Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szenved valaki még viharfóbiáb...

Szenved valaki még viharfóbiában? Vagy én vagyok az egyetlen!?

Figyelt kérdés
Már a közeledő nyár gondolatától rosszul vagyok. Vihar esetén a széltől félek. De mivel előre nem lehet tudni. hogy hogyan zajlik le épp akkor a vihar, már napokkal a bejelentett vihar előtt rettegek.
2010. márc. 17. 22:52
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok hozzászólást. "Jó" tudni, hogy gondolhatok Rátok, akik írtatok, ha esetleg az idei nyár sem lenne olyan, mint a 2006. előttiek.

Tehát javaslatok a következők, hogy összegezzük a túlélési praktikákat:

- pince, esetleg (atombunker)

- hangos zene a fülbe

- tevékenykedés, sürgős elfoglaltság keresése

- zivatar megtekintése egy védett helyen, társsal

- egy jó kisüsti

- antifront csepp

- gatya felkötése, "Húzd ki magad!"

- egy jobban félő megvédése (csak találjunk olyat!!!!)

Még egyszer köszi, de szívesen várok még további beszámolókat és praktikákat is.

2010. márc. 20. 17:00
 22/28 anonim ***** válasza:
A "teás" vagyok. A pincét szerintem húzd ki a listáról, mert azt elöntheti a víz... :)
2010. márc. 20. 22:17
 23/28 A kérdező kommentje:
istenem, milyen igaz. Én már sokszor (2x)vödröztem a pincéből a vizet. Szóval az kihúzva. Köszi. Akkor mégiscsak marad a bunker.
2010. márc. 21. 09:18
 24/28 A kérdező kommentje:
A "teás" és "pincés" ill minden "kollegától" kérdezném, hogy ti szoktatok -e időjárást nézni. Mert én úgy vagyok vele, hogy azt mondom magamnak, hogy kész, menekülök az időjárásjelentés elől, mert nem akarom tudni, hogy mi lesz. De valami úton módon mindig megtudok valamit és muszáj vagyok megnézni az időképet. Vagy azért, hogy esetleg azt mondják, hogy tényleg irtózatos ramazuri lesz és akkor megfelelő óvintézkedéseket tegyek, vagy azért, hogy azt mondják, téves riasztás volt, semmi nem lesz. A piros riasztás nyáron.... az mindennek a teteje nálam!!!4
2010. márc. 21. 09:23
 25/28 anonim ***** válasza:

A "pincés" vagyok.

Én szoktam nézni az előrejelzéseket, mert szeretem előre tudni, hogy mire készülhetek. Tavaly például, amikor a nagy szélviharral járó vihar volt, kifejezetten örültem, hogy felkészülhettem rá. Otthon tudtam lenni a házunkban, össze tudtam szedni az udvaron a fiam játékait, kerti bútorokat, stb. Ja és le tudtam húzni minden redőnyt.

Ha már jön a vihar, akkor inkább otthon érjen, mint nyílt terepen. Vörös riasztásnál nem megyek sehová. (Most megtehetem, GYES-en vagyok.)

Különben sokkal kevésbé bízom a meteorológusokban, mint a saját megérzéseimben. Előbbiek szoktak tévedni, de a megérzéseim sohasem. Viszont a megérzések csak max. fél napra előre működnek, a meteorológusok meg több nappal előtte tudják, ha vihar készül.

Egy ideje már nem rémülök meg a piros riasztástól. Az a gyakorlati tapasztalatom, hogy nálunk a piros viharok sem szoktak nagyobbak lenni, mint a sima viharok. Szerintem jó helyen lakom, Budapest szélén. Nálunk a gödöllői, meg a péceli dombokon szokott a nagyobb ramazuri lenni, mi (XVII. kerület) rendszerint csak a szélét kapjuk. :)

A pincéről meg csak annyit, hogy meg lehet azt úgy is csinálni, hogy ne follyon bele a víz. Nem egy krumplitároló kerti pincére gondolok (olyanunk van), hanem egy olyan igazi, föld alatti, "pánikszoba"-jellegűre. :)

2010. márc. 21. 11:27
 26/28 anonim ***** válasza:
Én is félek a vihartól, főleg 2006. aug. 20-a óta. félek, hogy elviszi a házat. 10 emeletes házban lakunk a 9.en, nagyon szokott zúgni a szél ha vihar van, ilyenkor megtiltom mindenkinek, hogy kihajoljon az ablakon annyira félek, hogy kiviszi őket a huzat. meg attól félek, hogy betörnek az ablakok és kiszállunk mindannyian a széltől. viccesnek tűnhet, de tényleg nagyon rémisztő.
2010. máj. 11. 09:52
 27/28 anonim válasza:
JAJJ!! Én rögtön befogom a fülem,ha dörgést hallok,vagy villámot látok.Pedig nekem nagyon nagy körmeim vannak ezrét nagyon kikarmolom a fülem, és nagyon fáj,de fogunk venni füldugót:D megoldódik a problémám...:D nektek is ezt javaslom !! :D
2010. aug. 17. 13:10
 28/28 anonim válasza:
Hát lányok, jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Az éjjel sem aludtam fél három óta. A pince nekem is nagy álmom :-) a zenére képtelen vagyok, mert akkor nem hallom... (tudom, tudom), elfoglalni KÉPTELEN VAGYOK magam, ülnöm kell és nézni, meg számolni. Irtózatos ez az egész.
2012. jún. 22. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!