Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan "gyógyítsam meg" magam?

Hogyan "gyógyítsam meg" magam?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a legjobb megoldás a szakmai segítség elfogadása, de ez jelenleg sajnos nem megoldható. Félek magamtól, attól akivé válni fogok. Nem tudom kontrollálni az érzelmeimet, dühkitöréseim vannak, szorongok, pánikszerű tüneteket produkálok. Elviselhetetlen és tarthatatlan ez az állapot. Megnehezíti a mindennapjaimat, az iskolai teljesítményem is egyre jobban gyengül, a koncentrációm még inkább. Úgy érzem, teljesen elvesztem. Megoldást akarok, mert így nem tudok tovább élni. Nem tudom, miért történik mindez velem. Menekülni akarok ebből az állapotból, de nem látok kiutat. Mit tehetnék? Jól akarom érezni magam a bőrömben!

16/L

2016. jan. 28. 00:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
A leírt tünetek tartós kialvatlanság esetén is jelentkezhetnek. Tehát ha valaki minden nap keveset alszik. De például nálunk a társasházban okozott a lakóknál ilyen tüneteket az is amikor egy elviselhetetlen család lakott itt albérlőként egyik lakásban, akinél sok gyerek volt és még az alkoholista és egymást tépő szüleik sem voltak képesek civilizáltan viselkedni, ezért tartósan idegesítették a lakókat. Míg összefogva el nem zavartuk a családot.
2016. jan. 28. 00:44
 2/12 anonim válasza:
75%
Ha a szakmai segítséget anyagi okok miatt nem tudod igénybe venni, akkor szerintem keresd fel az iskolapszichológust. Úgy rémlik, most már minden nagyobb iskolában lennie kell, és a kisebbekben is van valami fogadóóra vagy ilyesmi. Ő biztosan tud neked segíteni,
2016. jan. 28. 00:49
 3/12 anonim ***** válasza:

A helyi pszichiátriai gondozót nyugodtan hívd fel és kérdezz rá, 16 évest hol fogadnak. Aztán elmész ide és kérsz pszichológusi segítséget. Ingyen van, tb-re.

Ha más miatt nem tudod igénybe venni az ingyenes szakmai segítséget, akkor vannak könyvek, amiknek az elolvasása teljes öngyógyulást is eredményezhet. Most leírok egy alap, igazán jó, hatásos, könnyen értelmező önsegítő könyvet, amit a netről ingyen le tudsz tölteni, de akár bárhol meg tudod venni: Reneau Z. Peurifoy: Szorongás, fóbiák, pánik.

Ha nem teszel semmit, akkor csak rosszabb lehet. Ha nem tudsz elmenni szaksegítséget kérni, akkor legalább olvasd el ezt a könyvet.

De szaksegítség mellett is szoktam pl. ezt a könyvet ajánlani. Szép napot.

2016. jan. 28. 13:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Mikor kezdődött ez az állapotod? Próbálj visszaemlékezni, milyen negatív ingerek értek akkoriban, ami elindíthatta benned ezt a torzulást.
2016. jan. 29. 10:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Figyelj, ez nehéz korszak mindenkinek szerintem. Nekem tuti az volt. Így ismeretlenül nehéz tanácsot adni, de semmiképp ne törődj bele a helyzetbe. Fontos, hogy ne zárkózz el, még ha nincs is sok kedved másokhoz. Ha van hobbid/kedvenc sportod, gyakorold, nekem pl. a zenélés mindig sokat segít, vagy akár ki is írhatod magadból a dühödet.

22/l

2016. jan. 30. 00:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Írd meg, miket eszel. Lehet, hogy a táplálkozásoddal van a gond, pl. különféle vitaminhiányok is okozhatnak pszichés problémákat, depressziót.
2016. máj. 8. 12:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Légzőgyakorlat, mély levegő lassan, nagyon lassan kieresztve. Táplálkozásnál figyelj oda, hogy a táplálék az csak is szerves eredetű! Tehát friss zöldség, és friss hús. A tartósított élelmiszereket kerülni kell. A sóra is érdemes odafigyelni, mert a legtöbb bolti só káliumozva van, és ezt használják minden élelmiszer-ipari termékben.
2016. máj. 27. 18:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Olvass sokat a témában.

Találd meg az okokat. Relaxációs technikákat is találsz a neten. Találj egy művészeti ágat, amiben le tudod vezetni a gőzt.

2016. jún. 20. 20:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Gyerekkorom óta olvasok a témában szakkönyveket és önsegítő könyveket, de nem találok elfogadható magyarázatot sem villámmegoldást. A hobbim az írás. Történeteket találok ki. Verseket kreálok. Mindeközben igyekszem normálisan élni. Csakhogy a kirohanásaim ellehetetlenítik ezt. Mit tehetnék még?

2016. jún. 21. 23:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Villámmegoldás sajnos nincs. Ilyen a tinikor. Én meg voltam róla győződve, hogy nem érem meg a 16. életévemet. Valószínűleg neked sem egyszerű a családi háttered. Sajnos csak a szakmai segítséget tudom javasolni (iskolapszichológus, kerületi nevelés tanácsadó vagy ha beszélgetni akarsz valakivel kék-vonal, ezek mind ingyenesek), de arra azt mondod, hogy nem tudod megoldani.

Úgyhogy jobb ötletem nincs.

2016. jún. 21. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!