Hogy tud segíteni a barátom ha pánikrohamom van? Többi lent
Pánikroham esetén nagy levegőt kell venni és benntartani pár másodpercig, aztán kifújni. Ezt ismételni, amíg kezd megnyugodni az ember, és közben megnyugtató gondolatokat ismételni: nincs semmi baj, mindjárt jobban leszek, stb. Tudni, hogy bár fulladásérzettel, halálfélelemmel járhat a roham, de ezek csak pszichés dolgok, és nem lesz semmi bajod.
Más úgy tud segíteni, hogy pszichés vezetést alkalmaz, tehát mondja neked ezeket a dolgokat kívülről.
Egyébként ha a pánikroham első jelére az ember észleli, hogy mi történik, nem ijed meg és elkezdi csinálni a légzőgyakorlatot, csírájában elfojtható az egész.
Előző
Látszik, hogy nem volt még "rendes" pánikrohamod. Ott aztán levegőzhetsz nyugodtan, csak a nyugtató segít.
Köszönöm a kioktató gratulációt.
Én is pánikbeteg vagyok. És nem, nem fogsz rettegni, ha antidepit szedsz, de nyugtató meg nem lesz nálad. Az okot hiába keresed (az szervi), és ha majd egyszer meg is találják (melyik gének, mikor, hogyan), akkor se biztos, hogy azzal bármit lehet majd kezdeni egyelőre. Azt a hülyeséget meg hagyjuk, hogy XY egyszer 20 éve beszorult a liftbe, vagy megtámadták az utcán és attól van. Egyrészt, akkor minden ilyen ember pánikbeteg lenne, pedig közel se, másrészt nekem sem és sokan másoknak sem nem volt semmiféle "lelki" kiváltó oka.
Javaslom, hogy a magas vérnyomással szenvedőknek is javasold, hogy hagyja a francba a gyógyszert és keresse meg az "okot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!