Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezhet olyan, hogy a szüleim...

Létezhet olyan, hogy a szüleim soha nem mutatják ki, hogy szeretnek?

Figyelt kérdés
ha szeretnek egyáltalán....
2010. ápr. 5. 00:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

szia:)

tuti biztos, hogy szeretnek:) lehet, hogy ők nem olyanok, akik kimutatják az érzelmeiket, tudod vannak ilyen emberek, biztosan hallottál már erről:)

vagy az is lehet, hogy egyszerűen sok gond gyötri őket, és túl vannak terhelve:)

azért biztos, hogy volt már olyan, hogy kimutatták, hogy szeretnek:)

és ne aggódj tuti, hogy szeretnek, mert ha nem szeretnének, az teljesen más lenne, nem "csak" annyi, hogy nem mutatják ki esetleg a szeretetüket:)

és az is lehet, hogy csak te érzed úgy, hogy nem mutatják ki, és nem veszed észre azokat az apró jeleket, hogy szeretnek:)

szóval no para:)

2010. ápr. 5. 00:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Néha megjegyzik, hogy ők mennyi mindent tesznek értem, nekem mégse jó semmi, de ezt hidegen, kifejezéstelen arccal, szinte vádakozva közlik. Olyanra soha nem volt példa hogy tényleg kimutatták volna. Ha valamit el akarok mondani nekik, elmondhatom, reagálnak rá egy szót kb. De soha nem krédeznek és ha én kérdezek akkor sem válaszolnak. Állandóan lekezelnek és csak nagyonnagyon ritkán van rám jó szavuk. Egy évben 1-2.
2010. ápr. 5. 00:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez normális?:(
2010. ápr. 5. 00:48
 4/12 anonim ***** válasza:
hány éves vagy?:)
2010. ápr. 5. 00:59
 5/12 anonim ***** válasza:

amúgy lehet azért jegyzik meg, hogy mennyi mindent tettek érted, mert nehezen tudják megadni mindazt, amire szükséged van , és szeretnék ha tudnád, hogy azok fontos dolgok és becsüld őket:)

és ha bármilyen neked nem tetsző megjegyzést mondanak, ne úgy vedd, mert csak okítani szeretnének:)

és ahogyan írtam, azért is érezheted, hogy nem foglalkoznak veled, mert sok gondjuk van:) tudod ez olyan, mint amikor pl. nagyon dühös vagy valamiért, és olyat mondasz valakinek, amit nem akarsz, csak mérgedben kiszalad a szádon:)

és ha nem szeretnének, akkor nem tették volna meg érted azt a sok mindent amit eddig, nem neveltek volna fel, nem tanítattak volna stb. (mert gondolom ezeket megkaptad és még sok mást tőlük).

szóval ne keseredj el, mert biztosan nagyon szeretnek, csak vedd észre a kis jelét is ennek:)

mosolyt kérüüüüünk:)

2010. ápr. 5. 01:08
 6/12 anonim ***** válasza:
Létezhet. Vannak olyan emberek, akik képtelenek erre, és vannak, akik meg abban a beteges téveszmében szenvednek, hogy elkényeztetnék és elbizakodottá tennék a gyereküket, ha kimutatnák a szeretetüket. Lehet, hogy velük is így viselkedtek a szüleik, és ezt a mintát látták, mert a gyereknevelésben a szülőktől látott minta a legfontosabb, és sajnos sok szülő nem képzi magát tudatosan tovább gyereknevelésből, mert az nem kötelező tárgy, és csak csinálja megszokásból, amit otthon látott.
2010. ápr. 5. 08:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Én 43 éves koromban jutottam odáig, hogy szemtől szembe felrójam végre az apámnak, hogy soha semmiféle elismerést nem kaptam tőle, nem éreztette velem, hogy büszke lenne rám valamiért, mire csak makogott valamit, hogy "dehát én elismertelek". Lehet, hogy ő belül így érezte, és ezzel meg is elégedett, de bennem bizony csak az örökös elégedetlenkedése és mindenbe belekötése maradt meg. Köszönöm szépen.
2010. ápr. 5. 08:34
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy ennyire fényes lenne a helyzet.:S ( 01:08-nak.) Valahol olvastam olyasmit, hogy sok szülőnél teljesen kimerül minden abban, hogy a gyereknek biztosítja a fizikai szükségleteit és ettől már tökéletesnek is hiszi magát, letudja magában az egészet. Hogy valamit lelkileg adjon, arra esze ágában sincs.

Utolsó, van egy olyan érzésem, hogy valószínűleg én is úgy járok majd mint te. Egy ilyen késői megbánás vagy akármi pedig már nem változtat azon amiben felnőttünk.

2010. ápr. 5. 13:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Remélem nálad nincs így,de lehet ilyen.

Én sajnos apámmal lakom (neki ítélt a bíróság,mert anyukám pszichés beteg,és nem tudunk mit tenni,pedig vele akarok élni) aki már eljutott odáig,hogy kaját sem vesz nekem és lelki terrorban tart. Ha anyukám nem lenne,nem tudom mit tennék.

Tehát nem mindig a gyerek a hibás,igenis vannak olyan szülők akik nem törődnek a gyerekeikkel,az sem érdekli őket mit eszik vagy hol van. Ha meghalnék,se tudna róla szerintem,annyira nem érdekli.

2010. ápr. 5. 19:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Elég szörnyű hogy elválasztottak attól a szülődtől, akivel szerettél volna élni. Néha énis úgy érzem, hogy fel se tűnne nekik, ha meghalnék. Ugyanakkor ilyenkor rájövök, hogy egy idő után biztosan feltűnne. Elvégre már megint gondot okoztam, az a fránya temetés nagyon drága és milyen megalázó, szégyen mindenki előtt hogy a gyerekük még életben sem volt képes maradni...
2010. ápr. 5. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!