Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem szeretem, ha hozzáérnek a...

Nem szeretem, ha hozzáérnek a dolgaimhoz vagy elmozdítják, ez valami kényszer betegség?

Figyelt kérdés
A gimnáziumi éveim alatt kezdődött, mikor még a szüleimmel éltem. A szobámban mindennek meg volt a helye, amik csak és kizárólag oda kerülhettek, amit én kijelöltem, kigondoltam. Pár havonta átrendeztem mindent és mindig kényszeresen ragaszkodtam az aktuális rendhez, ha édesanyám behozott egy vázát egy csokor virággal (vagy akármi új dolog került be a szobába), nem bírtam elviselni a gondolatát annak, hogy az a tárgy ott van ahol. Ideges lettem tőle és zaklatott, egészen addig amíg újra át nem pakoltam mindent és beillesztettem egy általam kigondolt helyre, vagy rosszabb esetben nem is tudtam elviselni hogy ott maradjon. Évről évre rosszabb lett és most, hogy albérletben élek egy barátommal különösen elviselhetetlenné vált, hiszen már nem csak a személyes dolgaimról van szó, hanem a lakásban lévő összes objektumról, így amikor otthon vagyok, állandóan feszült vagyok.

2016. júl. 5. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem csak simán ráparáztál a témára. Úgy általánosságban nagyon félted a cuccaidat, félsz attól, hogy valami bajuk esik? Vagy csak az zavar, hogy elmozdítják őket a helyükről. Szerintem csináld azt, hogy pár napra költözz el otthonról, ha ezt meg tudod oldani, az talán segítene.
2016. júl. 6. 13:26
 2/3 anonim ***** válasza:
78%
Már elköltözött. Írja, hogy albérletben él a barátjával. Neked kedves kérdező, azt javasolnám, hogy látogasd meg a pszichiátert. Amit leírtál, nem olyan súlyos tünetek, de írtad, hogy rosszabbodik. Szerintem egy enyhe antidepi, vagy nyugtató megállítaná a folyamatot.
2016. júl. 6. 19:29
 3/3 anonim ***** válasza:
57%
Ez még szerintem nem olyan gáz, vannak személyes holmijaid, amiket talán féltessz, hogy nem találod meg, vagy a másik ember óvatlanságból leejtheti, tönkreteheti stb.
2016. júl. 7. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!