Itt a karácsony és depressziós vagyok?
Egyáltalán nincs ünnepi hangulatom (már évek óta) A rossz párkapcsolati emlékek miatt(karácsony másnapján tettek ki pár éve),a családi problémák miatt, mert nincs párom, a januári vizsgák miatt, meg mert sz.rnak érzem magam.
Tippek, hogy jöjjek ki ebből a dologból?
Gondolkoztam, hogy beszerzek valami drogot, más ötlet?
Nem kell feltétlenül jókedvűnek lenni mert "karácsonyra ezt írja elő a társadalom" és lelkiismeretfurdalásnak sem kell lennie ha rosszkedvű vagy.
Bár ha ennyire meeg szeretnél felelni külső elvárásoknak, szendvedtetheted magad de szerintem felesleges.
keress magadnak célokat az életben, találd ki, hogy mi érdekel, ásd bele magad, kezdj el csinálni valamit, ami leköt, eltereli a figyelmed, ha semmi jobb ötleted nincs, akkor kezdj el sportolni, az legalább egészséges és endorfint szabadít fel a szervezetben, amitől jobb kedved lesz és ha semmi másra nem jó, legalább lemozgod a karácsonyi kajákat. nem csak jobb, de olcsóbb is a drognál...
,-))
ha semmi jobb nem jut eszedbe, akkor markolj fel egy kis kaját, főzz egy forró teát, töltsd ki egy üvegbe és vidd el valahova a közelben élő hajléktalanoknak. biztosan örülni fognak neki, szívesen mesélnek neked az életükről és hagyon hamar rá fogsz jönni, hogy mindig van olyan, akinek szarabb nálad. ha az ő rossz sorsuk nem is, de az, hogy egy kicsit jobb kedvre derítetted őket, sokat segíthet. persze mehetsz menhelyre és egymillió más segélyszervezet keres folyton önkénteseket, úgyhogy segíteni mindig lehet és hidd el, hogy ez neked is segít.
esetleg nézd meg a Kazinczy Élő Könyvtár programját, az is elég érdekes és elég hasonló koncepcióra épül:
Azt írod hogy alapból depressziós vagy.Valóban erre a karácsony csak ráerősít. Tudom hogy mit élsz át hiszen én depresszió mint betegség miatt munkaképtelenné váltam. Azért azt tudd hogy az igazán mély depresszió betegség és nem csak időleges vagy tartós negatív kedélyállapot.
Nagyjából én felvérteződtem az évek során viszont megtanultam minden apró örömöt megbecsülni azáltal hogy a dolgok értékrendjét átrendeztem magamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!