Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tanulási nehézségek huszonéves...

Tanulási nehézségek huszonévesen is lehetnek, vagy mi bajom lehet? Érdemes így egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Képtelen vagyok leülni és rendesen megtanulni az anyagot. (ami elég sok, egyetemista vagyok) Elkalandozik a figyelmem, közben muszáj mást is csinálnom, ha meg ráveszem magam hogy odaüljek és tanuljak, akkor mindig azon kapom magam, hogy teljesen másra gondolok. Nem tudom megjegyezni amit tanulok. Régebben nem volt ilyen gondom. Mit tegyek, hagyjam ott emiatt az egyetemet?

Gyerekkorom óta depressziós vagyok, ez is okozhatja?

2015. nov. 30. 17:45
 1/5 anonim válasza:
55%

Nekem is pont ilyen gondom van. És régebben én is jobbam oda tustam figyelni, csak az utóbbi időben nem megy, es rontom az osztályzataimat.

Lehet, hogy van köze a depressziónak is.

2015. nov. 30. 18:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Érdekel, amit tanulsz (tanulnod kéne)? Ha nem, akkor hagyd ott.
2015. nov. 30. 19:02
 3/5 anonim válasza:
100%

Mintha csak én írtam volna... Én még orvosnál nem jártam, de már régóta fontolgatom, hogy pszichiáterhez megyek, mert egyszerűen szorongok és félek ha tanulnom kell.

Két vizsgaidőszakot basztam már el teljesen emiatt és rettegek, hogy most sem fog sikerülni és az egész család lustának és semmirekellőnek fog tartani. Ugyanígy tanulok én is, ahogyan te leírtad: nem megy a fejembe semmi, nem értek semmit, mindig elkalandoznak a gondolataim(leggyakrabban afelé, hogy biztos valami hajlékatalan közmunkás leszek). Ma még férfi létemre el is sírtam magam, annyira nem tudtam szabadulni ezektől a gondolatoktól.

Kívánom, hogy találj valami megoldást. Jó látni, hogy nem csak én vagyok így ezzel.

2015. nov. 30. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

pont ugyan ez velem is, de nekem eddig is így volt.

Így 10.-ben is megszívom vele

2015. dec. 2. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
55%
Ugyandebben a cipőben vagyok, nemrég kérdezetm én is ezzel kapcsolatban, mert nagyon kétségbe vagyok esve. Régebben mindig éredekelt hogy jól tanuljak és jó jegyet kapjak. Sokszor nem is tehettem, hogy rosszat hozok haza mert féltem mi lesz itthon. Az a baj,sokszor rengeteget dolgozom kimerítő munkát, ezek után alapból nehezebb, de már egy éve tart, és akkor még erre nem foghattam. Inkább az, hogy hogy sokszor el...om a napjaim azzal, hogy magamba zárkózva csak elmélyedek a gondolataimban, vagy nagyon sötét történeteket olvasok, hogy kizárjam a valóságot, de semmi értelmeset nem csinálok.. Az igazság az hogy sok nehézségen mentem keresztül én is, és gyerekkorom óta szorongok, pánikolok és egyebek. Azóta sem lett jobb. Az iskolával nagyon sok negatív élményem van, és most is sokszor nem tudok bemenni az órákra, mert elborzaszt hogy sokan vannak, és bepánikolok. Pedig az egyetemen már nem bántanak. Az a baj, hogy ha neki is ülök, az agyam két perc után egyszerűen nem fókuszál oda, fel sem fogja a dolgokat, pedig fontos lenne, szakdogát kell írnom :(. Nem akarok még egy évet elpazarolni. Félek nagyon, mert itthon nem tudom hogy magyarázzam ki, itt nem létezik depresszió meg tanulási nehézség, csak gyengeség, meg semmirekellőség, elhiszem, és lehet így van, de mikor nagyon meg voltam zuhanva akkor sem vettek komolyan. A depresszió okozhatja szerintem, annak vannak olyan tünetei ami koncentrációs nehézségeket okoz sajnos.Érdekel amit tanulsz vagy csak kényszerből kerültél ide? Jó a közösség?
2015. dec. 8. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!