Ha belső fájdalom vagy frusztráció gyötör, akkor miért akar az ember fizikai fájdalmat is okozni magának? (pl. akik az ereiket vagdossák) Mi ennek a magyarázata?
Figyelt kérdés
2015. márc. 31. 23:44
1/7 anonim válasza:
Az ilyen embereknek ez ha szabad így mondani "élvezet". Mivel a belső fájdalmat alakítják külsővé. Pl. ha dühös vagy nagyon lehangolt ilyesmi.. egyfajta levezetés végül is.
2/7 A kérdező kommentje:
Én is ezt csinálom néha, bár egy kevésbé radikális formában. És én is élvezetnek érzem. A másik, hogy nem törődöm a testemmel. Pl. nem sportolok, nem törekszem arra, hogy kigyógyuljak dolgokból, és nem eszem. Manapság napi átlag kétszer eszem, és nagyon keveseket. Van, hogy éhes vagyok, de inkább heverek az ágyban, míg elmúlik. És mindig haragszom magamra, amikor éhes vagyok. Úgy érzem, a gyomrom egy telhetetlen kölyök, akibe bármennyit tömök, sose elég neki.
2015. márc. 31. 23:56
3/7 anonim válasza:
szegényke.
gondolom, a szüleid mondtak neked egy s más szörnyű dolgot kiskorodban.
próbáld meg megengedni magadnak, hogy éljél. élni jó, és élni szabad. meg van engedve. élhetsz.
4/7 anonim válasza:
De kedvesKE vagy, hogy megengeded neki hogy éljen.
Egyébként én is ilyen voltam régebben az evést illetően, és sokkal jobb volt (ez hülyén hangzik). Na nem mintha ezzel arra biztatnálak, hogy ne egyél ha éhes vagy enni kell mert ebből állait sok problémád lehet majd.
5/7 anonim válasza:
Hát az én esetemben ,amikor nagyon depressziós voltam azért kezdtem el vágni magam mert szinte semmilyen érzelmet nem tudtam produkálni és tudni akartam ,hogy fájdalmat érzek-e még. Ugye vágáskor endorfin szabadul fel ha jól tudom és egy kis ideig jobban érzi magát tőle az ember. Aztán megint visszaesik. De sokan azért csinálják mert büntetni akarják magukat amiért olyanok amilyenek. Iszonyatosan nehéz kijönni ebből az állapotból, de ahogy sikerül, sokkal tisztábban látod a dolgokat.
6/7 A kérdező kommentje:
És neked már sikerült?
2015. ápr. 2. 14:08
7/7 anonim válasza:
A depresszióból kijöttem de van helyette pánikbetegség. De már nem vágnám magam és öngyilkos hajlamaim sincsenek, most inkább élni akarok. Szóval ha így nézzük ,valamilyen szinten igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!