Megéri felmennem a háziorvosomhoz?
Depresszióval, generalizált szorongással, pánikkal és kényszerbetegséggel küzdök.
Rengeteg kezelést kaptam már, de az utóbbi időben csak pszichológushoz járok, mivel még 17 éves vagyok kiskorú.
A pszichiátriai kezeléseimről tud a háziorvosom is.
A nyári szünet és maga a nyár mindig fokozza ezeket a betegségeket. Sokkal idegesebb vagyok, sokkal feszültebb, folyton émelygek, szorongok, pánikolok szinte rettegek, lassan már a nap minden percében.
Eddig nem nagyon voltak gondjaim az alvással, de mostmár fellépett az, hogy este is csak idegeskedek, és forgolódok az ágyban, nehezen alszom el, és nem tudom kipihenni magam. Próbáltam relaxációt, de ez már túl sok félelem ahhoz, hogy én magam tudjam kezelni.
Ahogy írtam, a háziorvosom tud minden ilyen dolgomról, és mivel nyáron a pszichológusom nem dolgozik, gondolkodtam, hogy felmegyek az orvoshoz, és megbeszélem vele, hogy valamilyen nyugtatót írjon fel nekem, mert megőrülök szeptember 1-ig.
Írhat fel nekem ilyesmi gyógyszert?
17/f
Elnézést a lekezelő fogalmazásért, de nagyon kétségbe vagyok esve, nagyon kínoznak az érzések, a kényszer és a szorongás is.
Nem tudom uralni ezeket. Nagyon rosszul vagyok, és már elegem van abból, hogy hosszú hónapok óta ez megy. Belátom, hogy nem a gyógyszer a legjobb megoldás, de nagyon szenvedek. Még akkor is, mikor semmi okom a szorongásra.
Pszichiáter kezelt. Régen. Kb. egy évvel ezelőtt.
3-4 hónapig szedtem antidepresszánst és nyugtatót, de leállították a gyógyszerezésem, amikor bekerültem a pszichiátriára.
Azóta szinte semmi gyógyszert nem szedtem, nagyon elvétve fordult elő, hogy a megmaradt nyugtatókból bekaptam egyet-egyet.
De most, hogy nyár van, és ez e szenvedésem melegágya, úgy érzem, nem bírom még ezt 2 hónapig. Gyógyszerre van szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!