Hogyan "gyógyítsam meg" magam?
Tudom, hogy a legjobb megoldás a szakmai segítség elfogadása, de ez jelenleg sajnos nem megoldható. Félek magamtól, attól akivé válni fogok. Nem tudom kontrollálni az érzelmeimet, dühkitöréseim vannak, szorongok, pánikszerű tüneteket produkálok. Elviselhetetlen és tarthatatlan ez az állapot. Megnehezíti a mindennapjaimat, az iskolai teljesítményem is egyre jobban gyengül, a koncentrációm még inkább. Úgy érzem, teljesen elvesztem. Megoldást akarok, mert így nem tudok tovább élni. Nem tudom, miért történik mindez velem. Menekülni akarok ebből az állapotból, de nem látok kiutat. Mit tehetnék? Jól akarom érezni magam a bőrömben!
16/L
A helyi pszichiátriai gondozót nyugodtan hívd fel és kérdezz rá, 16 évest hol fogadnak. Aztán elmész ide és kérsz pszichológusi segítséget. Ingyen van, tb-re.
Ha más miatt nem tudod igénybe venni az ingyenes szakmai segítséget, akkor vannak könyvek, amiknek az elolvasása teljes öngyógyulást is eredményezhet. Most leírok egy alap, igazán jó, hatásos, könnyen értelmező önsegítő könyvet, amit a netről ingyen le tudsz tölteni, de akár bárhol meg tudod venni: Reneau Z. Peurifoy: Szorongás, fóbiák, pánik.
Ha nem teszel semmit, akkor csak rosszabb lehet. Ha nem tudsz elmenni szaksegítséget kérni, akkor legalább olvasd el ezt a könyvet.
De szaksegítség mellett is szoktam pl. ezt a könyvet ajánlani. Szép napot.
Figyelj, ez nehéz korszak mindenkinek szerintem. Nekem tuti az volt. Így ismeretlenül nehéz tanácsot adni, de semmiképp ne törődj bele a helyzetbe. Fontos, hogy ne zárkózz el, még ha nincs is sok kedved másokhoz. Ha van hobbid/kedvenc sportod, gyakorold, nekem pl. a zenélés mindig sokat segít, vagy akár ki is írhatod magadból a dühödet.
22/l
Olvass sokat a témában.
Találd meg az okokat. Relaxációs technikákat is találsz a neten. Találj egy művészeti ágat, amiben le tudod vezetni a gőzt.
Gyerekkorom óta olvasok a témában szakkönyveket és önsegítő könyveket, de nem találok elfogadható magyarázatot sem villámmegoldást. A hobbim az írás. Történeteket találok ki. Verseket kreálok. Mindeközben igyekszem normálisan élni. Csakhogy a kirohanásaim ellehetetlenítik ezt. Mit tehetnék még?
Villámmegoldás sajnos nincs. Ilyen a tinikor. Én meg voltam róla győződve, hogy nem érem meg a 16. életévemet. Valószínűleg neked sem egyszerű a családi háttered. Sajnos csak a szakmai segítséget tudom javasolni (iskolapszichológus, kerületi nevelés tanácsadó vagy ha beszélgetni akarsz valakivel kék-vonal, ezek mind ingyenesek), de arra azt mondod, hogy nem tudod megoldani.
Úgyhogy jobb ötletem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!