Akik vagdossák magukat komolyabban azok dilisek? Mi ez?
#4 Látszik hogy te is a szülők által számodra felépített tökéletes kis burokból nem léptél még ki soha.
Én nem vagyok büszke rá hogy néha vágom magam, de ha az ember pillanatnyi mindfuckot kap, akkor nem gondolkozik tisztán.
Csak hogy a kedves #4est megcáfoljam, engem el akartak vetetni csak időhatáron túl vették észre hogy anyám terhes ezért nem tudták már megoldani, apámat azóta se ismerem, anyám meg kb kitagadott hogy elcsesztem az életét meg a kapcsolatát azzal hogy megszülettem.
Egy szociopata borderline-os pszichotikus depresszióval küzdő fiatal:') (20)
Kérdező, légyszi,nézz már utána, mi a lelkibetegség, a debilség,meg az elmebetegség fogalma!Akkor talán megérted,mi ez a jelenség. Depressziós sem divatból lesz egy ember, ahogy borderes sem. Mint írtam,gyógyítható.
Nem csak a mai világban firdul ez elő,nem tudom,hallottál-e olyanról,hogy voltak olyan szerzetesrendek,apácarendek,ahol a test sanyargatása (vezeklőöv, önostorozás) vezetett a bűntől való megtisztuláshoz (pl.Szent Margit legendája)
Aki ilyen betegséggel küzd,nem szereti magát,bántja magát ezért.Ennek a hátterében meglehetősen bonyolult lelki folyamatok állnak,nem divat,nem hiszti. Nem elítélni kell,hanem,ha lehet segíteni.Empátia pl.
Üdv.egy nem borderes,de pszichológiát tanult
Kérdező: egy szóval sem mondtam,hogy nem beteg,sőt, a betegséget,magát is megneveztem.
Egyébként azért csinálják,mert így vezetik le a feszültséget,utána megnyugszanak. Más-aki nem borderes- meg kiordibálja magát,megint más edz,vagy sportban vezeti le, megint más földhözvágja a tányért,valaki meg megveri az asszonyt,vagy a gyereket..etc.
Nem lenézni kell. Megérteni,ha tud az ember,segíteni,ha meg nem tud: legalább nem ártani.
Meglepődtem én is mikor bent voltam 3 hétig depresszióval a pszi. klinikán és akkor még volt egy dohányzóhely kialakítva. Asztal s székek s ott azért csak összejöttünk beszélgetni és jöttek tinilányok csupasz alsókarral,teli cigaretta parázs nyomaival. A legutolsó csikknyom még be volt kötve. Nem hiszem hogy valami divatot követtek inkább valami enyhülést okozott nekik a fellépő fájdalom. Sosem kérdeztem hogy miért mivel aki oda bekerül az a hallgatóságának csak annyit mond el ami belőle kikívánkozik.
Az említett apácák és egyebek önsanyargató tette a vallási fanatizmus számlájára írható,de azért csak néhányukat avatták szentté.
Akinél a test és a lélek egyensúlyban van az értetlenül szemléli mikor a lélek akaratlagosan a test ellen fordul enyhülést keresve.
Van aki divatból csinálja, van aki lelki okok miatt.
A depresszió és a szorongás kiválthat ilyen dolgokat, nem dilisek, nem "nem 100-asok" csak egy mélyponton vannak és nemtudják jobban kezelni. Megfelelő kezelés mellett, a kiváltó okokat kiiktatva meggyógyulhatnak és élhetnek teljesértékű emberként.
A kriptás haverod csak bizarr volt, átlag ember számára szokatlan hobbival és valószínűleg némi feltűnési viszketegséggel.
Kamaszként nekem is voltak önpusztító dolgaim, csipkedtem, megütöttem magam, tépkedtem a hajam.
Napi szinten megaláztak és semmibe néztek, iskolában és otthon is, egy idő után pedig nem volt elég a zenehallgatás, írás, futás, rajzolás...
Plusz miután csak azzal szembesültem, hogy semmibe néznek úgy éreztem, hogy meg is érdemlem amit magammal teszek.
Jelenleg jólvagyok. Mindenesetre jobban jártam, mint az az ismerősöm aki kívülről mindig mosolygós mintagyerek volt, hibátlan bizonyítvánnyal, amíg le nem ugrott a 10.-ről.
Ha nem vágtad magad, hogy jelentheted ki, hogy nem megnyugtató? Mert eszméletlenül az. Nem drogoztam meg ittam, mert beszari vagyok, de lehet, hogy van olyan, aki mindennap ilyen nyugisra issza magát. Az is beteg dolog, de a vér ijesztő, ezért ezt betegebbnek tartod.
Csak sajnos lejön a lenéző stílusodból, hogy megtaláltad azokat az embereket, akikbe belerúgva jobban érezheted magad.
Egyébként sikk, nem stik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!