Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás fog el egyre gyakrab...

Szorongás fog el egyre gyakrabban, mi lehet az ok? (folyt. )

Figyelt kérdés

Régebben nem tűnt fel annyira de mostanában ha gyalog vagy kerékpárral kell mennem valahova és emberek között vagyok nagyon rosszul érzem magam. Ez sose fog el ha motorral vagy autóval vagyok mert sokkal kevesebben látnak. Mindig baj volt az énképemmel és az önbizalmammal, de ez egyre rosszabb lesz (ver a szívem, légszomj, izzadás, szorító érzés).

Mi lehet ennek az oka? Van megoldás?

2010. márc. 29. 00:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze hogy van megoldás. De az túl összetett ahhoz, hogy itt megkapd. Gondolom történt veled valami olyami amiért félsz az emberektől, esetleg tömegiszonyod van, a tünetek egyeznek. Ennél a betegségnél már 3 ember is lehet tömeg. Amit tudok ajánlani,hogy házi orvostól kérj beutalót egy pszichológushoz, így nem kell fizetned, és ő tud segiteni a probléma megoldásában. (ez nem egyenlő azzzal hogy "agybeteg"vagy)
2010. márc. 29. 11:28
 2/8 anonim ***** válasza:
ez szociális fóbia, nekem is ez van, és én sem tudok mit kezdeni vele.
2010. márc. 29. 14:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen van megoldás de ide nemelég a pszichológus ide kell a pszichiáter is aki a tüneteket megszünteti. mert valószínű hogy kezdetleges pánikbetegség jön ki rajtad.
2010. márc. 30. 00:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Ha most pánikbeteg leszek, akkor elvágták az egész jövőmet, mert úgy vágnak ki orvosi alkalmasságiról mint a huzat..... :'(

2010. márc. 30. 20:20
 5/8 anonim válasza:

Szociális fóbiád van, ez a depresszió egyik vállfaja. Gyógyszeres kezeléssel tünetmentesíthető, sajnos nem tudsz mást tenni: Pszichiátria, ha nem kezelik csak rosszabb lesz. Én pánikbeteg vagyok, amióta kezelik teljesen jól vagyok. (citapramot szedek). Az én állapotom nagyon durva volt. Hidd el nekem, gyógyítható de a pszichiátriát nem tud megkerülni mert csak ők írhatják fel a szocfóbiára való gyógyszereket.

Próbáltam én is alternatív gyógymódokat - évek óta szeretnék gyógyszer nélkül élni, de eddig eredménytelenül. Pedig én már mindenféle kolloidot, homeopátiás cuccost, agykontrollt kipróbáltam és szart nem érnek. Az antidepresszáns nem nyugtató, nem bódít, nem szédít, csak egyszerűen szabályozza az agyban a megfelelő ideg-ingerületátvitelt. (és persze a szerotonin- szintet.)

2010. ápr. 3. 08:04
 6/8 anonim válasza:

Hát akkor légy résen, az életben vannak apróbb szabályok amit át kel hágni?

Meglesz az az orvosi, addig míg nincs meg az alkalmassági ne menj pszichiátriára - vagy orvos ismerőssel irasd a gyógyszert. Nem ezen fog múlni a jövőd.

Én pl. nagyon agresszíven lettem pánikbeteg - a légszomj nálam olyan fulladással járt hogy azt hittem ott halok meg - és kezelnek - tünetmentes vagyok és még most jobban is alakulnak a dolgaim mint régen. Ügynökségvezető leszek, aktív vagyok, csoportot vezetek. Korán kelek és mindent egyszerre szertnék megcsinálni.

Az élet olyan szép, nem leszet ettől hátrányban - ha kezeld még mindig jobb mintha valami fizikális kezelhetetlen bajod lenne: cukor, szív, máj, vese, daganat ..rengeteg olyan bajjal élnek az emberek ami viszont valóban és nemcsak képzelten töltheti el őket halálfélelemmel. Ez egy képzelt tünet.

2010. ápr. 3. 08:12
 7/8 anonim válasza:
Én még inkább hálával fordulok a sorshoz hogy ennyivel megúsztam. Csak ne legyen fizikális bajom. Egyébként ma már a pánikbetegséget olyan tömegbetegségnek tartják nyilván, mint a kövérséget.
2010. ápr. 3. 08:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el előszor egy pszihologushoz,majd ő megállapitja hogy kell vagy sem gyógyszer. Én is szoc.fobos vagyok. Tény hogy nekem is hasonló tüneteim vannak, de lehet nállad ez csak átmeneti. Szobiális fóbia 25 év alatt alakul ki,általában serdülő korban
2010. ápr. 3. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!