Meditáció kezdete?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretném elsajátítani a meditációt de ugye ez nem máról holnapra történik. Első nekifutásra olvastam pár cikket a témáról amiben kiderült, hogy több formája is van. A célom a lelki-testi egyensúly elérése.Jelenleg rendszeresen edzem a testem de mentálisan egyre szétszórtabb vagyok.
Az ilyen problémák megoldására milyen meditációs formát ajánlotok és hol tudnék erről videókat nézni vagy olvasni, hogy elsajátíthassam a gyakorlatot?
2016. márc. 16. 13:09
1/4 anonim válasza:
Hellobello, erről van itt egy beszélgetés idekapcsolódóan, valaki más is kb ettől a résztől küldte el nekem
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, végig néztem de itt inkább csak általánosságban beszél a meditációról, hogy miről is szól.
2016. márc. 16. 22:08
3/4 anonim válasza:
Mindenkinek meg kell találni a neki megfelelőt. Van a passzív és az aktív meditáció. A passzív pl. a Transzcendentális Meditáció. Amikor kiürítjük a gondolatainkat,és ezáltal érjük el a nyugalmi állapotot. Ilyenkor vagy a légzés figyelésével vagy mantrázva adunk egy "mócsingot" az agynak, hogy azon rágódjon. Ezáltal könnyebb az egyéb gondolatoktól megszabadulni. Van az aktív meditáció pl. az Agykontroll, mikor nem csendesedik le az agy, hanem pozitív kijelentésekkel, mintegy programoz. Nagyon sok mindenre jó még. Egyik sem rosszabb a másiknál csak egyszerűen más. A YouTube-on is rengeteg meditáció is meg oktató videó is fent van.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek alapján a passzív meditáció lesz a megfelelő számomra.
2016. márc. 18. 08:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!