Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen bajom van? Már érzem,...

Milyen bajom van? Már érzem, hogy beleőrülök!

Figyelt kérdés

Nem is tudom hol kezdjem. Ami legjobban idegesít az anyám. Nagyon szégyellem ezért magam, de nem bírom őt elviselni. Ha lenne egy kézzelfogható oka megérteném, de nincs. Olyan szintem nem bírom elviselni, hogy irritál ha hozzámér. Ha véletlenül megérint valahol undorodni kezdek, és megütöm magam, h ne érezzem az érintése utónyomát. Autóban ülni kész rémálom nekem, ahol közel kell lennem hozzá, és rákényszerülök, h egymáshoz érjünk. Ráadásul bizonyos hangszíneit sem birom elviselni. Pl mikor köhög, képes vagyok ököllel ütni a fejemet, és a fülemet, csakhogy elfelejtsem, amit hallottam. Nem birom, ha a kisujjat felemelve tartja, mikor iszik, eszik, megfog valamit. Úgy érzem inkább megvakulnék, csak ne lássam. Mikor tehetem ilyenkor behunyott szemmel vagyok mellette. Ha véletlenül ránézek a felemelt kisujjára, a sajátomat próbálom meg kitörni, úgy hogy utána napokig fáj a csontom. A fürdőszobánk az én szobamból nyilik. Reggel mikor bejön, bedugott füllel fekszem az ágyon, hogy nehogy köszörüje a torkát, és én meghalljam. Sokszor összeveszünk apró hülyeségeken, ilyenkor annyira dühbe gurulok, hogy mindent összetörök, ami utamba kerül, ételt kiborítok, örjöngök torkom szakadtából, karmolom magam, ütöm a fejem ököllel. Sokszor annyira szétütöm magam, hogy napokig fáj ahol ütöttem magam.

Más embereknél is idegesítenek ezek a dolgok. A köhögés (csak bizonyos stilusban), a felemelt kisujj, és főleg az érintésük, de nem annyira súlyos mértékben, mint anyámnál, hogy magamat ütöm. Ilyenkor megelékszem annyival, hogy behunyom a szemem, összeszorítom a fogaim, és elképzelem, hogy jól pofánvágom az illetőt, esetleg egy hatalmas késsel agyon szúrom, de fizikailag nem bántom magam miattuk.

A szívem mélyén nem utálom anyámat. Soha nem tudnám bántani, nem akarok neki rosszat. Csak fizikailag vagyok képtelen elviselni a jelenlétét.

Mit tudnék tenni? Említettem több pszichológusnak, hogy nem bírom, ha anyám hozzám ér, de egyik sem foglalkozott vele komolyabban. Nem bírok igy elni, hogy attól félek mikor fog köhögni, hogy mikor látom meg a kisujját...stb.

20/L

2015. nov. 6. 09:59
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ez már rengeteg éve igy megy.
2015. nov. 6. 10:06
 2/13 anonim ***** válasza:
Legelőször költözz el otthonról. Én a helyedben másik orvost is keresnék.
2015. nov. 6. 10:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Szia! Ez velem is így van anyámmal kapcsolatosan, de én azért undorodom tőle, mert egy beteg állat, és sohasem tudott nevelni. Én is hasonloákat csinálok, már az ételéből sem kérek, mert ő főzte, idegileg kivagyok készülve.
2015. nov. 6. 13:37
 4/13 anonim ***** válasza:
Elköltöznék, minél kevesebb időt töltenék vele ( valószínüleg egy idő után még hiányozna is), és kezeltetném magam.
2015. nov. 6. 14:00
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is nagyon szeretnék elköltözni, de jelenleg még nincs rá lehetőség. Milyen kezelésre gondoltok? Pszichológusból sosem találtam meg az igazit. Gondoljátok, hogy pszichiáterhez kellene fordulnom ezzel?

2015. nov. 7. 10:14
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen. Ő fog Neked segíteni.
2015. nov. 7. 12:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez amit leírtál komoly idegrendszeri problémára utal. Csak pszichiáter fog tudni neked segíteni.
2015. nov. 15. 20:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha idegrendszeri probléma, akkor miért pszichiáter?
2015. nov. 15. 21:32
 9/13 anonim ***** válasza:
ez mindenképpen nagyon komoly eset. kérjél beutalót pszichiáterhez, ott így mondd el, vagy nyomtasd ki ezt, amit írtál, és vidd el az orvoshoz. a pszichológus itt kevés. pszichiáter fog segíteni.
2015. nov. 15. 22:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Rossz dolgokon jár az agyad, ezen kéne változtatni. Talán gondolhatnál inkább azokra a dolgokra, amiket szeretsz anyukádban, amikért hálás lehetsz neki. Akkor eltörpülnének azok a dolgok, amiket nem bírsz elviselni. Ráadásul ki tudja meddig lesz még veled. Ha már nem lenne, hidd el, hogy hiányoznának még azok a dolgok is, amik most az agyadra mennek. Ne akkor döbbenj rá, hogy kit veszítettél és mennyire más lehetett volna a kapcsolatotok.
2015. nov. 18. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!