Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet-e hogy kisgyermekkori...

Lehet-e hogy kisgyermekkori (6-7-8 éves kor körüli) molesztálás emlékei kitörlődjenek az agyból?

Figyelt kérdés
Csak érzelmileg emlékszem rá, mostanában sok megrázkódtatás ért és előhozta az emlékeket, tudom, hogy hol történt, azt is, hogy bántottak, de nem tudnám pontosan felidézni a történteket, csak a félhományt, a kiszolgáltatottságot és a félelmeket, meg az idősebb korú férfit.
2016. ápr. 8. 11:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
37%

Én úgy tudom, hipnózis káros lehet ilyen traumák visszaidézésénél, mert újra átéli az ember és újabb trauma.

Ilyen esetben inkább árt.

2016. ápr. 10. 17:11
 22/26 anonim ***** válasza:
55%

Káros lehet, ha nem szakember végzi a hipnózist.

Aki ért hozzá, ő azt is tudja, milyen esetben lehet, milyen esetben érdemes, mennyire és hogyan célszerű belemenni, a kliens hozzáállását, érzéseit, élményeit, gondolkodását látja, stb. és ezek alapján is dönt a klienssel, hogyan tovább.

A hipnózis egy lehetőség, a kérdést feltevő esetében is, de ezt mi nem fogjuk tudni eldönteni, hogy nála ez a legjobb választás vagy mellette vagy helyette milyen pszichoterápiás eljárást lehetne még alkalmazni.

2016. ápr. 10. 21:03
 23/26 anonim ***** válasza:
57%
A trauma típusa miatt lehet káros, nem amiatt mert nem szakszerűen végzik, nem mindenkinél, nem minden esetre érdemes hipnotizálni.
2016. ápr. 10. 21:28
 24/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Remélem lesz erőm belevágni ebbe az egészbe, ha már majdnem 30 éves fejjel jutottak csak eszembe...Vannak frissem traumáim is és ezek miatt merültem mélyen magamba és jutottak eszembe régi elfeledett traumák. Lehet, nem véletlenül éppen most.
2016. ápr. 10. 21:45
 25/26 anonim ***** válasza:
Nekem 16 évesen "ugrott be" hogy miket is csináltak velem. De valamiért nem rossz élményként gondolok rá.
2016. máj. 28. 19:46
 26/26 A kérdező kommentje:
Miért jó volt? Nekem egyértelműen rossz.
2016. jún. 8. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!