Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet vasarlasi szenvedel...

Hogy lehet vasarlasi szenvedelyrol leszokni?

Figyelt kérdés
Azt hiszem karacsony ota vasarlasi fuggosegem van es nem birok leallni, mert ugy erzem mindig hianyzik meg vm a gyereknek. Csak jatekokat rendelek. Mar a megtakaritasomat is feleltem, le lehet errol jonni?mindig ugy erzem hogy meg ez es ez hianyzik a gyereknek, mert ilyenje meg nincs.
2016. febr. 8. 15:26
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
mennyi az egeszseges mertek jatekbol? Mindent beleszamitva, temperat, gyurmat is...
2016. febr. 8. 15:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Úgy , hogy rájössz, mit kompenzálsz ezzel a mániával!
2016. febr. 8. 15:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Valószínűleg, te már rég túllépted a normális keretet játékügyileg...

Egyébként pedig nincs azzal semmi baj, ha nincs meg neki mindene, nem is kell, hogy meglegyen. De egy általános/normál anyagi háttér, azért kellene, amit pedig a mániáddal nem biztosítasz neki...

Ezzel rosszabbat teszel, mintha hiányozna két gyurma, baba, kisautó vagy akármi...!

2016. febr. 8. 16:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Hat igen, probalok lejonni rola, meg igyekszem eladni a cuccaibol majd.
2016. febr. 8. 16:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Én meg a ruhákkal vagyok így... Irtó sok ruhájuk van a gyerekeimnek.

Rendelek netről, veszek a boltban... Tegnap is: F&F 3 db fölső 890! Perszeeee, tök mindegy, hogy van neki vagy 40 db, nem hagyhattam ott.

Megtakarításom alig van. Tudom, h ez így nagyon-nagyon gáz de nem bírok leállni. :( :(

Előtte magamnak vásároltam: DM, Rossmann, neten rendelés, volt egyszerre vagy 10 tusim, meg egy rakás sminkcuccom...

Nem tudom... engem most az állít meg talán (REMÉLEM), hogy alig maradt pénzem. :/ :/

2016. febr. 8. 16:45
 6/11 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, azért írtam, mert nekem is az van, vagy remélem csak volt. Én magamnak vásároltam ruhákat, de a gyerek cuccsi is kifolynak a szekrényből. Nálam ez onnan jön, hogy kisgyerekként nem voltunk valami gazdagok, alig volt pár ruhám, sokat csúfoltak is emiatt, ami nagyon rosszul esett, esik még most is. Emiatt ha meglátok valamit, úgy érzem meg kell vennem, belepusztulok ha nem lehet az enyém, képes vagyok ezzel álmodni. Én ezt kompenzálom vele. Úgy tudom kordában tartani,hogy abbahagytam az implulzusvásárlásokat, alszok rá kettőt, és ha még mindig úgy érzem, hogy tényleg szüks3gem van rá, akkor megveszem. Elárulom, hogy 95% végül a boltban marad így :)
2016. febr. 8. 17:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Majd ha nem lesz pénzetek kajára, akkor talán leszoktok errol a hobortrol.
2016. febr. 8. 20:33
 8/11 anonim ***** válasza:

lehet nem foglalkozolll vele tartalmasan és játékkal akarod magad pótolni

járjatok inkább fejlesztésekre, rengeteg féle van, többet ér, mint egy játék

2016. febr. 8. 21:39
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, látom sokan vannak hasonló nehézségekkel. Én előtte alig vásároltam a gyerekeknek, ami kellett, nagyszülőktől megkaptuk. akkor kezdődött a mániám, amikor egy olyan játékot akartam venni a gyereknek, ami sokáig volt a boltokban, de aztán kifutott termék lett. a forgalmazót is felhívtam és azt mondta már nem lesy több olyan. korábban azt hittem bármikor bármilyen játékot megtudok venni és amikor kérte a gyerekem, mindig azt mondtam hogy majd. mikor rájöttem hogz nem tudom már megvenni nem csak ezt hanem azokat sem amik az elmúlt 4 évben kért tőlem, akkor elkezdtem felkutatni a játékboltokban az utolsó példányokat, ha voltak és megvettem majdnem mindent amit az elmúlt 4 évben kért, jobban mondva úgy két évben kért, mert első két évben még nem nagyon beszélt. szóval így kezdődött és odáig fajult a dolog, hogy már 5-9 éveseknek való cuccokat is beszereztem neki, hogy mire odakerül, nehogy kifutó termék legyen. szóval sok dolgot előre megvettem, egy szerkérnyi játék és könyv pihen a szekrényben, eldugva. csak azokat adtam oda neki, amiket 2 éves korától kért és nem kapott meg korábban, illetve szerepjátékoknak valót. nyilván van sok olyan ami majd később lesz jó, pl. az indul a sulibusz sorozat, de nyilván vannak olyan cucok is ami azt mondom, fölösleges volt. ruhákat is rengeteget vettem, főleg olyanokat ami csak jövőre lesz jó, de túl akciós volt...jatékok után kutatva felhívtam pár forgalmazót az elmúlt időszakban és most már tudom, hogy az új játékok ősszel fognak jönni, karácsonyi szezonra készülve és hogy karácsonykor mindig lesz ingyenes kiszállítás és akció, libriben is lesz féláras nap megint. azt hiszem előre elhatározom mennyit fogok költeni és miket kell beszereznem, igy csökkenthetem a többszörös szállítási dijakat és felesleges dolgok megvételét
2016. febr. 10. 14:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát ez beteges, ne is haragudj...
2016. febr. 10. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!