folyamatosan figyelem a viselkedését, az adott kérdésekre, témákra valo reagálását.. azt is, hogy a kezével hogyan fejezi ki magát.. ezenfelül probálok amögé látni, hogy az adott dolgokra miért reagál ugy ahogy, milyen személyiség is lehet ö valojában.. rengeteg különbözö személyiséggel találkoztam.. de mégis olyan mintha bizonyos sémák léteznének az emberek viselkedésére, sok embert ismerek, igy sokszor találkoztam ugyanolyan mentalitásu emberrel, olyanokkal, akiknek még a beszédstilusa az izlése és a kedvelt dolgai is ugyanazok.. a manipulativ személyiségét kifejezetten imádom megfigyelni.. figyelem, hogy hogyan probálja megnyerni az embert, annak bizalmába férközni és szép lassan a bábjává tenni, emellett figyelem az áldozattá esett ember elvakulását, bábbá válását.

Talán itt ott érthetetlenre sikeredett, mert elég fáradt vagyok már.. a lényeg, hogy ugyérzem magam, mintha pszichologusnak születtem volna..

Utolag megjegyezve, a kianalizált embereket nagyon könnyen tudom irányitani, manipulálni.. habár ez logikus. (Ez utobbit talán azért irtam le, mert boldoggá tesz ez a hatalom, jo érzés kiemelni)

2016. aug. 6. 21:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha valóban "nem érzel" akkor alexithymiás vagy... A mi azt jelenti hogy laposak az érzelmeid és te úgy veszed észre mintha nem éreznél az emberek és más dolgok iránt. Ez nem kötődik azzal össze hogy te jó ember ismerő vagy, ez csak egy veled született betegség, ami majd később az életedben sok problémát fog okozni. Az alexithymiás betegség az amygdala meghibásodása miatt van. Nem pszichológusnak kéne menned, hanem pszichológushoz kéne menned... bár ha tényleg ez a problémád nem biztos hogy sokat tud majd segíteni.
2016. aug. 7. 20:59
 12/22 A kérdező kommentje:
Értem, van benne valami, egy része igaz is.. de vannak sokkal összetettebb betegségek (vagy épp adottságok), amik jobban illenek rám. Egyébként nem szeretném magamra huzni egyik tünetgyüjtö szot se, annyi biztos hogy valami gond van nálam. Élvezem az elönyét, de én is tudom, hogy ennek megvan és meg is lesz a hátránya.. de nem aggodok! Szerencsére léteznek legális tudatmodositok, amikkel elöhozom magambol az örömöt, ha nagyon magamalatt vagyok.. vagy csak szimplán vissza akarom kapni egy pár orára az emberi érzéseket, amik még most bennem vannak.néha, de egyre kevésbé. Amikor szedtem anno a cipralexet ugyéreztem kezdek elbutulni, elfolytotta a gyogyszer a gondolkodásom és önfeledtebb emberré váltam.. jo volt annyibol, hogy bárkivel bármiröl tudtam beszélni és átéreztem a dolgait... de az rosszabb volt, hogy éreztem, kezdek lecsuszni az átlag emberek szintjére és butulok. Ezért is gondolom ugy, hogy egy átlag ember mondhat akármit, nem tud olyan szinten gondolkodni, mint egy hozzám hasonlo mentalitásu ember,mert kihatnak rá az érzelmek. Adottságként tekintek erre, amit megkell tanulni használni, igyekszek minél jobban tökéletesiteni ezt az egészet.
2016. aug. 8. 00:13
 13/22 anonim ***** válasza:
És mi a probléma? Jó így, vagy nem?
2016. aug. 8. 09:14
 14/22 anonim ***** válasza:

Ez nem adottság, hanem átok.

Egy érzelem teli ember is képes racionális döntésekre. A kettő nem zárja ki egymást. Magyarul nem élvezel semmi előnyt ilyen döntésekben egy átlagos/okos emberrel szemben.

Sőt komplexebben nézve hátrányban vagy. Mert míg ő képes elengedni magát és élményeket gyűjteni a külső hatásokból sokkal stabilabb mentális szinten fog állni, mint te. Ő életben gondolkozik, te pedig elvontan, mert szinte elvágod magad az élettől.

De ha belegondolsz az élet magáról az életről szól, akkor mégis milyen benefit származik az élettelen gondolkodásból? Düh, makacsság, gyűlölet, félelem. Egyik sem jó dolog. Mind a gonoszság és a szenvedés kapuja.

2016. aug. 8. 11:39
 15/22 anonim ***** válasza:

Vagy másképp közelítve, képes vagy racionálisan érzelemmentesen döntésekre.

Ez szép és jó dolog, csak ha belegondolsz az teljesen hiányzik nálad Miért hozol ilyen döntéseket.

Mert egy jó jelzővel megáldott hasonló döntésnek van értelme. Megvédeni az embereket, segíteni rajtuk, békességet teremteni, megélhetést stb.

Csupa olyan célok, amik az emberekkel kapcsolatosak. De ha téged nem érdekelnek az emberek, akkor te mi célból hozol racionális döntést?

Egy biztos ha nem a fent említettek miatt, akkor az jó biztos nem lesz.

2016. aug. 8. 11:57
 16/22 A kérdező kommentje:

Valoban tud egy érzelemmel teli ember is racionálisan gondolkodni.. cselekedni, viszont már képtelen, mert gátolhatják az érzelmei. Tudod én nem reagálom tul ezt az egész emberi létet, mint a többség.. az érzelmek, érzések képesek elvakitani minden embert, de engem nem. Az élet, az emberi lét és az érzések mondhatni mind biologia és kémia, a szerelem kémia, a hangulat is az, minden ami érzés.. nevezzük helyesebben, ez egy drog, ami modositja az ember tudatát. De ezt csak érdekességképp emlitem.. a lényeg, majdnem mindannyian száz év mulva megfogunk halni és jön az uj generácio, mi a mult leszünk, a testünk elrohad, felszivodik a földbe és ennyi. Olyanok vagyunk, mint egy növény vagy egy állat, sejtekböl állunk, kodbol, bizonyos anyagokbol.. ezzel tisztába kell lennünk, nem szabad rola megfeledkeznünk.. senki ne várja azt, hogy majd angyalkává válik a halál után és isten ölébe ülve nézelödik a paradicsomba, vagy épp szellemként ijesztgeti az embereket este. Mindezt csak azért irom le, hogy valamennyire betekintést mutassak az elmémbe, megértsd, hogy egy érzelmekkel teli ember sose lehet ilyen mélyre láto, mint én és sose fog tudni annyi helyes döntést hozni, mint én és társaim, akik hasonloan müködnek. Az emberiség akkor juthatna magasabb szintre, ha több ilyen ember, mint én kerülne hatalomra.. rengeteg jo ötletem van. Például ott vannak a gyilkosok, visszaesö eröszakolok stb.. nem kell öket a börtönbe dédelgetni, etetni az adofizetök pénzéböl, legyenek életük végéig rabszolgák, lenditsék csak fel a gazdaságot azzal, hogy ételért cserébe dolgoznak. Akik tufnák sajnálni öket, azok beteg emberek, elvakultak és a sok ilyen ember miatt tartunk itt most is ahol.. holott sokkal elörébb lehetnénk. A bünözés mondhatni megszünne, az embereknek joval könnyebb lenne az életük!

Ez csak az egyik ötletem, a sok közül, remélem pár évtized, évszázad mulva a hozzám hasonlok fogják a világot uralni és rend, fegyelem és.igazság lenne! (Nem vagyok gonosz, a jo emberekkel jo lennék)

2016. aug. 8. 15:50
 17/22 anonim ***** válasza:

Azért a börtön elég kemény egy hely, és sok embert megváltoztat. Ha pl valaki drogkereskedelemmel foglalkozott, de alapvetően nem rossz ember, csak azt hitte, hogy ez a legkönnyebb út, a letöltendője után simán élhet rendes, jó emberhez illő életet. Ha nem életfogytiglant kapsz, a börtön után van egy második esélyed. A durva visszaesők, pl erőszakolók "eltartását" mondjuk én sem igazán értem, kevés az esély, hogy megváltoznak, ilyenkor van értelme a halálbüntetésnek. Na de rabszolgaság? Kb ugyanolyan, mint a börtön, csak közben keményen kell dolgozni, ezért még többet kéne etetni, hogy ne haljon meg, no meg jól teljesítsen. Ez így fölösleges, egy olyan ember, akit rendesen fizetnek, az minden szempontból jobb. Kivéve ha keményen megtöröd őket, és konkrétan élettelen bábukat csinálsz belőlük, akik tudják, hogy ha rendesen dolgoznak, kapnak enni. És itt szólna közbe az emberiség. Ha kegyetlen módon bánsz velük, akkor te sem vagy jobb náluk, akár te is lehetnél egy rabszolga. Tuti lennének lázadások és az ötlet kitalálóját mindenki utálná. Akkor már inkább a kivégzés az ilyen menthetetlen embereknél. Vagy az életfogytiglanosoknál.

Ezt viszont ajánlom: [link]

Bár pofátlanul jó körülmények között élnek, nagyon is hatásos, a visszaesők száma rendkívül kevés. Ez az emberség eredménye. Persze ez a pszichopata állatokat nem hatja meg. Szerintem az lenne a legjobb, ha ötvöznénk az meleg emberséget a hideg racionalizmussal. Mint egy arany középút.

Amúgy ha már reálisan gondolkodsz, akkor gondolj bele a "rendkívül csodás" ötleteid következményébe.

2016. aug. 10. 14:38
 18/22 A kérdező kommentje:

Szerintem helyes a gondolkodásom. A törcénybe elölehetne irni, hogy mely ncselekmények alapján kerülne valaki rabszolga sorsra.. olyanra, ahol megtörik és használják, mint ingyen munkaerö, aki ha nem végzi jol a dolgát szenvedni fog. (Hisz ö is valakinek hatalmas szenvedést okozott a tettével, élete végéig kihathat az áldozata életére) Tudom, hogy sokan elleneznék ezt, sajnos tudom.. miattuk áll ugy ez a világ, ahogy.. legalábbis egyrészt. (Sz@rul)

Mindez nem jelenti azt, amit leirtál.. hogy ha ezeket véghezvihetném én is az ö szintjükön lennék, ez nem igaz csak nem tudod megérteni ezt az egészet, mert uralnak az érzelmeid. Igy fer, ha az illetö megölt valakit vagy megeröszakolt; vagy bármilyen olyan dolgot tett, amivel embertársát egyéletre tönkretette, akkor igenis megérdemli ezt a bánásmodot, a rabszolgaságot. Ha megnézed a sok keresztény idiota végett most is mik történtek.. borzalom. A németeknél be engedték a migránsokat, mert a sok buta\nagyszivü ember azthiszi, hogy ez a helyes... NEVETSÉGES! Sok embert láttam itt a magyaroknál is, hogy facebookon szidkolozik, mocskolja azokat az embereket, akik nem akarnak migránsokat az országba.. ök a nagylelküek, a szivvel teli emberkék, akik jot akarnak.. (HAHA) de azt nem tudják megérteni, hogy milyen következményekkel járhat ez a marha nagy "joság" részükröl. Még ha van is köztük jo, akkor se éri meg beengedni öket, mert több köztük a vadállat, mint a normális. Egyébként visszatérve a börtönökhöz, most eszembe jutott egy másik jo ötletem.. azokat a rabokat, akik rabszolgaságra lettek itélve használhatnánk donoroknak/alkatrészeknek, a normális emberek életét menthetnénk meg velük.

Az utolso mondatoddal egyet értek, ötvözni kellene az embert a racionalizmussal és akkor jo lenne valoszinüleg minden.

2016. aug. 11. 09:34
 19/22 anonim ***** válasza:
Az ő szintjükön lennél dolgot nem a saját nevemben értettem, hanem az emberiség nagyobb részének a nevében. Mert hát a legtöbben biztosan ezt gondolnák, több az érzelmekben gazdagabb ember, mint az érzelmeket háttérbe szorító, racionálisan gondolkodó. Viszont a rabszolgaságot maximum a halálbüntetés vagy a visszavonhatatlan életfogytiglan helyére tudnám elképzelni, de akkor is csak olyan helyekre, ahol tényleg kb senki nem dolgozik, nehogy az legyen, hogy ellopják a munkát más, szabad emberek elől. A szervdonoros ötleted viszont tényleg jó.
2016. aug. 11. 21:13
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindig ilyen akartam lenni, mint te...irigy vagyok ezekre a képességeidre, mindig lenyűgőztek az ilyen karakterek a filmekben főleg (ritkán találkozni ilyennel élőben, vagy csak nem tudod a másikról, hogy ilyen), igyekszem ilyenné válni, de lassan leteszek erről. Ezt nem lehet tanulni. Minindent megadnék azért, hogy olvasni tudjak az emberekben.

Rossz olvasni viszont, hogy az érzelmeid ennyire háttérbe szorulnak.

2016. aug. 11. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!