Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szenved valaki még viharfóbiáb...

Szenved valaki még viharfóbiában? Vagy én vagyok az egyetlen!?

Figyelt kérdés
Már a közeledő nyár gondolatától rosszul vagyok. Vihar esetén a széltől félek. De mivel előre nem lehet tudni. hogy hogyan zajlik le épp akkor a vihar, már napokkal a bejelentett vihar előtt rettegek.
2010. márc. 17. 22:52
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Nekem brontofóbiám van, félek a mennydörgéstől, mint a veszedelem.
2010. márc. 17. 23:04
 2/28 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, hogy az én bajomnak mi a hivatalos neve, de én is rettegek a vihartól. :(

Ha csak esik, az nem zavar. De ha villámlik, és dörög, szó szerint meg tudok zavarodni, rettegek, folyik rólam a víz, és minden villanásnál befogom a fülem.

Ha még messze van a vihar, akkor nem olyan rossz, viszont olyankor attól félek, hogy tudom, hogy hamarosan odaér hozzánk. A villámlás is csak azért zavar, mert tudom, hogy dörgés követi. Valójában attól rettegek folyamatosan, hogy a közelembe csap le a mennykő.

Szeretnék egy pincét... Ott nem félnék... :S

Egyébként érdekes, hogy gyerekkoromban nem féltem, viszont egyszer a Zemplénben sátorozás közben belekerültünk egy hegyi vihar közepébe. Pillanatonként éreztem úgy, hogy rám szakad az ég... Azóta rettegek, főleg, ha szabad területen vagyok, amikor leszakad.

És mindezek mellé én kint voltam 2006-ban augusztus 20.-án a Dunaparton... Szó szerint a rémálmom vált valóra akkor... :( De ott volt egy pont, amikor azt éreztem, hogy meg fogok halni, és utána már nem számított. Azért túléltem. :)

Jól esik, hogy elmondhattam... :)

2010. márc. 17. 23:18
 3/28 anonim ***** válasza:

"Szeretnék egy pincét... Ott nem félnék... :S "

Biztos? Akkor meg agorafóbiád lenne.

2010. márc. 17. 23:22
 4/28 anonim ***** válasza:
Rettegek a vihartól! Még Pesten van a vihar, de én már itt délkeleten számolom mikor ér ide. Ha már látom távolba a villámlást rinyálok. Nem beszélve arról, hogy az utosó szeptemberi vihar hatalmas villáma lecsapott pont a szembenlevő szomszéd házába. Na akkor azt hittem rögvest meghalok. A kutyám bent volt velem, talán az mentett meg egy szívinfarktustól. Mert valósággal belekapaszkodtam. Jó volt nekem is leírni, most megint jön a tavasz, a nyár, és én leskelődöm merről jön a vihar!
2010. márc. 17. 23:23
 5/28 anonim ***** válasza:

23:22:

Nem, semmi mástól nem félek, csak a vihartól, de attól nagyon.

A pince azért kell, mert elég védett ahhoz, hogy ne sokat engedjen át a dörgés hangjából. Ráadásul a föld alatt van, ami ugyebár szigetel az elektromosság ellen... :S

2010. márc. 17. 23:26
 6/28 anonim ***** válasza:
68%

Én imádom a nyári viharokat. A sötét felhőket, a villámlást, a mennydörgést... A kedvenc időjárási eseményem.

Ha csak tehetem, a szabadban élem át, városon kívül, nagy nyílt területen, vagy onnan, ahol jó a kilátás. A villámokat nézni is imádom. A mostani szobám ablakából jó rálátás nyílik a városra, és egyszer hajnalban volt alkalmam végignézni innen egy vihart. Nagy élmény pontosan látni, hová sújt le a villám. Látni a felcsapó szikrákat, a leeső ágakat...

Ha pedig aludnom kell a vihar alatt, akkor mindig nyugtatóan, pihentetően hat az égiháború.

Már csak azt bánom, hogy Magyarországon nincsenek forgószelek, tornádók (van, csak nagyon ritka).

Különbözőek vagyunk. Én fel nem tudom fogni, hogy lehet félni egy vihartól.

2010. márc. 17. 23:30
 7/28 anonim ***** válasza:

Én sem értettem hogy lehet félni a vihartól amíg kinn nem rekedtünk a tengeren viharban egy pöсsömnyi hajóban =)

16/F

2010. márc. 17. 23:49
 8/28 anonim ***** válasza:
Itt, ahol en lakom, Eszak Amerikaban, nyaron nagyon sok a vihar. Erdekes, altalaban ejszaka tombol megallas nelkul. Erosen fuj a szel, villamlik es dorog. Erdekes, nem ugy dorog, mint Erdelyben, ahol a dorgesek kozott szunet van. Itt, amikor dorog egyfojtaban dorog, megallas nelkul, a dorges mely, folyamatos, hangos, duborgo, mintha egy vadallat be nem fogna a szajat, es ez eltart orakon keresztul ejszaka. Hat, en nem feltem soha a vihartol, de amiota itt elek, amikor vihar van, akkor legszivesebben bebujnek az agy ala, ha tudnek, ugy irtozom.
2010. márc. 18. 01:15
 9/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Az érzések nagyon ismerősek amiről írtatok. Pince, ahová el lehetne bújni - bár én egy jó atombunkerbe is bebújnék szívem szerint - , számolgatás, hogy mikor ér ide a vihar... szóval. Nem vagyok egyedül. Nekem is ama emlékezetes augusztus 20. óta van meg ez a kedves társ, amiben csak az vigasztal, hogy ez idényhez kötött, tehát az év 365 napjából csak kb. 100-ra vonatkozik. Túlélési technikák?

Ha egyedül vagyok otthon és tudom, hogy jön a "rettenet", felhívom a férjem, aki egyszer azt mondta, hogy "Húzd ki magad!" - de kedvesen mondta. Nekem nagyon segített és túl is éltem. Úgyhogy azt szoktam magamnak mondogatni: Húzd ki magad!!! Meg le kell foglalni magunkat. Nem az eget nézni. Ó, de könnyű mondani.

Szóval, túlélési technikák???Köszi a hozzászólásokat.

2010. márc. 19. 15:21
 10/28 anonim válasza:

Az az ominózus augusztus 20-i vihar után nem mertem kimenni a házból! Sírógörcs jött rám Pesten a suliba, hogy nem tudok haza menni és az egyik tanár vitt haza kocsival, mert fújt a szél. Most már nem félek annyira, szóval már kimerek menni, mikor fúj a szél! Tudjátok van amikor nagyon fúj és a lakásba is tök hangosan lehet hallani. NA ilyen óriási vihar jött egyedül voltam itthon. Persze rám jött egy ilyen hiszti roham, és elájultam. bátyám pofozott az eszméletemhez, mikor haza ért, hívtak mobilon és tudták, hogy gáz van, el kellett jönnie a munkahelyéről..

Most már max csak a gyomrom rándul össze.. Idővel talán te is kinövöd..

2010. márc. 19. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!