A bátyám alkoholizmusban szenved. Azt tervezem, hogy odaköltözöm hozzá, hogy segítsek neki leszokni. A környezetem szerint elrontom az életem. Tényleg lehetetlen segíteni?
Figyelt kérdés
Sokszor voltam már nála és ha vele vagyok akkor abban az időszakban nem iszik, mert megkérem rá. Vizzel teli poharakat szoktam neki adogatni, közben társasjátékozunk. Azt tervezem, hogy odaköltözöm, hátha a folyamatos jelenlétemmel le fog tudni majd szokni. 40 éves amúgy én meg 31, nem mintha számítana itt most a kor.
A családban senki nem tarja vele a kapcsolatot, teljesen egyedül van. Abban reménykedek, hogyha ott vagyok vele akkor szakember segítségét is igénybe fogja venni egy idő után, mert tudom, hogy én ehhez kevés vagyok.
Rettegek, hogy bármikor történhet vele valami baleset és ha igen én azzal nem bírnék megbirkózni.
2016. jan. 4. 13:28
1/7 anonim válasza:
Szerintem ez egy teljesen jó ötlet hogyha tényleg ezt szeretnéd tenni és nem jelent neked gondot hogy el kell költöznöd onnan ahol most élsz.Ha bármi problémát is jelent hogy elköltözöl a mostani helyedről én a helyedben akkor is elgondolkodnék hogy lehet a bátyádnak tényleg szüksége van rád.Nem hiszem hogy ártanál neki azzal ha oda költözöl.
2/7 anonim válasza:
Szerintem ez egy jó nagy butaság, nem az hogy segíteni próbálsz, hanem az, hogy odaköltözöl. 1- Érzelmileg elfogult vagy így nem látod kívülről a helyzetét, ezért nem is hiszem, hogy lehet így segíteni. 2- ha visszaesik egy száraz időszak után, akkor magadat fogod hibáztatni...ördögikör!(Itt már majd rajtad kell segíteni) 3-te is menj pszichologushoz vagy beszélgess addigtológussal, hogy miért van benned ekkora vágy arra, hogy segíts egy olyan embernek, aki telibeszarja az életét? 4. Miért az ő életét, akarod élni, miért nem a sajétodét? 5-Szép a segítség, de megfelelő szaktudás hiányában, te is beteg leszel mellette! Ezt bízd szakemberre! 6- Neki Anonim alkoholisták, neked Al-Anon(családnak, rokonoknak, hozzátartozóknak kapsz segítséget), hogy tudd mit jelent segíteni, és hogyan tudsz segíteni szakszerűen!!!
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utolsónak! Igen, sok szakkönyvet elolvastam én is és valóban bennem is van egy függőség, talán azért, mert ő nagyon sokat segített nekem a tanulmányaimban és anyagilag is támogatott. Jelenleg ilyen értelemben nem függök tőle, de érzelmileg igen, mert tényleg hálás lehetek neki sok mindenben, nagyon sokat köszönhetek neki. Nem volt ő mindig ilyen, sikeres üzletember volt csak lett egy viszonzatlan szerelem ami nagyon megingatta és ekkor indult el a lejtőn, amúgy mindig hajlamos volt az alkoholizmusra. Tele van szorongással és értelmetlennek látja az életét a családtagok pedig fokozatosan eltávolodtak tőle, pedig őket rengeteget segített mindenkinek, nyugdíjas anyukánkat mai napig ő tartja el. Nagyon inteligens ember pont emiatt remek érveket tud felhozni, hogy miért nem kell neki szakember. Borzasztó ezt látni, jelen pillanatban én se látok kiutat, több baleset is történt vele már és nagyon félek, hogy tragédia lesz a vége.
2016. jan. 11. 14:05
4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért! Felzaklat, ha erről a témáról van szó!
2016. jan. 11. 14:06
5/7 anonim válasza:
A helyedben némi szakirodalommal látnám el, ha tényleg annyira értelmes, mint amennyire mondod, akkor el fogja olvasni. A netem megtalálod, az Anonim alkoholistákat, kérhetsz tőlük tájékoztató anyagot, neki, és magadnak is vagy hívd fel őket telefonon, és segíteni fognak, amiben tudnak! Nekem egy úgynevezett Támasz gondozóban segítettek, a volt párom ivott mértéktelen, 10 év kellett míg kiszálltam a kapcsolatból, én sem tudtam neki segíteni, mert elvittek az érzelmeim... hmm ha vele maradok biztos, hogy most nem írnám ezeket a sorokat neked! A mai napig iszik és értelmes, intelligens, sportolt stb...ez mind nem jelent semmit, az alkohol az egyik legkeményebb drog, és ráadásul legális. Semmiképp ne költözz oda, és mint fentebb írtam ajánlom keress magadnak is segítséget, mert a Megmentőangyalok is betegek, ahogy én is! Szakember! Sok sikert kívánok tiszta szívemből! :)
6/7 anonim válasza:
Még ezt tudom ajánlani a youtubeon is van fent sok videója
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2016. jan. 11. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!