Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, hogy elmúljanak...

Mit csináljak, hogy elmúljanak az öngyilkos gondolataim?

Figyelt kérdés
A családomon kívül nem nagyon értenek meg az emberek. Ők mellettem állnak, de mégsem értik azt, ami zajlik bennem. Eddig nem akartak pszichiaterhez vinni (merthogy ez egy tinédzser-hiszti), de amikor rohamaim lettek, és egész nap csak sírtam (ok nélkül), beleegyeztek. De azóta se voltam. Leginkább öngyilkos lennék, és pontot tennék a sok-sok szörnyűség végére, ám nagyon szeretem a családomat, főleg az öcsémet. Tönkrevágnám az ő életüket, ezt pedig nem szeretném. Imádom őket boldognak látni, épp ezért tettetem hogy jól vagyok. De az utóbbi időben rettenetes gondolataim vannak, amikkel nem tudok megbírkózni. 18/L
2016. márc. 25. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lehet az oka, de ha mondjuk végre valami normális dolgokkal is foglalkoznál, akkor nem gondolkodnál az öngyilkosságon. Annyi mindent lehetne csinálni az önsajnálkozás helyett.. Mondjuk foglalkozz beteg, rászoruló emberekre, vagy segíts a kidobott állatokon. Csinálhatnál egy mozgalmat Pl: Tisztítsuk meg a várost a szeméttől, és ültessünk fákat.
2016. márc. 25. 20:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Az összes barátom ellenem fordult, bántanak, levegőnek néznek. Kicsit nehéz egyedül kilábalni ebből a helyzetből.
2016. márc. 25. 20:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem bántásból de ez nem ok arra, hogy eldobd az életed. Inkább gondolkodj. Miért fordultak el a barátok? Miért bántanak?

Tudod egy jó barát nem fordul el, és nem bánt ok nélkül. Ha azt írod, hogy te egy angyal vagy, és minden ok nélkül közösítettek ki, bántanak, akkor 2 lehetőség lehet

1. Soha nem voltak a barátaid, így kár értük szomorkodni, eldobni az életedet ezek miatt meg hatalmas ostobaság.

2. Hazudsz magadnak, és bár a barátaid voltak, de elegük lett belőled, ezért fordultak el. De ugye még magadnak sem vallanád be, hogy te magadnak köszönheted az egészet.

Hogy mit tegyél? Önsajnálatot felejtsd el! Ne nyafogj, és lépj tovább. Sok ember él a földön, és lehet megleplek ezzel a mondattal, de sok jó ember él a földön. Vannak csodálatos emberek akik akár igaz barátok is lehetnek, csak ugye nem sajnáltatni, sírni kell, hanem ismerkedni, nyitottnak kell mások felé is.

2016. márc. 25. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!