Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan vezessem le a fájdalmak...

Hogyan vezessem le a fájdalmakat? (vagdosás helyett)

Figyelt kérdés
Jöhetnek a beszólások, igen, én is tisztában vagyok vele, hogy nem normális dolog ez. Ki is szeretnék lépni belőle, mert szégyellem magam, de nem tudok. Ezért szeretném valahogy máshogyan levezetni a kínokat...

2016. febr. 10. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is átmentem egy vagdosós fázison úgyhogy ne aggódj, nem ítélkezni jöttem.Nekem bizonyos sportok pl. a futás például működtek,nagyon jó az érzések levezetésére , főleg ha megfelelő zenét hallgatod közben.Ajánlom a boxot is (ezt szerintem nem kell magyaráznom).Írd le az érzéseidet , az már önmagában is jót tesz, de utána bármit csinálhatsz a papírral - összetépheted, elégetheted, stb. Ajánlom a vagdosás megelőzésére hogy fess magadra valamit hennával azokra a helyekre a testeden amelyeket vagdosni szoktál, esetleg írd fel valaki nevét akit mindennél jobban szeretsz és amikor megvágnád magad képzeld az ő karjukat a sajátod helyébe.Ha olyan sok a feszültség és rossz érzés benned hogy a vagdosással tudod csak enyhíteni a fájdalmat kérlek fordulj professzionális segítségért!Én itt írhatok neked bármit de nem ismerlek és nem tudok semmit a problémáidról. A legjobb az lenne ha a negatív érzéseket magukat tudnád egy pszichológus segítségével megszüntetni.
2016. febr. 10. 20:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen, nekem pszichiáter és gyógyszer segített. Bennfekvős pszichitrián csak a gyerekpszichiátriákon tudnak eredményt elérni, a felnőttpszichiátriák után rosszabbul voltam mint előtte. Szóval ha még nem vagy 18 akkor ajánlom a bennfekvőset, de a felnőttosztályokat jobb ha elkerülöd.
2016. febr. 10. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk megbeszéled valakivel, én személy szerint ezeket a negatív dolgokat számítógépes játékokkal szoktam levezetni. Ennek is megvannak a hátrányai de jobb mint a vagdosás.

Ilyenkor teljesen elfelejtkezek a negatív dolgokról.

20f

2016. febr. 10. 22:08
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok segítséget, és hogy nem "hurrogtok le"! Elég kínos ez nekem, és tudom hogy nem normális és ez nem oldja meg, de egyszerűen nem bírok ellenállni, bármennyire is szeretnék... Futni jártam, nagyon imádtam. Mostanában viszont olyan szinten nincsen kedvem semmihez, hogy se edzeni, se futni, se sehova nem járok. Tudom, hogy ez rossz. Próbálok javulni, de ez nem teljes mértékben függ tőlem. Próbáltam leírni papírra még régebben, de az a helyzet, hogy még saját magamnak sem merek megnyílni, meg senkinek, és nem értem hogy miért. A barátnőm nem igazán kíváncsi rá, nem szoktunk ilyen dolgokról beszélgetni, meg amúgy sincs kedvem sajnálkozni neki, hogy nekem milyen rossz stb... Azt, hogy felírom egy fontos ember nevét a kezemre, azt kipróbálom mert erre még van esély, hogy beválik (legalábbis nagyon remélem). Ez jó ötlet, köszi a tippet! Az a baj, hogy szégyenemben elsüllyedek, mert nem akarom ezt, csak megtörténik utána meg undorító hegek maradnak és azt meg mindenki látja, és nekem ez annyira kínos... Többen is megbámulják, van aki rá is kérdez, de olyankor csak elásom magam, és kitalálok valamit pl, hogy a macska megkarmolt meg hasonló szánalmas dolgok. Azokat meg el is kell tüntetni, szóval most a krumpli levével kenegetem, elvileg ez halványít rajta. A legnagyobb problémám az egészben a szégyenkezés, és abba szeretném hagyni... Megfogadom a tanácsokat, remélem működni fog! Köszönöm mindenkinek!
2016. febr. 10. 23:34
 5/5 evimeri ***** válasza:

Szia.

Szerintem az nagyon fontos lenne, hogy legyen egy személy akivel őszintén tudsz beszélni a problémáidtól. Nincs miért szégyenkezned ez nem a te hibád. Ez egy betegség. De amíg te saját magad előtt is szégyelled nem fogsz meg nyílni senki előtt. Az pedig szerintem csak tetézi a bajt. Egy jó orvost biztos tud segíteni. Csak nem könnyű megtalálni a megfelelőt.

2016. febr. 12. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!