Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik vagdossák magukat komolya...

Akik vagdossák magukat komolyabban azok dilisek? Mi ez?

Figyelt kérdés
Én 35 éves vagyok. Döbbenten olvasom, mennyi tini vagdossa magát, meg hogy manapság ez a divat, meg az emo. Oké, hogy elteltek az évek, de mi a fene ez? 20 évvel ezelőtt, amikor én voltam tini a környezetemben 2 embert ismertem, aki vagdosta magát. Abból 1 tuti nem volt 100as és senki nem kérkedett ilyen dologgal inkább titok volt. Az a srác pl. mindig feketében járt, hosszú hajó volt. Nagyon zárkózott, csendes volt és én mindig kis zavarodottságot láttam a tekintetében és tartottam is tőle, mert olyan dolgai voltak hogy vérrel írta a levelét, annak az osztály társamnak, akivel levelezett. Ezek mellett néhány hasonló de.bil társával bementek a tmetőbe és kriptákat törtek fel, ő onnan emberi csontokat, koponyákat hozott ki, hazavitte és kifőzte a csontokat és úgy a szobájában tárolta. Az egyik koponyának a tetejére egy fekete gyertyát tett, meg ilyen elmebeteg dolgai voltak. A másik srác is elég furi volt ő neki is a karja tele volt vágási heggekkel, de nem mesélte el miért csinálta ezt magával, mindig kerülte a témát, szóval mindegyik furi volt. És 1 olyan lány osztálytársam volt aki begyógyszerezte magát 15 évesen úgy hogy a mentő vitte el gyomormosásra, alig állt már a lábán. Pszichiátriára került, nagyon tré körülményei voltak neki is. Szóval én azt nem értem mi ez manapság, hogy divat az önpusztítás ezen formája. Miért? Akik vagdossák magukat azok egy sem normális? Azok akik komolyan csinálják és nem divatból. Vagy ebből tényleg ki is lehet gyógyulni, vagy nem 100as és sosem lesz az?

2016. júl. 7. 23:15
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Lelkibetegek, gyerekkori trauma.

A filmek is kiválthatják.

2016. júl. 7. 23:25
 2/32 anonim ***** válasza:
45%
Ezzel enyhitjuk a lelki fajdalmat :) es nem minden ember dilis meg pszichopata aki vagdossa magat:) En is vagtam meg gyogyszereztem magam. De nem divatbol. Aki divatbol csinalja az szanalmas.^^
2016. júl. 7. 23:28
 3/32 anonim ***** válasza:
31%
Lehet hogy 35 éves vagy de még mindig a 20 évvel ezelőtti szinten gondolkodsz. Nagyon sajnálatos lenézni a vagdosókat, ember azt hinné hogy ennyi idősen elég tapasztalt az ember hogy ne nézze le az ilyen gyerekeket, de hát ezek szerint még kell neked vagy 30 év mire talán megérted őket.
2016. júl. 7. 23:29
 4/32 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos ez a divat. Anyuci-apuci nem veszi meg a legújabb trendi "sz@rt", akkor egyből depisek lesznek, kiírják a facebookra, posztolják a pengés képeket, aztán várják a sajnálkozó kommenteket, meg, hogy milyen g_e_cik a szüleik. Miközben szerencsétlen anya-apa a belét kidolgozza, hogy minden kívánságát teljesítsék a gyereknek.

Bocsi.

2016. júl. 7. 23:30
 5/32 anonim ***** válasza:
44%
Nem elmebaj, hanem személyiségzavar. Nem ugyanaz a kettő. Tipikusan Borderline-személyiségzavarnál fordul elő. Kezelhető,gyógyítható,bár hosszú folyamat.
2016. júl. 7. 23:33
 6/32 anonim válasza:
30%

Mikor mar eleged van az eletbol es kivagy idegileg, lelkeg mndenhogy , es semmi sem nyugtat meg tudod milyen jo erzes megvagni magad?

Én csinaltam a combomon de mar nem csinálom mert csak tonkretesz olyan mint a drog nem tudsz le alni . 16/L

2016. júl. 7. 23:41
 7/32 anonim ***** válasza:

Nem reklámoznám, mennyire ignoráns vagyok.

Én 20 évesen kezdtem. Semmi okom nem volt rá. Szerettek a szüleim, nem voltam emós vagy akármi, imádtam nevetni. De néha jött egy olyan erős érzés, én akkor "fekete felhőnek" neveztem, amitől egyszerre lettem dühös, szomorú, reménytelen, tehetetlen, csúnya, buta, felesleges... és amikor megvágtam magam, minden lenyugodott. Belül csend lett, nem volt düh, szorongás, csak csend. Ilyenkor csak feküdtem a padlón, és dudorásztam.

Senki nem tudta rólam, hogy ez van. Te is csak 2 esetről tudsz a környezetedben. Az nem jelenti, hogy annyi is volt.

2016. júl. 7. 23:43
 8/32 anonim ***** válasza:
27%
Kettes válaszoló mègis milyen nagy lelki gondja van egy 15-7 èvesnek,hogy vágdosnia kell magát? Vèreztèl volna el te rib.anc!
2016. júl. 8. 00:13
 9/32 anonim ***** válasza:
61%
''Kedves'' utolsó te azt honnan tudhatod, hogy mi a gondja? Nem értelek.
2016. júl. 8. 00:29
 10/32 anonim ***** válasza:
41%
Én ismerek ilyet, de ő csak feltűnésis -,-"
2016. júl. 8. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!