Ez pánikroham? Elkezd verni a szívem és nem kapok levegőt!
Figyelt kérdés
Harmadszorra történik velem. Elkezd nagyon szorítani a mellkasom, nehezen kapok levegőt és ver a szívem. Ma a pulzusom megmérték közben, 118 volt. Menjek orvoshoz? Egyébként szorongásom van, de a rohamok ettől független jönnek!2016. aug. 5. 17:12
1/3 anonim válasza:
Nézd meg a YouTube-on az
- Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez
- Lelki bajok, megoldások
- Mire jó a hipnózis?
című sorozatokat.
2/3 anonim válasza:
Szia a pánikbetegség zsibbadással, oxigénhiány miatt fellépő mellkasi szorítással, gombóc a torokban érzéssel, "nem kapok levegőt" jeligével, magas vérnyomással, heveny szívdobogással, remegéssel, izzadással jár együtt. Mire a mentő kiér, rendszerint ez véget ér. A pánikbetegséget valami kiváltja, valamilyen a közelmúltban történt esemény (én pl rosszul lettem múltkor a munkahelyemen, azóta rettegek visszamenni mert már 2x megint rám tört ez a "roham"). Súlyosabb következménye az agorafóbia, a nyílt tértől való félelem vagyis, hogy egy idő után nem mersz utcára menni, nem mersz ugyanoda visszamenni ahol kialakult ez a pánikbetegség. Első utad a háziorvos legyen, kérj beutalót kardiológiára, neurológiára, kérj ekgt, valószínűleg nyugtatót fog felírni meg nagyon erős szívgyógyszert, ha megint panasz lenne. Pszichológus tud még segíteni ezen a problémán, én mondjuk a pánikbetegséget saját magam próbálom egyelőre kezelni. Szedem a nyugtatót amit felírtak, amíg itthon vagyok, utána a 2 nap melóban szedem már csak mellé iszok calciumot és magnéziumot minden nap és listát írok. Listát írok mindarról amiről úgy érzem, hogy kiválthatja ezt a betegséget utána pedig elégetem. A munkahelyemre pedig próbálok majd úgy bemenni, hogy nincsen semmi bajom, minden szép és minden jó. Tudatos énképet kell kialakítanom, mert nem lehet sem gyógyszereken élni életem végéig, sem munkanélkülinek lenni.
3/3 anonim válasza:
#2 Túl sok a tárgyi tévedésed:
pl.: ne keverd össze a pánik rohamot a pánik betegséggel, a pánikbetegségnek semmi köze az agorafóbiához, de az agorafóbia kiválthat pánik rohamot, stb.
Kérdező: amit leírtál, az jellemző a pánik roham tüneteire, ez inkább pszichoterapeuta kompetencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!