Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki szedett már béta-blokko...

Valaki szedett már béta-blokkolót? Ha igen, milyen mellékhatásokat észlelt?

Figyelt kérdés
Én abbahagytam, már 1 hete, de sportolni még mindig nem tudok rendesen, mert 10 perc után már teljesen elgyengülök, zsibbadnak a végtagjaim, szédülök, fáj a mellkasom. Ezek lehetnek elvonási tünetei a gyógyszernek?
2015. nov. 26. 22:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A gyógyszer abbahagyása csak fokozatosan, orvosi utasításra történhet. Így csináltad?
2015. nov. 26. 22:13
 2/12 anonim ***** válasza:
Mire szedted?
2015. nov. 26. 22:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Gyors szívverésre írta fel, amiről azt mondta, hogy ideg alapon van. Plusz pánikrohamok. 3 at írt fel az elején, de attól szörnyen voltam, rengeteg mellékhatás és nagyon ijesztők. Aztán felhívtam és elmondtam neki, hogy a mellékhatások nagyon durvák, mire azt mondta, hogy akkor szedjek 1-et vagy 2-őt. Én egy hétig szedtem napi 2 őt, majd 1 hétig napi egyet, majd egy hétig napi felet, majd egy hétig minden második nap felet. 1 hete pedig abbahagytam. De nem vagyok a régi. Messze nem. Nincs állóképességem, zsibbadok ha 10 percet mozgok, szédülök stb.
2015. nov. 26. 22:30
 4/12 anonim ***** válasza:
De mért hagytad teljesen abba? Csökkentette az adagot az orvos, de azt nem mondta, hogy hagyd abba. Menj vissza az orvoshoz, szerintem alaposabb kivizsgálás kell. Vagy kivizsgálás után állapították meg, hogy idegi alapon van? Akkor meg pszichiáter kell.
2015. nov. 26. 22:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Amúgy is azt mondták, hogy 6 hétig kell szednem. Úgyhogy nem tehettem annyira rosszat azzal, hogy abbahagytam. Jobban vagyok mint amíg szedtem. De ami zavar az az, hogy még mindig nem a régi. Amúgy alaposan ki voltam vizsgálva, 2 EKG + vérteszt. Rendben volt minden.
2015. nov. 26. 23:05
 6/12 anonim ***** válasza:

Egy gyógyszer huzamosabb ideig kell szedni, hogy hozzászokjon a szervezeted, meg amúgy is mindenkinél másképp hat, a mellékhatásaival együtt.

Biztos, hogy idegi alapon van a gyors szívverés?

Béta blokkolókat legtöbbször endokrinológiai eltérésekhez írnak fel, pl diabétesz, pajzsmirigy, stb.

Inkább ezeket kéne megnézetni.

Lehet, dokit is kéne váltani....

2015. nov. 27. 07:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Még egy szívultrahang, terheléses EKG, 24 órás vérmyomásmérés is belefért volna a teljes kivizsgálásba. De ha biztosan nem szervi, akkor pszichiáter kell.
2015. nov. 27. 10:22
 8/12 A kérdező kommentje:

6-os: Igen, az orvosom már miután meghallgatta a szívemet sztetoszkóppal azt mondta, hogy normális. De azért elrendelt még EKG-t, és vértesztet.

A vérteszt alapján kizárták a cukorbetegséget és a pajzsmirigyet. Azt mondták meg volt nézve. Doki váltáson már gondolkodtam, csak a helyzet, hogy egyszer a mentőt is kihívtam, ők is csináltak egy pár EKG-t és vértesztet és ők is azon a véleményen voltak, hogy normális minden, és hogy idegi alapon vannak a problémáim.

2015. nov. 27. 11:25
 9/12 A kérdező kommentje:

7-es

Azokat nem csak akkor rendelik el, ha az EKG-n valami nincs rendben?

2015. nov. 27. 11:27
 10/12 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek panaszai vannak, és azt nem oldották meg. Szerintem ez a vizsgálat kevés arra, hogy egyértelműen kimondhassák, hogy nem szervi. Addig kell dolgozni az ügyön, amíg meg nem oldják: vagy kardiológus vagy pszichiáter.
2015. nov. 27. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!