Szerimtetek komolyan kell venni a betegtájékoztatón a mellékhatásokat?
Szerintem kötelesek feltüntetni rajta, mert mint nyugtató, valóban okozhatja ezt, de nem abban az adagolásban amiben te szeded. Viszont ha nem írják rá és valaki benyom egy marékkal és véletlenül megtörténik, akkor azért a gyógyszergyár felelősségre vonható lesz, mert ki tudja az embernek szándékában állt-e direkt meghalni vagy csak meg akart nyugodni mert nagyon ideges volt.
A betegtájékoztatókon ezért mindent fel kell tüntetni, mert ha nem, akkor perelhetőek. És a nyugtató hatásmechanizmus alapján megállíthatja a szívet. De ezen ne pánikolj és lehetőleg ne nyomj be egy nagy marékkal :)
Nekem az orvosom külön felhívta a figyelmet hogy lehetőleg ne olvasgassam a gyógyszer mellékhatásait mert másnapra az összeset produkálni fogom (nem nem vagyok az a típus aki mindent beképzel magának, de így is igaza van azt hiszem) azóta ugyan olvastam, de csak megfelelő hozzáállással és szűrve az információkat. Inkább röhögtem rajta, mint ijedeztem. Amúgy amit én szedek azon az is fel van tüntetve, hogy alkoholt ne igyak, de megkérdeztem a dokit és azt mondta, hogy mértékkel lehet. Pusztán ha mindenkinek ezt mondanák... Hát tudod, mindenkinek mást jelent az, hogy mértékkel. De persze van ahol abszolút azért írják rá mert tényleg ne igyál. Ez változó. De muszáj ráírniuk mindent, mert nagy a felelősségük és védeniük kell a hátsójukat a perek ellen. Kötelesek elmondani az összes tapasztalható problémát, bármekkora a valószínűség és bármilyen nagy adagolás kell hozzá. Ők nem foghatják a kezed, hogy csak egyet vegyél be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!