Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik vagdossák magukat komolya...

Akik vagdossák magukat komolyabban azok dilisek? Mi ez?

Figyelt kérdés
Én 35 éves vagyok. Döbbenten olvasom, mennyi tini vagdossa magát, meg hogy manapság ez a divat, meg az emo. Oké, hogy elteltek az évek, de mi a fene ez? 20 évvel ezelőtt, amikor én voltam tini a környezetemben 2 embert ismertem, aki vagdosta magát. Abból 1 tuti nem volt 100as és senki nem kérkedett ilyen dologgal inkább titok volt. Az a srác pl. mindig feketében járt, hosszú hajó volt. Nagyon zárkózott, csendes volt és én mindig kis zavarodottságot láttam a tekintetében és tartottam is tőle, mert olyan dolgai voltak hogy vérrel írta a levelét, annak az osztály társamnak, akivel levelezett. Ezek mellett néhány hasonló de.bil társával bementek a tmetőbe és kriptákat törtek fel, ő onnan emberi csontokat, koponyákat hozott ki, hazavitte és kifőzte a csontokat és úgy a szobájában tárolta. Az egyik koponyának a tetejére egy fekete gyertyát tett, meg ilyen elmebeteg dolgai voltak. A másik srác is elég furi volt ő neki is a karja tele volt vágási heggekkel, de nem mesélte el miért csinálta ezt magával, mindig kerülte a témát, szóval mindegyik furi volt. És 1 olyan lány osztálytársam volt aki begyógyszerezte magát 15 évesen úgy hogy a mentő vitte el gyomormosásra, alig állt már a lábán. Pszichiátriára került, nagyon tré körülményei voltak neki is. Szóval én azt nem értem mi ez manapság, hogy divat az önpusztítás ezen formája. Miért? Akik vagdossák magukat azok egy sem normális? Azok akik komolyan csinálják és nem divatból. Vagy ebből tényleg ki is lehet gyógyulni, vagy nem 100as és sosem lesz az?

2016. júl. 7. 23:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Hadd kérdjem meg tőled, hogy megnősültél, és vannak már saját gyerekeid, akiket nevelsz? Mert 35 évesen tényleg úgy írsz, mint egy nagyképű 19 éves. Max.

2016. júl. 8. 19:18
 22/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem vagyok leszbikus, így sosem fogok nősülni. A témához meg az egészhez mi köze van ahhoz hogy van e gyerekem vagy nincs? Csak elgondolkoztam a témán miután állandóan ezt látom meg olvasom sok helyen, hogy a mai tiniknek ez a divat (akinek divat). Nem vagyok nagyképű, ha ti így érzitek az a ti bajotok és nem az enyém és nem vagyok lenéző, ezt is már leírtam, de véleményem lehet, nem? Kit sértettem meg és mivel? Az hogy én retard.áltnak, meg elmebetegnek gondolom ezt a jelenséget? Sajnálom, lehet tévedek, csak nekem így tűnik. Ha nem az akkor elnézést. Gyerekvállalásra meg rátérve, olyan világban ahol létbizonytalanság van és minden 2. ember daganatban hal meg, mentálisan padlón van az emberek nagy része, csak a felső 10 ezer meg néhány vezetői pozícióban lubickoló seg.gfejek és családjaik érzik jól magukat, hát én nem akarok családot. El lehet ítélni lehet bárminek nevezni, nem érdekel. Az sem hogy te vagy akárki hány évesnek gondol, az sem érdekel. :) Minden jót mindenkinek és köszönöma válaszokat!
2016. júl. 8. 19:57
 23/32 anonim ***** válasza:
Akik vagdossák magukat azokról nekem is megvolt a véleményem,17-19 évesen,de nem sokkal miután betöltöttem a 20-at jött pár probléma,amitől egy nagyon csúnya depressziós időszakom volt,minden tárgyból bukásra álltam,pedig életembe igyekeztem jól tanulni,és neki álltam vágni magam,imádtam este,amikor a vér kibúgyant,és utáltam reggel könnyes szemmel suliba menni.És egy két osztálytársamnak gyakszin ez szemet is szúrt,azt mondták hogy menjek szakemberhez,a szuicid megnyilvánulásaim miatt,vagy ők szólnak a szakoktatónak,kórházi gyakszin tök közzel volt a pszichiátria,aztán megigértem nekik hogy ne szóljanak és elmegyek pszichológushoz,el is mentem,aki nagyon rendes volt velem,és mivel a megnyilvánulásaim olyanok voltak,majdnem pszichiátriára kerültem,de szerencsére nem vitt be,azóta felépültem,és nem ítélem el azokat akik vagdossák magukat,mert gen a fizikai fájdalom elviselhetőbb mint a lelki.
2016. júl. 8. 20:38
 24/32 A kérdező kommentje:
Hidd el mindenki megjárta, vagy meg fogja járni a poklot ebben a világban! Nekem is voltak, vannak lelki fájdalmaim, de sosem sértettem magam még testilag is, persze oké vezessék le így a feszültségüket, akinek az bejön... Nekem az édesanyám halt meg a kezeim alatt itthon 4 éve, előtte a nagyapám halt meg 3 hónappal és sorolhatnám mik voltak ezen kívül, de nem teszem, mert minek. Azzal hogy elkezdeném magam vagdosni nem lenne jobb, attól még a lelki fájdalom meg marad. Mindegy én ezt nem fogom megérteni, de ha szakemberek azt állítják nem elmebaj amit a borerline-osok csinálnak akkor legyen nekik igazuk, ők a tanultak végül is évekig ezekről. Csak emo ne legyen.
2016. júl. 8. 21:51
 25/32 anonim ***** válasza:

"Kit sértettem meg és mivel? Az hogy én retard.áltnak, meg elmebetegnek gondolom ezt a jelenséget?"

Te olvasod is, amit idehánysz?

2016. júl. 8. 22:24
 26/32 anonim ***** válasza:
Hülye fa.szmániás tinipi.csa
2016. júl. 9. 01:39
 27/32 anonim ***** válasza:

26# :

szivbol gratulalok hogy ide ki mered tenni az uzenetemet,de valaszolni nem mersz ra. Komolyan ki kellene nyirni az ilyen barmokat. Annyira szanalmas vagy hogy az hihetetlen. Akadjon a torkodon egy kasza.

2016. júl. 9. 05:32
 28/32 anonim ***** válasza:

#27:

Nem tom hogy ugyanaz vagy e de nalad szanalmasabb meg retardaltabb embert nehezen latni. Forduljatok fel :"D Megis hova fajul ez a vilag?

2016. júl. 9. 05:33
 29/32 homo ludensz ***** válasza:
61%

Az helyett hogy kitárgyalnátok a témát(mint fentebb írtam számomra is érthetetlen a jelenség) inkább egymásnak estek és kölcsönösen mindennek tituláljátok a másikat.

Egy dolgot jó ha szem előtt tartotok: attól nem lesztek magasabban ha a másikat igyekeztek a földbe taposni.

2016. júl. 9. 09:36
 30/32 anonim ***** válasza:

Az emo egy normális stílus, semmi köze a vagdosáshoz, depresszióhoz. Nekem is van emo barátnőm, életvidám, soha nem vagdosta magát:) igen, lehet, hogy vannak emo-k, akik vagdosság magukat, de NEM MIND. Akik meg kárt tesznek magukban, a nagy részük divatból csinálja(ugyanez van a cigivel, mert húdemenő), a többi meg azért, mert depressziós, és így tudja levezetni a lelki fájdalmakat, illetve a stressz. Most nem arra kell gondolni, hogy jaj elhagyott életem szerelme, jártunk két napig... Sok tinit kiközösítenek, bántalmaznak, terrorizálnak. Az sem ritka hogy veszekednek velük a szülők, esetleg elhunyt egy szerettük.

Egyébként az anorexia, meg a depresszió is betegségek, nincs olyan, hogy na én most gondolok egyet és depressziós/anorexiás leszek! Persze, mint már említettem, vannak, akik divatból teszik mindezt.

16/l

2016. aug. 4. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!