Kezd elmenni az eszem?
Úgy érzem, csapdában vagyok, egy véget nem érő álomban. Minden olyan, mintha nem is lenne valós. A napok szinte repülnek, egyre inkább monotonok és ez még inkább kikészít. Pár hónapja mekiben dolgozom, mellette szakközépbe járok. Nem a munka megy a tanulás rovására, hanem a gondolataim. Képtelen vagyok tanulni, folyton a múlton jár az agyam. Az emlékeim elvonják a figyelmem. Durva dühkitöréseim vannak; a legapróbb nehézségeken képes vagyok felkapni a vizet, elég ha csak elkésem a suliból, lekésem a buszt,stb... Mint valami elmebeteg artikulálatlanul felüvöltök, káromkodok, a falba bokszolok, török-zúzok, olyanokat mondok, amiket később megbánok, amikor nem tudom kontrollálni az indulataimat. A gondolataim lassan megölnek. Negatív érzéseim vannak mindennel kapcsolatban, folyton a múltamon merengek. Hiába parancsolok álljt az ártó gondolataimnak, olyan mintha nem tudnám irányítani őket. Lassan már ott tartok, hogy beszélni fogok hozzájuk, hogy békén hagyjanak. Beteges, de nem tudok már mit kezdeni magammal! Megőrülök saját magamtól!
Mit tehetnék?
Nem vagy őrült. Egyszerűen csak adódott egy problémád, amivel el kell menned egy orvoshoz, aki majd meggyógyít.
Képzeld el például, ha eltörik valamid, és borzasztóan fáj. Mit csinálsz? Természetesen elmégy az orvoshoz, aki kezel téged, betartod az útmutatásait, és szépen lassan felgyógyulsz a felügyelete alatt. Egy mentális probléma sem más, mint egy fizikai. Csak a sok ember, aki nem érti és nem akar együttérezni, billogot süt rá. De te ezzel ne foglalkozz. Az a legfontosabb, hogy a gyógyulás útjára lépj. Keress fel egy jó pszichológust. Bármennyire is őrültnek érzed magad, ő nem úgy fog rád gondolni, hogy jézusom, ez meg elmebeteg, hanem a tüneteid mögött húzódó okokat fogja keresni, és segíteni próbál majd neked. És nem is te leszel az első páciense, neki ez a munkája, nap mint nap találkozik olyan emberekkel, akiknek ugyanolyan, vagy a tiédnél még súlyosabb problémája van. A pszichológus nem fog ítélkezni feletted, ő azon próbál majd igyekezni, hogy javulás álljon be az állapotodban. Nem lenne jó? Na ugye hogy jó lenne. Szóval irány a pszichológus :)
Elsősorban ne félj.
Ezek a gondolatok a túlterheltség miatt jönnek elő benned.
Valamelyik tevékenységet abba kell, hagynod és relaxációra koncentrálni.
Vagy folytasd de szabad idődben hallgass meditűciós, relaxáló zenéket, youtobon találsz jó párat.
Amit ajánlok Jesus Mantra.
Vagy om mani padme hum címűt.
Sok sikert az egészségedhez.
ööööhhhmmmm...
hogy hány évesen is jár folyton "a múlton" az agyad???
"Hiába parancsolok álljt az ártó gondolataimnak, olyan mintha nem tudnám irányítani őket."
Pont az a baj,hogy parancsolni akarsz nekik.Nem fog sikerülni,max.ideig-óráig,mert a látszat ellenére a gondolataidat nem te irányítod.Ne küzdj ellenük,csak figyeld meg őket! Nem lesz hatalmuk fölötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!