A problémám az, hogy mindentől félek egyre több pszichés bajom van (ezt felismerem szeretném is ha meggyógyulnék ). Nincs pénzem magán orvoshoz járni az állami pedig csak rontott a helyzetemen. Hogy hozzam helyre magam?
szia! részben vannak hasonló gondjaim, de enyhülnek/enyhültek sokat.
az egyik szülőm úgy nevelt föl, hogy mindenben csak a hibát kereste, és mindenért engem meg más családtagokat hibáztatott, azért is, amiről egyáltalán nem mi tehettünk. minden nap rettegtem, hogy megint miből lesz a baj, és mindig mindent próbáltam még jobban csinálni, hogy elkerüljem a buktatókat (persze, mivel nem az én hibám volt, hogy napi szinten üvöltött meg hisztériázott, így nem is segített semmit az, hogyha valamit még jobban csináltam). Gondolom, neked sem lehetett egyszerű gyerekkorod, és valami ilyesmi lehet a háttérben nálad is.
Nekem ami segített sokat úgy általában, az a sport. Az nagyon hasznos. Nagyon bele kell vetni magad, valami olyat kell csinálni, amit nagyon szeretsz.
Emellett nekem segített a vallás, hogy rendszeresen jártam templomba, mert ez adott valami megmagyarázhatatlan megnyugvást.
Én mondjuk jártam pszichológushoz is, de csak egy évig.
Kineziológusnál 1x voltam, és az rengeteget segített, szóval ha van mondjuk 10 ezer forintod, amit elkölthetsz, akkor érdemes elmenni egyhez.
Azon kívül tanulok meditálni, (légzőgyakorlat elég kezdetnek) meg most van egy barátom, aki mellett érzelmi biztonságban érzem magam, végre.
Hát ez egy rögös út, de nem szabad feladni, mert tényleg lehet jobban lenni.
Nekem az segített, hogy a stressztől már sajnos betegségem lett, és akkor nagyon észbe kaptam, hogy kit érdekel az egész. Ha nem sikerül valami, akkor nem sikerül, ez van, de nem fogom magam tönkretenni.
nem hiszem, hogy gyengébb vagy másoknál, egyszerűen a mindennapos lelki terror egy felnőttet is tönkretesz, nem hogy egy gyereket.
a kineziológust tényleg érdemes megpróbálni. szerintem egy alkalom után kell érezned már a hatását. nekem így volt. nem rögtön, hanem egy héten belül nagyon nagy feszültség távozott belőlem.
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!