Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg akarok halni, mit tegyek? 18f

Meg akarok halni, mit tegyek? 18f

Figyelt kérdés
Sokáig azt hittem hogy csak egyszerűen befele fordulós vagyok, nehezen értek meg mindent, a múltamba játékfüggő voltam, aztán ma olvastam rólla hogy ez sorvasztja az agyat, de akkor mostmár legalább tudom hogy miért ilyen nehéz az életem, miért olyan nehéz ismerkednem, miért nem tudok munkát válalni, nem akarok élni, nem vagyok már jó semmire, semmitérő ember vagyok, nem tudnék még így élni x évet hogy én szenvedek, más meg boldog, utálom magam ami vagyok.
2016. ápr. 9. 19:22
1 2
 1/15 gömbicica ***** válasza:
55%

nemá :(18 évesen az ember még serénykedik az iskolapadba, nem játékfüggő:(

a nehéz életet magadnak okoztad :(

Magadnak adnál munkát, ha Te lennél a munkaadó?

Szeretnél magaddal megismerkedni, ha Te egy 16-18 év körüli leányzó lennél?

Nem utálni kell magad, hanem ha már felismerted, hogy hibáztál, hozd rendbe az életedet.

sokszor x év vár még Rád :)

A boldogság pedig szintén rajtad mulik. Ne mástól várd.

Alakitsd ugy az életedet, hogy ezt ma szombaton felismertem, éjfélkor ennek az életnek vége, és uj időszámitás kezdődik az életedben.

És holnaptól hagyd magad mögött a multat huzz a sorstól egy uj tiszta lapot, aztán hajrá.

kivánom sikerüljön. üdv. Edit

2016. ápr. 9. 19:27
 2/15 anonim ***** válasza:

??

Szüleid nincsenek? Már nem jársz iskolába? Milyen sulit végeztél?

2016. ápr. 9. 19:28
 3/15 anonim ***** válasza:
77%

"játékfüggő voltam, aztán ma olvastam rólla hogy ez sorvasztja az agyat"-

Ekkora ökörséget még is hol írnak le? xD

2016. ápr. 9. 19:29
 4/15 anonim válasza:

Minden embernek vannak kicsit nehezebb időszakok az életébe. Engem kb egy éve elhagyott a barátnőm, és egy kicsit nekem is hasonló érzéseim voltak, de egy pár hét után erőt vettem magamon, és nekiálltam egy újabb lendülettel az életemnek.

Azt tudom tanácsolni, hogy próbálj meg magadban jó dolgokat felfedezni. Biztos van olyan amit szívesen csinálsz.

Én pl. nekiálltam rengeteget kreatívhobbizni, többet olvasok, színes gépházakat csinálok, a robogómat bütykölgetem stb... Felkeresek barátokat akikkel hülyülhetek. Egy csomó hasznos dolgot csinálhatsz te is. Foglald el magad, otthon segíts a szüleidnek, mert feltételezem szüleiddel élsz. Kicsit légy pozitív, ugorj fejest az életbe, és ragadj meg minden alkalmat egy kis kalandra.

Remélem nem írtam marhaságot, és tudtam neked valamelyest segíteni.

23F

2016. ápr. 9. 19:38
 5/15 A kérdező kommentje:

Épp ez az hogy elrontottam az életem, de rendbe hozni már NEM tudom, am nem csak egy cikk ír erről egyet azért kiemelek

[link]

Azért gondolom a hirado.hu-n nem írnak hülyeségeket. :(

2016. ápr. 9. 19:41
 6/15 anonim ***** válasza:
Ez csak egy marhaság amit saját magadnak beszélsz be...
2016. ápr. 9. 19:48
 7/15 anonim ***** válasza:
55%

"elrontottam az életem, de rendbe hozni már NEM tudom"

Miért is nem tudod rendbe hozni? (2-es vagyok)

18 évesen nekem is öngyilkossági gondolatok jártak a fejemben, de aztán rájöttem, hogy csak a gyáva ember lesz öngyilkos. Az élethez bátorság kell :-) Nem akartam gyáván megfutamodni...Felálltam, továbbmentem, metróvezető lettem, Spanyolországban jártam, lett egy szuper gyerekem, stb.

Még hogy 18 évesen elrontottad az életed és nem tudod helyrehozni!! Előtted az élet.

Persze, ha csak magadat sajnálva ülsz egy szobában és gubbasztasz, akkor ne csodálkozz, ha nincsenek kapcsolataid.

Mi van a szüleiddel? Már kérdeztem, de nem válaszoltál.

Végezetül most olvastam egy haldokló, 24 éves fiú utolsó gondolatait - bemásolom Neked - hátha Neked és másoknak is segít:

"Az emberek gyakran esnek bele abba a hibába, hogy nem értékelnek semmit, amíg az övék, de amint elvesztik, rájönnek mennyit ért. Így van ez az életükkel is...

Sajnos hajlamosak vagyunk fennakadni az élet mindennapi nehézségein, és általában tele van a hócipőnk vele. Pedig ha kicsit jobban értékelnénk az életet, másképp látnánk mindent.

Olvasd el a 24 éves, haldokló fiú elgondolkodtató levelét, és értékeld át az életedet!

"Még csak 24 éves vagyok, de már kiválasztottam az utolsó nyakkendőmet, amit a temetésemen fogok viselni. Talán nem passzol majd az öltönyömhöz, de ez nem probléma.

Túl későn diagnosztizálták nálam a rákot, így már egy hajszálnyi reményem sem maradt a hosszú életre. Azonban rájöttem, hogy csak egy dolgot tehetek a halál előtt: kicsit szebbé tehetem, amit itt hagyok magam mögött. Az élet, amit eddig éltem, vagyis a létezésem, illetve majd annak hiánya nem fog számítani, hiszen nem tettem semmi jelentőset egész életemben.

Amikor megtudtam, hogy mennyi időm maradt hátra, hirtelen átértékeltem mindent, és most egy önző okból írom neked ezt a levelet. Azzal szeretnék értelmet adni rövid életemnek, hogy leírom most neked, mire jöttem rá:

• Ne pazarold az idődet olyan munkára, amit nem élvezel. Egyértelmű, hogy nem lehetsz olyasmiben sikeres, amit nem szeretsz csinálni. A türelem, szenvedély és elkötelezettség jön magától, ha azt csinálod, amit szeretsz.

• Nem szabad mások véleményétől tartanod. A félelem legyengít, és megbénít téged. Ha engedsz neki, napról napra csak nő benned, míg végül belőled semmi nem marad! Hallgass a belső gondolataidra, és tedd, amit szeretnél. Vannak, akik őrültnek fognak hívni, de lesznek olyanok is, akik legendának.

• Vedd át az irányítást az életedben. Vállald a felelősséget minden egyes tettedért. Hagyj fel a rossz szokásokkal, és élj egészségesen. Válassz egy sportot, ami szívvel-lélekkel csinálsz, és ami a legfontosabb, soha ne halogass semmit. Hagyd, hogy azok a döntések formálják az életedet, amiket meghozol, és ne azok, amiket soha nem hoztál meg.

• Kezdd el megbecsülni a körülötted lévő embereket, a rokonokat, barátokat, hiszen kiapadhatatlan forrásai az erőnek és a szeretetnek, amire szükséged van. Éppen ezért ne vedd őket maguktól értetődőnek, és biztosnak.

Nehéz tökéletesen kifejeznem, milyen fontosak ezek a dolgok, de nagyon remélem, hogy elfogadod egy olyan ember tanácsát, aki végül megtanulta, milyen értékes is valójában az idő, amit kaptunk."

2016. ápr. 9. 21:37
 8/15 anonim ***** válasza:
55%

Ekkora hülyeséget is rég olvastam... A játék csak annyiban játszott szerepet az életedben, hogy visszahúzódó lettél, és már nem tudod hogy kezeld az embereket. Tanuld meg újra.

Ez a hülye öngyilkos duma meg már unalmas.

2016. ápr. 10. 01:49
 9/15 A kérdező kommentje:
[link] egy újabb bizonyíték erre :(
2016. ápr. 10. 19:15
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez nem bizonyíték. Ez hülyeség. Evolúciós zsákutca vagy..
2016. ápr. 10. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!