Miért utálok zokniban lenni? Más is van így?
Egyszerűen utálom, ha zokni van a lábamon. A cipőket is anélkül veszem fel (vászoncipő, futócipő), nem bírom elviselni, ha zokni van a lábamon. Szerencsére abszolút nem izzad a lábam, de akkor is, ez normális? Nyáron meg papucs, szandál, pedig fiú vagyok. Mit csináljak? Ez normális? Olyan érzés nekem a zokni, mintha a kezemen állandóan (nyáron is) kesztyű lenne.
Mit csináljak? Más is van így??? :(
Érdemes hozzászoktatni magad a zoknihoz. Ugye, a cipőt nem cseréled le naponta, nem tisztítod sokszor belsőleg, így sokkal könnyebben gombásodhat, büdösödhet, fertőződhet be a lábad, míg ha egy zoknit naponta cserélsz.
Akkor is izzad a talpad, ha ezt nem érzed. Folyamatosan ad le hőt a talpadon keresztül is szervezeted. Az izzadás, méreganyagok távozása is és zokni nélkül elég sok kórokozót szaporítasz folyamatosan a cipődben.
Két dolgot tehetsz:
- Nem hordasz zoknit és elfogadod, hogy te ilyen vagy, így szeretsz cipőben lenni és nem érdekelnek az egészségügyi mellékhatások. Viszont ez sok nőt zavarhat, mert már többen tudják, hogy ugyanabba a kórokozókkal teli cipőbe lépsz bele és sok nő nem is tartja higiénikusnak, ha egy pasi, a nyár vagy papucsos időszak kivételével zokni nélkül járkál a cipőjében.
- Hozzászoktatod magad a zoknihoz a zárt cipőben. Ez a változat higiénikusabb is, egészségesebb is és ez a verzió semelyik partnert nem zavarja, sőt, sokkal jobban érzi majd magát a partnered.
Egyedül a te pszichéden múlik, hogy szeretnél-e változtatni, szeretnél egészségesebben élni a zoknis-cipődben vagy minden marad a régiben.
Faludy György sem hordott zoknit. A Wikipédiáról idézem:
"Sosem viselt zoknit, miután 1947-ben Albert Einstein felhívta figyelmét a bokafix érelszorító veszélyére."
Ezzel nem vagy egyedül. Én is mindig mezitláb vagyok otthon. Még télen se veszek fel zoknit.
Alapesetben nincs ezzel semmi probléma.
Csak nyáron, és akkor is csak ritkán veszem fel a cipőmet mezitláb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!